Vi har rört oss lite längs Algarvekusten de sista dagarna. Vi ser många husbilar och dom kommer från många europeiska länder. Allmänt sett så är vi välkomna, även om det finns ställen där man inte är välkommen eller där det helt enkelt är trångt och svårt att parkera med lite större husbilar. Hos Lidl i Lagos är vi i alla fall välkomna och man har speciella platser för oss på parkeringen. Där kan man se husbilar av olika former och format. Vi såg till och med en med blomlåda bak.

Vi har besökt Europas sydvästspets, öar undantagna. Imponerande klippor och mäktiga dån när vågorna slår in mot fastlandet. Fågellivet är rikligt och många fiskar från dessa klippor, vilket verkar lite märkligt när vattnet ligger 50 meter längre ner. På den sydvästligaste spetsen ser man, som sig bör, bara vatten.

Vi flyttade oss sedan till Alvor, underbara sandstrand, fina promenadstråk ofta uppbyggda träspångar, man slipper sand i skorna. Alvor är en pittoresk stad, många restauranger och barer, istället för rondellhundar har man rondellbåtar. Vi upplevde flera fina solnedgångar och en underbar soluppgång.

Nu senast åkte vi tillbaka till Atlantkusten och den lilla staden Rogil där vi fick fler solceller monterade på vårt tak. Nöjda med resultatet åkte vi på en smal krokig och guppig väg längs en floddal ner till Praia da Amoreira nära staden Aljezur.

Klippformationer, häftiga vågor, fullt med surfare och en liten restaurang med ett fantastiskt läge där vi med en underbar utsikt njöt en härlig lunch.

12 kommentarer till “Några dagar längs Algarve”

 1. Lars Permelin skriver:

  Det ser härligt ut, fina bilder, det är bara att njuta och vara glad.

 2. Freedomtravel skriver:

  Blomlåda där bak, haha, det vore nåt! :)

 3. Ja här känner vi igen oss. Så bra att ni fixat fler solceller. Vi har två, men det känns som om vi skulle behöva dubbelt till. Datorer, TV ,telefoner och kameror drar en hel del ström. Här skiner också solen och det är en skön värme ute. Kram och ha de gott.

  • 3M skriver:

   Blev jätteskillnad med ytterligare en panel. Den var lite kraftigare men nästan 30% billigare än den som sattes på för två år sedan. Nu laddar vi jättebra även i mulet väder.

 4. Rolle o Carina skriver:

  Portugal verkar vara en riktig ”Pärla” för oss Bobilsåkare!

  Ha det jättegott där/Kram

  • 3M skriver:

   Portugal är populärt bland husbilsåkare och vi kan förstå varför. Verkligen lätt att leva i husbil härnere och det finns så mycket att uppleva. Sköna dagar som aldrig känns tråkiga.

 5. Lennart skriver:

  Härliga bilder från en underbar trakt!

  Kram

 6. Lennart skriver:

  Visst är det trevligt i Algarve, har blivit en av våra favoriter!

  Kram

Lämna en kommentar

Här skriver du ner de kommentarer, åsikter och synpunkter som du vill delge övriga läsare.