Att resa är att dö lite grand.

Vilket konstigt uttryck. Kanske inte. För att resa är att planera framåt. Och när man gör det går ju tiden ifrån oss. Hur lång tid vi har är ingen som vet. Men om man inte planerade för sin resa, har vi då mer tid? Kan jag inte tänka mig.
Tid är tid och den har vi så länge som vi lever. Tror jag i alla fall. Om det finns någon annan tid ja,a det vet inte jag. Men jag utgår ifrån att tid, det är den vi just nu befinner oss i.
Men visst är det härligt att resa. Precis lika härligt att planera sin resa.

Tid är inte bara en klockslag

Tid är inte bara en klockslagTänk när kartor, gps:en, kommer, fram små anteckningar görs. Underbart. Vilken väg blir bäst, allt hänger på tiden. Hur lång tid har vi? Hur långt ska vi resa? Vilken härlig tid vi har framför oss. Fundera, planera, resa i sinnet. Uppleva via gamla resor eller läsa på om nya resmål. Kolla väder sajter, hur ser det ut om vi tar den vägen, kanske bäst att inte ge sig upp på höga höjder, halka , slask oväder. Vi tar omvägen lite längre ner. För tid det har vi ju.
GPS:en lotsar oss mot nya mål

GPS:en lotsar oss mot nya mål


Snart…. Reser vi. Nu börjar det hända nya tankar i huvudet. Som kvinna och jungfru så vill man ha det på ett speciellt sätt. Den högen för mig, den för dig. Viktigt, rätt kläder på rätt plats.
Spring inte omkring och leta, allt ligger på rätt plats. Trist visst, men praktiskt. Jag har inte tid att leta. Min tid är för tok för dyrbar. Jag är ju Friherrinna, då gäller det att planera sin tid.
Helst när allt handlar om att resa, och sin egen tid. Vad egen tid? Har man sådan?Men, vad innebär den, egen tid. Men är inte någon annan involverad i den? Konstigt?
Pensionärer på rull - har gott om tid

Pensionärer på rull – har gott om tid


Är van att mannen och jag alltid delat tid. Kanske inte så att vi varit precis hack i häl, men inte långt ifrån. Så när finns behov av egen tid? Naturligtvis kan jag ha förståelse för egen tid oxå, som när man pratar hemlisar med den härliga vänninan. Men har man hemlisar i min ålder. Tror inte det. Hemlisar hade man när man var i yngre, …tror så ialla fall.
Kartor, vilken intressant läsning

Kartor, vilken intressant läsning


Tänk vad trist om man hade som hemlis, jag ska ut och resa. När man egentligen vill delge sina planer och tankar för lika sinnade. Prata om vilken tid man tänkt åka, hur lång tid resan beräknas ta. Ibland är man tidsoptimist, men det är jobbigt, för då helt plötsligt blir tiden alldeles för kort.
Så visst är tid svårt att förhålla sig till.

Min tid är min.
Din tid är din.
Samtidigt har man som tur är gemensam tid.
Tiden som ung och nykär, helt makalöst underbar.
Tiden med sitt nya lilla barn, sanslöst härligt, inblandad med en enorm stolthet.
Tiden när man var ”arbetsför” roligt, nödvändig, utvecklande.
Tiden när livets efterrätt kommer mycket, mycket härlig. Stolthet, jo, visst jag är mormor eller farmor.
Och så tiden vi lever i nu, bara att fånga den och njuta fullt ut, tiden är nu inte sedan.

Mona

8 kommentarer till “Att resa är att dö lite grand.”

 1. Rolle o Carina skriver:

  Sjung som Jan Malmsjö,vår bästa tid är nu,är nu,är nu !!!!
  Den tid vi lever,gäller att ta vara på,en dag har den sprungit ifrån oss.

  Ha det gott,o Lev Gott/Kram

 2. Tid har vi gott om som pensionär, men det gäller att leva i nuet för vi vet inte hur mycket tid vi har i morgon. En av anledningen till att vi nu kuskar runt i husbilen…. många mil hemifrån.
  Kram

 3. Agneta skriver:

  Tid har vi gott om, eller tid har vi ont om?! Tänk att det är just en av de saker man faktiskt inte vet, den kan ta slut i vilket ögonblick som helst och inget kan man göra åt det. Därför gäller det att leva i nuet, trots att det inte alltid är så lätt. Fånga dagen, njut av de ögonblick som ges och givtvis ska man se framåt och ha planer men glöm aldrig att det är idag som livet utspelar sig…för just dig!
  Intatuerat finns Carpe diem :)
  kramar Agneta

 4. Ulla & Torgny skriver:

  Kan bara hålla med de övriga kommentarerna. Lev här och nu, för man vet aldrig vad morgondagen har i sitt sköte.

  Sköt om er och ha’ det bra!

  Kram!

Lämna en kommentar

Här skriver du ner de kommentarer, åsikter och synpunkter som du vill delge övriga läsare.