Efter en lugn morgon är vi vid lunchtid klara att dra söderut. Ute skiner solen från en klarblå himmel men det blåser kraftigt. Det känns när vi rullar över Ölandsbron och tar E22:an mot Blekinge, och hela tiden tar vinden tag i Mysan, så det blir att ta det lite lugnt. Utanför bildrutorna skiner höstsolen och man får nästan vårkänning när man betraktar de fält där höstsådden kommit upp och lyser klargröna i det strålande solskenet. Hela resan går jättebra och det enda lilla problemet är att vi på den smala vägen ner till Tosteberga hamn tvingas vänta ett antal minuter medan man lastar möbler av en liten lastbil, man skyndar sig dock när vi kommer och fortast möjligt flyttas bilen och vi kan fortsätta ner mot hamnen.

Ingen kommer här förbi....

Ingen kommer här förbi….Väl framme i hamnen väljer vi en plats i lä av några träd och de vinteruppställda båtarna. Inte oväntat så är det tomt, inga andra husbilar så vi kan välja plats fritt, ansluta el och sedan på lite varma kläder. Vi ger oss ut på en promenad i blåsten med våra hundar som verkligen är gladA att få röra på sig.
Servicehuset Tosteberga hamn

Servicehuset Tosteberga hamn


Vi hittar en plats med lite lä

Vi hittar en plats med lite lä


Påpälsad i blåsten

Påpälsad i blåsten


Hundarna är fulla med spring

Hundarna är fulla med spring


Under vår promenad så går solen ner och bjuder på fina scenerier, men samtidigt så känner man av vinden på ett annatsätt än när man värms av solstrålarna.
Solen på väg ner

Solen på väg ner


Höstsolen går ner bakom buskarna

Höstsolen går ner bakom buskarna


Solstrålar

Solstrålar


Vi ger oss tillbaka till Mysan, tar en kopp kaffe och njuter av den ”goa stugvärmen” samtidigt som vi tittarstödet över ett vindpinat och allt mörkare hav. I kväll blir det att nysa och njuta av god mat och mysig samvaro. I morgon ska vi fylla gasol, hämta en ny, men begagnad, kamera och träffa vänner. Resan kommer att sluta på Råå om allt går väl.
Adventsstaken lyser i servicehuset

Adventsstaken lyser i servicehuset


3M

12 kommentarer till “Genom Blekinge mot Tosteberga”

 1. Elisabeth skriver:

  Det gäller att klä sig, då vinden är framme. fint med Öland. Ha dé riktigt bra. Kram Elisabeth

 2. Rolle o Carina skriver:

  Kända trakter ni hamnat på nu,där vid Tosteberga stod vi på vår tur sommaren 2012 !!
  Jättefint vid havet och fint väder hade vi som ni har nu,fast mycket varmare.

  Hoppas ni har det gott o trevlig resa söderöver/Kram

  • 3M skriver:

   Tosteberga är fint och som vanligt kom hamnkaptenen med tidningen i morse. Den servicen får man när man står här ensam. Kunde dessutom njuta av en underbar soluppgång! Kram, 3M

 3. Anki skriver:

  Ser härligt ut! Bilden Solstrålar är magiskt vacker!
  Ha en trevlig tur!
  Kram

  • 3M skriver:

   Solnedgångar är magiska, speciellt ihop med mycket vatten. Dessutom är vilden tagen med min lilla enkla reservkamera. Kram, 3M

 4. Matts Torebring skriver:

  Det finns väl en plats också som heter Tystberga. Ser ut som Tystberga här också, fast det heter någonting annat. Ha en skön resa. Kram från oss.

  • 3M skriver:

   Tack för varma hälsningar, vi har det jättebra och ser fram mot den fortsatta färden, i dubbel bemärkelse. Kram, 3M

 5. Lars Permelin skriver:

  Där har vi också övernattat flera gånger. Det finns stunder där det är gott om örnar i området. Flera fågelskådare var där och kollade vid ett tillfälle när vi var där. Önskar en trevlig första advent.

  • 3M skriver:

   Jovisst, där har vi sett havsörn många gånger. Alltid många fågelskådare på plats, speciellt många danskar besöker Tosteberga och tittar på fåglar. Kram, 3M

 6. Kors och Tvärs skriver:

  Ha en riktigt fin första Advent!
  Kram

Lämna en kommentar

Här skriver du ner de kommentarer, åsikter och synpunkter som du vill delge övriga läsare.