Nu har vi firat jul, umgåtts med släkt och vänner, njutit av alldeles för mycket god mat och dryck. Vi har tagit långa promenader i det ovanligt varma decembervädret, försökt bränna några av alla de kalorier vi stoppat i oss. Snart är det dags att glida in i nytt år som vi inte vet vad det kommer att bjuda oss, lika lite som vi för ett år sedan visste vad detta året skulle erbjuda för överraskningar. Ibland är det skönt att man inte vet vad framtiden har att erbjuda.

På plats med bron över Lagnöströmmen framför oss

På plats med bron över Lagnöströmmen framför oss


Men innan vi tar oss an det nya året kan det vara dags att summera hur julen firats. Vi började med att lasta Mysan för en lillejulsweekend (vilket härligt ord) i St. Anna skärgård. Det var jag , Mona och våra hundar Molly och Zorina, som kommer jättebra överens även på det trånga utrymmet i husbilen.

St. Annas vandrarhem

St. Annas vandrarhem

På torra vägar och delvis solsken åkte vi norrut mot St. Anna och Lagnöströmmen där vi stannade till hos våra värdar på St. Annas Vandrarhem. Parkerade Mysan alldeles vid vattnet, så nära att vi kunde höra kluckat från bryggorna. På lördagen fylldes huset med glada vuxna, förväntansfulla barn och 6 hundar, samt doften av all underbar julmat.
Månsken över Lagnöströmmen.


Soluppgång över Laggnöströmmen

En soliga dag i St. Anna skärgård

För mig var det underbart att känna värmen och bli så öppet mottagen av Monas släkt och vänner. Härligt. På söndagen vände vi åter mot Nabben, jobbigt att köra söderut med den lågt stående solen i ögonen, men hellre det en snö och halka.
Väl hemma kunde vi konstatera att Mysan var skitig, om asfaltsprickarna varit lite större hade hon sett ut som en dalmatiner. Hade ej haft tillfälle att tvätta Mysan efter Tysklandsresan och även om vi mestadels åkt på torra vägar denna resa så hade det inte blivit bättre, som tur vad bjöd måndagen på rejäla plusgrader så jag kunde tvätta av Mysan rejält och återigen förvandla henne till en vit skönhet, men det innebar ett rejält skrubbande och blöta, kalla händer. Nu står hon skinande blank och vit på garageuppfarten och väntar på nya utflykter.

Klart för julfrukost

Klart för julfrukost

Julafton började med en rejäl julfrukost hos grabben som bor här i Nabben, julgröt och allt annat gott som här denna helgen till. Hann också med en nubbe för att visa magen vad som komma skulle lite senare på dagen. Naturligtvis blev det också lite paketöppning, om inte annat för att stilla barnbarnens nyfikenhet. Efter lite vila på hemmaplan var det så dags för det riktiga julfirandet.
20131226-203749.jpg
Mona och jag var inbjudna att fira julafton med sonhustruns familj, som bor inte långt från oss, men sonen kom med sin flakmoppe och hämtade Mona, själv fick jag ta en promenad. Vi var många vuxna men också två små barn och dom behövs verkligen för att den rätta julstämningen skall infinna sig. Återigen mycket god mat och dryck, trevligt umgänge. Tomten kom på besök, vilket vållade blandade känslor hos barnen, den lille pojken blev förskräckt och den något äldre flocken blev bara jättelycklig. Vi vuxna lekte en klapplek där både dåliga och goda förlorade fick bekänna färg. Trötta tog vi sent på kvällen den korta promenaden hem och kunde i lugn och ro konsterna att sett ur vår situation varit underbart att få fira julen så nära tillsammans med släkt och vänner. Mona gladdes speciellt över det mottagande hon fick erfara bland min släkt och mina vänner här i Nabben.

Klart för julfirande

Klart för julfirande

Julen blev till en underbar samvaro för oss, många människor runt omkring oss, absolut ingen ensamhet utan mycket gemenskap och värme. Nu ser vi fram mot ett nytt spännande år.

På skogspromenad

På skogspromenad

3M

24 kommentarer till “God fortsättning!”

 1. Så underbart att höra hur ni haft det och att alla varit nöjda med helgfirandet.
  Visst är det nya året ett oskrivet blad, men desto mer spännande att se vad ni kommer att fylla det med.
  Ha nu ett fortsatt trevligt avslut på det gamla året och bjud in det nya.
  Önskar er ett riktigt Gott Nytt År och hoppas vi ses någonstans i Europa.
  Varma kramar från oss.
  Ps Kul att du också skriver Mona

  • 3M skriver:

   Tackar för alla kramar och lyckönskningar. Mona och jag önskar er ett spännande nytt år. Vi kommer säkert att ses någonstans under kommande året. Kram, 3M

 2. Rolle o Carina skriver:

  Trevligt !! Ni ser ut att ha haft en Fröjdefull Julhelg !!
  Här har det vart lugnt,nu satsar vi mot ett nytt Bobilsår!

