Vi ligger kvar i Quarteira, väntar på onsdagens stora marknad. Vi blir då bortkörda från ställplatsen till en grusplan bredvid, så att alla ”knallar” kan sätta upp sina stånd och förvandlar ställplatsen till en ”gypsy market”, som det står i turistbroschyren.

1:a advent firade vi med ett litet julbord. Smakade gott med glögg, skinka, sill och en snaps. Naturligtvis har vi juldekorerat husbilen.

image

Våra promenader tar oss oftast ner mot stranden via pinjeskogen. På håll är det en kompakt grönska, när man kommer in i den bildar träden ett skuggande tak och mellan stammarna skymtar havet.


Blir det inte stranden så styr vi kosan till stadens strandpromenad, med de stora hotellen och lägenhetskonplexen på ena sidan och havet på andra sidan. Flanörerna är talrika även nu så vi kan tänka oss hur det är under högsäsong.


Strandaktiviteterna är många, fiske och surfing dominerar men badarna lyser med sin frånvaro. Måste erkänna att jag inte ens har kollat vattentemperaturen, kan svalka mig tillräckligt på någon av de många barerna och ölen håller en utmärkt temperatur.

4 kommentarer till “Advent och sköna dagar i Quarteira”

  1. Ser att ni har det bra. Skönt med promenader, men inte för långt, då fördrar jag en cykel. Vi har vara annan dags väder, ena dagen sol och bad den andra bara regn, som kommer från Spanien :)
    Kram på er

  2. Rolle o Carina skriver:

    Härligt ni har det i Bobilen,bara o njuta o ej längta hem!

    Ha det gott/Kram

Lämna en kommentar

Här skriver du ner de kommentarer, åsikter och synpunkter som du vill delge övriga läsare.