Vi har nu kommit till Silves, en liten stad några kilometer upp från kusten. Denna stad är mycket populär bland husbilsåkare. Finns flera ställen där man kan stanna för en eller flera dagar. När vi kom hit så var den stora ställplatsen helt full så vi åkte till en stor parkering mellan badhuset och idrottshuset. Det stod säkert 40-talet bilar där men vi hittade en plats och slog oss till ro.


Efter några dagar flyttade vi till den riktiga ställplatsen där våra vänner och många andra svenskar stod. Här är full service, inklusive tvättmaskin och torktumlare, till och med bra torkställningar, med får och getter på andra sidan staketet. Här finns också WiFi, dock av varierande kvalitet, dvs ibland går det och ibland inte…

Det är nära centrum och en supermercado ligger bara några minuters promenad bort, men ändå väldigt lantligt. Bakom oss går får och getter och betar, på andra sidan vägen bett hästar och det finns hur mycket storkar som helst och många andra fåglar. Många kohägrar och i morse fick jag syn på en som tagit plats på en betande häst.

Staden är väldigt kuperad, trånga gränder och varierad bebyggelse. Högst upp en gammal borg från 1200-talet och en fin kyrka. Otaliga barer och restauranger, man behöver inte gå vare sig hungrig eller törstig när man knallar runt och tittar på den pittoreska staden.

Husbilar finns ju i alla format och många drar med sig en otrolig last. Detta ekipage lämnade i morse vår ställplats för vidare färd mot Marocko, sades det. Bak på husbilen hade man såväl motorcykel och en rullstol, mycket extra på taket, bl.a. reservdäck. Man drog på en liten husvagn, förmodligen för svärmor och såväl husvagn som husbil var utrustade med TV-parabol.

image

6 kommentarer till “Några dagar i Silves”

 1. Silves är en fin liten stad. Vi har varit uppe i borgen, men inte stått på den nya ställplatsen. Just nu står vi på en camping med wifi, men vi är bara två bilar här. Roligt att läsa att ni år bra och har träffat många svenskar.
  Kram på er båda.

  • 3M skriver:

   Ställplatsen är bra och dessutom så håller dom på att bygga en ny ställplats i närheten av badhuset, på den stora grusplanen där det tidigare stått många husbilar. Annars är det väl storkarna som dominerar stadsbilden, och en heldel andra intressanta fåglar. Kram och ha det.

 2. Lena i Wales skriver:

  Trevligt att titta in hos er! Ser härligt ut. Är just nu är jag inte så långt från er, utanför Marbella på Costa del Sol Spanien. Annars bor jag i Wales. Ha det bra!

 3. Elisabeth skriver:

  Ja, nog har vi det bra i Silves! Elisabeth

Lämna en kommentar

Här skriver du ner de kommentarer, åsikter och synpunkter som du vill delge övriga läsare.