Inför marknadsdagen så har vi flyttat över till grusplanen. Vi står där i långa rader. Vi har lite grönt på solsidan medan andra får ställa upp sina stolar mot den stora parkeringsplatsen.

Under en promenad i omgivningarna kunde vi titta på korkekar, såväl avskalade som sådana som fått en påväxt. Kaktusar vars former kan få fantasin att rusa iväg och en väldigt taggig buske vi inte sett förut. Taggarna är decimeterlånga, hårda och vassa.

Ställplatsen har under morgon förvandlats till en riktig marknadsplats med otalig stånd. Här kan man köpa kläder av alla sorter, skor, väskor, lädervaror, köksredskap och diverse krimskrams. Allt till ”a special price for you”.

Som på alla stora köpcentra så finns det även på marknaden ett ”foodcourt”, specialitén tycks vara kyckling och naturligtvis passar vi på att avnjuta en Chicken PiriPiri en öl till lunch.

Efter fyra timmars kommers plockas allt ner och efter ett par timmars städande kan vi köra in på ställplatsen. Allt blir som vanligt igen.

2 kommentarer till “Marknad i Quarteira”

  1. Lars Permelin skriver:

    Dessa marknader verkar vara ha sin motsvarighet till våra Outlet som poppar upp på många ställen, mestadels under tak.

    • 3M skriver:

      Likheterna är många och folk strömmar till för att göra fynd. Även om många säkert kommer bara för att titta på folkvimlet.

Lämna en kommentar

Här skriver du ner de kommentarer, åsikter och synpunkter som du vill delge övriga läsare.