Lämnade Tosteberga efter att ha njutit av en underbar soluppgång. Fyllde två flaskor gasol hos E22gasol i Nöbbelöv till mycket bra pris. Fyllde en tysk och en svensk flaska, det gäller att vara förberedd. Därefter raka spåret till Helsingborg för att avsluta köpet av min nya, begagnade, kamera. Har passat på att skaffa mig snäppet bättre kamera än den jag ”förlorade”. Ska bli intressant att prova den under den kommande resan, det är en del att lära sig. Parkerade sedan för natten på den stora parkering vid Råå Vallar och tillbringade kvällen hos våra vänner.

På plats i Middelfart

På plats i MiddelfartPå lördag förmiddag rullar vi sedan ut på E20, vår avsikt är att ta den ända till Middelfart. Broarna passeras, måttlig trafik och tidvis ett härligt solsken. Vi anländer till Middelfarts Lystbådshavn innan mörkret faller. En bil står redan på ställplatsen och efter oss kommer ytterligare en. Vi gör snabbt i ordning Mysan för natten och ger oss ut på en lång promenad.
På promenad längs vattnet

På promenad längs vattnet


Stora kraftledningar leder förbi Middelfarts hamn

Stora kraftledningar leder förbi Middelfarts hamn


Grenverk

Grenverk


Trots att skymningen faller så seglas det för fullt utanför hamnen. Middelfart är centrum för dansk matchracing och här tränar man och seglar vilken tid på året man än kommer hit.
Sent omsider kommer båtarna in

Sent omsider kommer båtarna in


Skymning blir kväll

Skymning blir kväll


Efter en skön kväll och rofylld natt vaknar vi till en härlig morgon, solsken och blå himmel, men mycket blåsigt. Vi tar långa promenader innan lunch och efter att fått lite i magen ger vi oss iväg med Mysan, åter ut på E20 och korsar Lilla Bält på den stora bron och siktar på Ribe.

Det är ingen rush med husbilar här utan vi kan lugnt välja en plats, de två bilar som står här försvinner innan vi gjort Mysan klar för natten och förberett os för en promenad i centrala Ribe för att fira första advent på en dansk julmarknad. Julmarknaden var inte av det större slaget men småtrevligt och dock inte mycket folk i rörelse, samt givetvis en tomteorkester.
Solens sista strålar färgar molnen

Solens sista strålar färgar molnen


3M

16 kommentarer till “Via Råå och genom Danmark till Ribe på Jylland”

 1. Rolle o Carina skriver:

  Låter härligt att ni är ute med ”Mysan” trots december !!
  Men det gäller väl att nyttja Bobilen året runt o det gör ni.
  Kul att alltid ut på kända trakter,då vet ni lite vart det bär.
  Oxå avnjuta en Dansk Julmarknad kan vara roligt det med.

  Ha en fin resa och vi följer er/Kram

  • 3M skriver:

   Skönt att vara på rull, går ju bra även denna tid på året. Det kommer att bli många olika julmarknader tror jag. Kram, 3M

 2. Lennart skriver:

  Ribe är verkligen en liten trevlig stad!

  Kram

  • 3M skriver:

   Älskar Ribe, mysigt och mycket gemyt. Julmarknaden var dock inte den mysigaste, lite för lite av allt. Blir bättre i Tyskland. Kram, 3M

 3. Freedomtravel skriver:

  Fin bild på båtarna! I Råå har jag varit på kurs en gång .

 4. Fina bilder som vanligt. Visst är det härligt att vara ute med husbilen igen och det på era kända platser. Tjocka kläder måste ni nog ha, till skillnad mot oss :) Vi närmar oss dagen för vår resa till Marocko antar att den blir om sådär en till två veckor. Ha en riktigt go tur och kramar från oss.

  • 3M skriver:

   Här gäller tjocka kläder, men inga problem att hålla värmen i Mysan. Ser fram mot rapporter från Marocko. Kram, 3M

 5. Matts Torebring skriver:

  Så länge ni är i Danmark och norra Tyskland tror jag inte ni kan fly undan julen. Kommer ni till Lübeck är det väl mer jul än här hemma, gissar jag. Kram & Njut av resan.

 6. Lars Permelin skriver:

  Det tycks inte vara något större fel på den nya kameran, snygga och bra bilder.

  • 3M skriver:

   Mycket nöjd med nya kameran, det gäller bara att lära sig det som är nytt och sedan kunna utnyttja det. Ska nog kunna fixa fler fina bilder framöver. Kram, 3M

 7. Elisabeth skriver:

  Så många fina foton. Förstår att du lärt dig nya kameran. Ribe är en fin stad. Kram Elisabeth

 8. Ulla & Torgny skriver:

  Oj, vilken fin bild på molnen, har du tagit dem med din nya kamera…….får man fråga vad det blev för en kamera?

  Många kramar till Er!

  • 3M skriver:

   Ja nu är det den nya kameran som får jobba. En hel del nytt att lära sig. Det blev en begagnad Nikon D5100, så nu kan det bli rörliga bilder också. Kram, 3M

Lämna en kommentar

Här skriver du ner de kommentarer, åsikter och synpunkter som du vill delge övriga läsare.