Åter i Tumbo för att hämta Mysan, men kommer lite för tidigt. Parkerar min lånebil, sätter mig i kundväntrummet, bloggar lite och bara väntar. För att få tiden att få och vara lite effektivare så flyttar jag alla grejor från lånebilen till kundnummer och gör den klar att lämna tillbaka.
Så är Mysan klar, går igenom allt som blivit gjort med teknikerna och allt ser bra ut. Lastar i alla grejor jag lagt i kundrummet och kör iväg. Nöjd att allt ser ut att vara bra med Mysan och glad över att snart få träffa goda husbilsvänner i Eskilstuna.

Vår ögonsten, Mysan

Vår ögonsten, MysanMorgonen därpå vaknar jag nöjd efter en härlig kväll med vännerna, men plötsligt slår det mig, kameran. Letar genom Mysan, ingen kamera. Ringer Tumbo och dom kollar lånebil och kundrum, ingen kamera. Går igenom gårdagen, hade kameran på Lilla Essingen och den finns inte kvar där. Har oerhört klart minne hur jag stuvade in den i lånebilen, stannade inte på vägen till Eskilstuna mer än för att tanka på en automatstation, lämnade inte bilen. I Tumbo finns den inte och jag har den inte, borta är den. Ingen aning om var eller hur den försvann, men borta är den. Bara att bita i det sura äpplet och konstatera att jag är utan min digitala systemkamera som jag nästan aldrig går ut utan, känns naket.
Bekant syn i Industrilandskapet

Bekant syn i Industrilandskapet


Nåja hemresan måste ju ske, stannar en natt i Åby, hinner med ett besök i Norrköping och får en härlig promenad genom Industrilandskapet. Kunde dock bara fota med min iPhone, kändes lite magert. Dagen därpå gjorde vi en avstickare genom St. Anna, men inget kul att fota utan min kamera.

Hemma i Nabben träffade jag barnbarnen och försäkrade mig om att jag kunde låna Theas kamera (samma som min) vid en kommande resa om jag inte hunnit få en ny. Naturligtvis fick jag låna hennes men hon undrade ju varför, så jag fick ju berätta vad som hänt. Helt kort kommenterade hon allt med ett ord, ”Klantarschle” och precis så kände jag just då.
Idag har jag pratat med försäkringsbolaget och kan än en gång ställa mig frågan, varför har jag min allriskförsäkring. När kameran värderats, räknats ned pga några års ålder och självrisken är borträknad så blir jag de facto skyldig försäkringsbolaget pengar, dvs jag får ingen ersättning. Sammanfattas bäst med ett ord, Klantarschle.

3M

20 kommentarer till “Mysan är lagad, men….”

 1. Rolle o Carina skriver:

  Så tråkigt Mats att kameran bara försvann utan vidare,den måste väl ha hamnat i nån
  annans ägo ändå förstås i detta tjuvsamhälle vi lever i !!
  Vi vet ju att du är en sann fotograf alltid på hugget med kameran.
  Tråkigt är det iaf,lika tråkigt med försäkringar,låter så bra innan med dom !!

  Bara att hoppas ”Mysan” blivit riktigt åtgärdad då som plåster på såren.
  Ha det gott o Kram.

  • 3M skriver:

   Kameran måste ha fått ”fötter”, men vart gick den….. Allt verkar så här långt OK med Mysan, hoppas att det fortsatt är så. Kram, 3M

 2. Elisabeth skriver:

  Jag försnillade vår kamera i våras, när vi var på cykeltur här nere. Känns botten när man förlorar den. Tur att du hade iPhonen med, när du var i vår vackra hemstad Norrköping. Du får komma tillbaka när vi är på hemmaplan, så kan det bli kaffe eller något annat. Kram Elisabeth

  • 3M skriver:

   Man känner sig riktigt naken utan kamera, måste skaffa en ny snarast. Det blir säkert flera besök i ”Peking” framöver så det blir fler tillfällen till att ses. Kram, 3M

 3. Anki skriver:

  Nej, men fy så tråkigt med kameran… förstår att det känns trist. Typiskt med försäkringsbolaget – ibland undrar man vad man betalar för. Bra ändå att du hade din iphon så det ändå blev några bilder från vårt fina Norrköping. Synd att vädret var grått – sta´n gör sig bättre i solsken :)
  Skönt att problemen med Mysan är åtgärdade… hoppas nu att det håller sig så.
  Kram

  • 3M skriver:

   Hoppas kunna ta soligare bilder med en ny kamera av det fantastiska Industrilandskapet, återkommer säkert dit. Allt ser bra ut med Mysan, hoppas det håller länge denna gång. kram, 3M

