Från Ribe körde vi söderut längs väg 11, som vi alltid har gjort. Stannade till i Bredebro och tittade in på Eccos fabriksförsäljning, men denna gång hittade vi inget som passade utan drog vidare mot den tyska gränsen. Stannade till i Süderlügum, shoppade lite som saknades i Mysan, de stora och viktiga inköpen tar vi på hemvägen. Efter en uppfriskande promenad och lite mat i magen så är det dags att ta den sista biten ner till Husum.

Weihnachtsmarkt

WeihnachtsmarktMysan hittar nästan av sig själv till Loof’s Ställplats och så fort vi parkerat springer jag iväg till fiskaffären och betalar, får nycklar till såväl el och toaletter. Därefter är husbilen snabbt ordninggjord för natten, hundarna rastas och lämnas sedan i bilen när vi ger oss iväg in till den närbelägna citykärnan.
Julmarknad framför kyrkan

Julmarknad framför kyrkan


Julprydnader en masse

Julprydnader en masse


Börjar med att fixa vidare internet åtkomst via T-mobile i deras butik, hade lite strul med mitt kort men det reddes ut i vi kan surfa vidare. I Danmark körde jag för övrigt med FOGG Som fungerade fantastiskt bra via min WiFi-router. Med detta fixat gav vi oss ut och fönstershoppade i julhandeln, men det gick ju inte att undvika den stora julmarknaden, ”Weihnachtsmarkt”, och som vanligt när tyskarna fixar fest och marknader så är det gott om stånd där det serveras mat och dricka.

Vi fastnade där ett mysigt stånd där det serveras otaliga varianter på smaksatt Glühwein. Vi fick bra platser för att njuta den varma drycken och sedan studera människor i vimlet utanför, alltid lika fascinerande.


Åter i husbilen, när vi summerar dagen så beslutar vi oss för att stanna en dag till, titta mer på staden och njuta mer av julmarknaden. Under kvällen sitter jag och tittar på alternativa Internet-leverantörer och konstaterar att Vodafone har mycket bättre erbjudande än T-mobile, billigare och bättre när man surfar mycket.
Efter en god natts sömn ger jag mig iväg till Vodafone och skaffar mig ett kort. Åter i Mysan kollar jag naturligtvis vad jag köpt och kan konstatera att av någon anledning blir Vodafone-uppkopplingen instabil i WiFi-routern. Problem tycks ligga i uppkopplingen mellan routern och våra iPads och inte ut mot Internet, konstigt men det ska jag vill reda ut så småningom. För att lägga denna förtret bakom mig så ger vi oss på lång promenad genom Husum, julpyntade gator, kollar in slottet där man på våren har den stora Krokusfesten, den varierade bebyggelsen med nytt och gammalt i en skön blandning.
Blommor i december

Blommor i december


Luktar hyacint......och starkt

Luktar hyacint……och starkt


Till slut så hamnar vi ju på julmarknaden igen och i samma stånd som igår, men nu med sittplatser så att vi verkligen kan studera folkvimlet med vi njuter varma drycker och eftersom vi är i Tyskland så är det inga problem att ha hundarna med sig. Molly som är van lägger sig direkt ner under bordet och vilar efter promenaden.

På vägen åter till Mysan ser vi ett antal vackra dörrar på de små husen i gränderna.

3M

10 kommentarer till “Julmarknad i Husum”

 1. Härligt med julfirandet i Tyskland, lite mer än här kan man väl säga, fast det finns julmarknader även här men inte i den omfattningen som i Tyskland.
  Skönt att höra att fler kan ha problem med internetköp och uppkopplingar :)
  Smakar det så kostar det….här flyger timmarna på internet iväg med ljusets hastighet tror jag.
  Ha det fortsatt mysigt i Mysan
  Jul-Kramar till er

  • 3M skriver:

   Här är det mycket jul på alla sätt och vis, men mysigt. Internet till bästa pris tycks vara ett generellt problem. Hoppas ni har det bra och inte saknar julstöket allt för mycket. Kram, 3M

 2. Rolle o Carina skriver:

  Trevlig resa på kända trakter,Tyskland hoppas vi få uppleva nån gång framöver !!
  Härligt att bara slinka in på en bar o äta gott med go öl till.

  Ha det gott på er tur/Kram

  • 3M skriver:

   Satsa på Tyskland till sommaren, lätt att resa med husbil här nere och det finns så många trevliga små städer och platser att uppleva. Börja planera! Kram, 3M

 3. Julmarknader i Tyskland är mysigt, vi har varit på några stycken.

 4. Lennart skriver:

  Vi tillbringade en tid i Tyskland på vägen ned men hade otur med vädret!
  Storm och regn gjorde att vi knappt kunde gå ut!

  Det blir fler gånger!

  Kram

  • 3M skriver:

   Vädret styr man inte över. Själva får vi just nu planera om vår resa pga annalkande storm över Danmark och Nordtyskland. Kram, 3M

 5. Matts Torebring skriver:

  På 80- talet när jag hade en snabb Alfa Romeo (0-100 på 7,2 sekunder) Kunde vi åka till Tyskland bara för att få köra på autobahn. En gång stannade vi på julmarknad i Lübeck. Det var riktigt trevligt. Jag längtar tillbaka dit. Njut av resan. Kram.

  • 3M skriver:

   Vi har väl alla kört fort på Autobahn, under vår tid i Tyskland hade vi en bil som ej var begränsad till 250, som de flesta standardbilar. Då gick det fort, nu är det knappt jag åker på Autobahn när jag kör i Tyskland. Julmarknader njuter jag av så fort tillfälle ges. Kram, 3M

Lämna en kommentar

Här skriver du ner de kommentarer, åsikter och synpunkter som du vill delge övriga läsare.