  Ha det gott/Kram

 3. Ulla & Torgny skriver:

  God fortsättning på er själva, ni har uppenbarligen haft en jättefin jul tillsammans med nära och kära, umgåtts och haft det mysigt.

  Nu går vi mot ljusare tider och förbereder oss för ett nytt och spännande år, som ingen vet vad det har med sig.

  Gott slut på det gamla året!

  Kram till er båda samt era fyrbenta vänner!

 4. Matts Torebring skriver:

  Roligt att ni fått en trivsam jul tillsammans med era familjer. God fortsättning till er alla.

  • 3M skriver:

   God fortsättning och ett gott nytt år. Ser fram mot ett härligt bobilsår och att vi ska mötas någonstans. Kram,3M

 5. Lennart skriver:

  Vilken trevlig helg ni haft!
  Härligt och er väl unnat!

  GOTT NYTT ÅR!

  Kram från Espania

 6. Lars Permelin skriver:

  Vad trevligt att kunna samlas och fira julen tillsammans på ett vandrarhem. Lagnöströmmen i St. Anna ser verkligen mysigt ut. Önskar er ett gott slut å året.

  • 3M skriver:

   Vi hade det jättebra, vandrarhemmet var stängt för ombyggnad och renovering så vi hade det för oss själva. Vi kunde fira där då släkten jobbar och bor där och har en underbar lägenhet i vandrarhemmet. Vandrarhemmet har ett underbart läge och kommer att bli jättefint till sommaren, men finns tyvärr inget utrymme för ställplatser. Kram, 3M

 7. Kors och Tvärs skriver:

  Så trevligt att samlas och fira jul tillsammans i flera dagar. Dina bilder ser ut som vårbilder…
  Ha ett Gott Slut och Ett Gott Nytt!
  Kram

  • 3M skriver:

   Ett gott slut önskar vi er. Bilder är lite vårliga, mycket grönt men trots allt mest grått. Saknar inte snön. Ha det! Kram, 3M

 8. Anki och Lasse skriver:

  Ser ut som ett alldeles underbart julfirande tillsammans med släkt och vänner… underbart!
  Önskar er ett gott slut på det gamla och ett Gott Nytt År!
  Kram

 9. Elisabeth skriver:

  Så härligt att läsa att allt är bra! Vi önskar er ett riktigt gott nytt år! Vi ska strax gå över till Siv och Leifs husbil, där vi gemensamt firar ut det gamla året med mat och sen går ner till gamla stan i Albufeira för att fira in det nya med fyrverkerier! Jag vet att de hälsar så gott till er också! Kramar Elisabeth och Lennart

  • 3M skriver:

   Hoppas att ni haft ett lika härligt nyårsfirande som vi har haft. Hade gärna firat det nya året på sydligare breddgrader, men vi det i alla fall grönt och plusgrader. Hälsa all vi känner och ha det fortsatt bra. Kram, 3M

 10. Det värmer i hjärterötterna att se och höra att ni har haft och har det så bra! Vilket fint helgfirande ni fick tillsammans med släkt och vänner! Önskar er båda ett fortsatt gott år tillsammans med era fyrfotingar! Kram!

  • 3M skriver:

   Vi har haft underbar helger och njutit i full drg. Önskar också er ett gott nytt och händelserikt år under vilket vi hoppas att ses. Kram, 3M

 11. Arne Lindh skriver:

  Vid Lagnöströmmens brygga brukar vi lägga till med vår segelbåt och övernatta sent på hösten när vi är på väg till vår vinterplats i Söderköpings båtklubb. Kul att se en bild därifrån. Nu har vi skaffat husvagn och ska hinna med äventyr på till sjöss och på land, hoppas vi.

  Roligt att läsa er blogg.

  Hälsar Arne & Benita i Norrköping

  • 3M skriver:

   Lagnöströmmen är en vacker plats året om. Vandrarhemmet med restaurang blir ännu bättre till sommaren, värt ett besök såväl från land som sjösidan. Hoppas att ni får mycket glädje av er husvagn, kanske blir det husbil så småningom. Kram, 3M

   • Arne Lindh skriver:

    Husbil kan det bli när och om vi tröttnar på sjön. Kanske när vi slutar jobba helt sommaren 2015.
    Vi får se. På sommaren är vi oftast mycket längre ut i skärgården än Lagnöströmmen, men det är fint där också.
    Arne

    • 3M skriver:

     Det är många båtägare som går över till husbil när man känner färdig med båtlivet. Inget dåligt alternativ, tycker vi som också spenderat mycket tid på sjön innan husbilslivet. Kram, 3M

Lämna en kommentar

Här skriver du ner de kommentarer, åsikter och synpunkter som du vill delge övriga läsare.