 4. Deciree skriver:

  Det är så tråkigt när kameror man har med sig försvinner. I September åkte maken o yngsta sonen till Turkiet. När han skulle packa ner kameran vid hemgång, var den borta. Stulen fr hotellrummet!!!! Där försvann alla foton. Skittråkigt när inte folk ser skillnad på ditt o mitt. Sonens kamera var ny så han fick tillbaka pengar, på försäkringen för att köpa en ny. Du har ett sött barnbarn som säger precis det hon tänkte:) klantarschle:)) ha ha. Jaja kanske lagom roligt när man tappat en kamera m bilder. Du fick fina bilder ändå i Norrköping. Kram

  • 3M skriver:

   Som tur var så hade jag satt i ett nytt minneskort på morgonen så jag förlorade inga bilder, skönt. Barnbarnen är mycket spontana och säger vad dom tycker, oftast har dom väldigt rätt i sina snabba kommentarer, så även denna gång. Kram, 3M

 5. Lennart skriver:

  Usch så trist!

  Du får trösta dig med att materiella saker kan ersättas!

  Var glad över att bilen äntligen verkar frisk!

  Kram

  • 3M skriver:

   Jag får vara nöjd med att Mysan verkar vara heltOK, men det svider i själen att ha förlorat kameran. Men som du säger, det går att ersätta och det är väl det jag får göra. Kram, 3M

 6. Ja det där med kameror är ett kapitel för sig. Så förargligt att den har försvunnit. Vet inte hur många vi har förbrukat under de här fyra åren, men mer än en hand är de. Det lustiga är att de två från i våras hade lite problem, men för säkerhets skull tog jag med dem ändå. Upptäckte på den senaste att det blivit skrapmärken på linsen. Tar fram en av de gamla som inte hade gått att ändra inställningar på….och se helt plötsligt så fungerar den. :)
  Försäkringsbolagen gör ju allt för att slippa undan, men vi har haft tur med vårat, för vi har fått tillbaka, på spegelincidenten, självrisken. Ha det got och hoppas Mysan fixar er resa mot södern sedan.

  • 3M skriver:

   Jag har några gamla digitalkameror som fortfarande fungerar men samtidigt så har man ju vant sig med en bra systemkamera med flera objektiv, så det blir nog att investera i något nytt. Huvudsaken just nu är ju tt Mysan verkar vara helt OK, hoppas också att det förblir så. Kram, 3M

 7. Lars Permelin skriver:

  Skönt att husbilen är ok, men att bli av med kameran, fy det vill jag inte vara med om. Någon måste ha sett den och lagt beslag på den vid ett obevakat tillfälle. Tråkigt, ja faktiskt mycket tråkigt. Och just kameran som vi fotografer tänker på hela tiden för att koll på vad den är just för att ha den till hands när ett fototillfälle dyker upp. Surt sa räven.

  • 3M skriver:

   Känner mig verkligen naken utan kamera. Normalt bär jag alltid med mig kameran eller har den lätt till hands, man vet ju aldrig när motivet man längtat efter dyker upp. Klantigt att slarva bort den, men det får bli en investering utan hjälp från försäkringsbolaget. Kram, 3M

 8. Matts Torebring skriver:

  Kameran, datorn, frugan eller datorn, kameran, frugan, i vilken ordning skall jag ta det. Livets mest oumbärliga saker. Nej förnuftet segrar, det blir frugan, kameran och datorn i nämnd ordning vilka som är viktigast. Trots det tråkiga som hänt, nu finns det skäl till att byta upp sig kanske. Kram och hoppas du hittar något som du trivs med.

  • 3M skriver:

   Kameran är viktig. Kan inte klara mig utan, så nu måste jag se vad jag kan skaffa mig. Har ju flera objektiv kvar så jag får väl köpa ett kamerahus som objektiven passar till. Kram, 3M

 9. Skönt att Mysan fungerar igen och kan rulla vidare!
  Tråkigare är det med kameran, som har försvunnit. Detta att inte veta, när något har hänt, antingen det blivit stulet eller borttappat känns mycket jobbigt. Man känner sig på något sätt grundlurad. Hoppas du har en kamera i reserv, som duger tills vidare!

  • 3M skriver:

   Härligt att Mysan nu tycks vara hel igen. Jag är lite luttrad så jag jublar inte än….
   Kameran är för mig ett mysterium, men det är inget att fundera över längre, gäller bara att skaffa något nytt, klarar mig inte utan. Kram, 3M

 10. Kors och Tvärs skriver:

  Läser ikapp lite…
  Så trist med kameran, att den försvann så där. Nån därute vet vart den tagit vägen och jag hoppas det blir förskräckliga bilder med den ;)
  Hoppas nu Mysan får rulla utan besvär
  Kram

  • 3M skriver:

   Man hoppas verkligen att den kameran inte blir till glädje för någon. Nu tror jag att jag hittat en bra ersättare. Köpt en begagnad, steget bättre så det blir intressant att lära sig. Bilder kommer snart! Kram, 3M

Lämna en kommentar

Här skriver du ner de kommentarer, åsikter och synpunkter som du vill delge övriga läsare.