Vi har nu landat i Armacao de Pera, en fiskeby med en fantastisk badstrand. Vi är många svenskar här just nu och några av oss har njutit en stor del av dagen i en stol på stranden, solen i ansiktet och blicken riktad över havet ut mot horisonten.

image

De lokala fiskarna kan inte njuta av samma lyx. De sliter hårt, det är naturligtvis speciellt när man sjösätter och går iland på en sandstrand. Båtarna dras i sanden av en traktor, när de är klara för sjösättning, motorn upphissad i luften och startad, väntar man in en riktig våg och så skjutsar traktorn ut båten i vattnet. Ner med motorn och med ett vrål ut över vågorna med ett kombinerat sand och vattensprutande.

 

När det blir dags att gå land, väntar man in traktorn och när den är på plats drar man på fullgas, rider på en våg in på stranden så långt som möjligt, kopplar snabbt en vajer till traktorn som sedan vinschar upp båten på stranden.

Allt detta ligger långt från att kasta loss från och angöra en brygga. Materialen slits hårt och motorer, propellrar måste ha en mycket begränsad livslängd.

Naturligtvis måste vi besöka den lokala marknaden och får lite färska grönsaker och bär till lördagsmiddagen.

När solen går ner, stiger månen upp och vakar över oss när vi njuter av kvällen i husbilen.

image

Lämna en kommentar

Här skriver du ner de kommentarer, åsikter och synpunkter som du vill delge övriga läsare.