Vi har nu stått ett antal dagar i Armacao de Pera, där finns det ingen egentlig Ställplats utan det är en stor parkeringsplats utan service, men det finns vatten och det går med lite god vilja och hjälp från parkeringsvakten att tömma toan och grått, på en vanlig toalett. Däremot får man inte ta fram några stolar etc. Det ser den lokala campingägaren till, parkering, ok, men inget som liknar camping.

Det blir i längden lite jobbigt även om man har en fantastisk strand bara 50 meter bort, så nu har vi flyttat till Portimao och den stora ställplatsen vid Marinan och Praia de Rocha.

image

På denna Ställplats finns det service, lätt att tömma grått och toa, tanka vatten. Det finns el för ett hyfsat antal husbilar och WiFi också det med hyfsad teckning. Nackdelen är kanske storleken och underlaget. Här ryms det ca 200 husbilar och många är verkliga långliggare, flera månader, mestadels fransmän, engelsmän och holländare. Underlaget förbättrar man just nu och det pågår ett intensivt arbete mellan bilraderna.

På andra sidan floden Rio Arade ligger Ferragudo. Där kan vi se en plats vid floden som drar till sig många fricampare husbilar. Vackert läge och för några dagar går det ju bra, vi klarar mellan tre till fem dagar utan någon som helst service, beroende på hur vi hushållar med resurserna.

image

När man går omkring och titta på alla dessa husbilar, upptäcker man bilar av alla storlekar och modeller, ny och gamla, välvårdade och rena rishögar. Det finns också unika, sällan sedda varianter på temat husbil.

image

2 kommentarer till “Ställplatsen i Portimao”

  1. FREEDOMtravel skriver:

    Oj vilken stor ställplats ni hittat! Hälsningar från ställplatsen i Albufeira!

    • 3M skriver:

      Albufeira är helt OK. Vi stod där i tre veckor och firade julen där. Kanske lite långt och backigt till den fantastiska stranden.

Lämna en kommentar

Här skriver du ner de kommentarer, åsikter och synpunkter som du vill delge övriga läsare.