Under de senaste veckorna har vi noterat att den ena flyttfågeln efter den andra har på börjat sin resa söderut mot sina övervintringsplatser. De vanliga flyttfåglarna har vi kunnat skåda över Öland, över Kalmarsund och under vår senaste besök i Sandhamn, men de flyttfåglar som intresserat oss mest, har vi läst om på ett antal bloggar.

Flyttfåglar över Kalmarsund

Flyttfåglar över KalmarsundMånga är de ekipage som nu på olika vägar tar sig genom Europa ner mot övervintringsplatserna i Portugal, Spanien och i vissa fall till och med Marocko. Vi som av olika anledningar blir kvar här hemma i Sverige får nöja oss med de fantastiska reserapporter i ord och bild som vi via bloggarna får ta del av. Det känns nästan som man åker med våra vänner och får vara med på deras upplevelser. Tack för att vi får följa er via cyberrymden.
Höst i skogen och Molly smälter in i miljön

Höst i skogen och Molly smälter in i miljönSjälva njuter vi av en härlig höst på hemmaplan, även om den senaste helgen var stormig så i stort har vi haft ett fantastiskt väder. Det har varit lite av ett himmelrike för fotografer, så jag har varvat de nödvändiga men tråkiga uppgifterna med underbara fotoutflykter och härliga promenader ute i det fria.
Hade aldrig kunnat tänka mig att det skulle följa så mycket administrativt arbete efter Mariannes bortgång. Bouppteckningen är ju en sak men att ändra en mängd avtal, abonnemang, E-fakturor, autogiro och mängder med register där namn och adresser ska ändras eller strykas. Ibland räcker ett telefonsamtal eller mejl, medan i andra fall krävs omständlig kommunikation, papper och bilagor, som skapar frustration och många gånger känner man vanmakt.

Att fixa problemen med Mysan kräver också en del arbete, tålamod och skapar också frustration, men nu så har äntligen de erforderliga reservdelarna kommit, jag har bokat tid och om en vecka bä det av till Tumbo för att byta duschgolvet för tredje gången, byta kökskran för andra gången och förhoppningsvis ersätta en fuktskadad lucka. Kul med husbil,finns alltid något man måste fixa, greja och tjata om. Men innan dess så ska Mysan och jag iväg på årets besiktning, som vanligt ställer vi kosan mot Oskarshamn, det går säkert bra.

Pelargonen i uterummet är full med knoppar,ingen höst här inte

Pelargonen i uterummet är full med knoppar,ingen höst här inte


3M

18 kommentarer till “Flyttfåglar”

 1. Matts Torebring skriver:

  Oj vad mycket ni har kvar av det vackra som hösten bjuder på. Här är lövträden helt avlövade nu. Förstår att du har mycket att syssla med Mats. Ta det lugnt bara. Kram från oss.

 2. Elisabeth skriver:

  Många fina foton. Visst är Sverige fantastiskt. Hade jag inte en värkande kropp, så är jag inte säker på att jag skulle söka mig söderut. Nu upplever vi tidiga höstfärger igen. Tyskland var något senare än hemma och här är det ännu mer början av hösten. Senaste dagarna har vi sett massor av betor i jättehögar. Tyckte jag sett stora högar på Öland för i tiden, men det var ett inte mot dessa. Trots administrativt krångel och frustration hoppas jag du får njuta och ha de bra. Kram Elisabeth och Lennart

  • 3M skriver:

   Den färgglada hösten vill jag inte missa, men ju närmare vintern kommer, desto mer längtar jag söderut. Kanske kan vi dra söderut i början på nästa år, när allt är fixat och klart, och livet har tagit nya stadiga former. Kram, 3M

 3. Anki skriver:

  Många fantastiska bilder… så fin hon är Molly… nästan kamouflagefärgad :)Ja, det har varit en härlig höst för oss som gillar att vara ute med våra kameror – bäst att passa på – snart kommer väl snö och kyla som gör det mindre lockande att gå långpromenader.
  Jobbigt med allt som måste ordnas, men snart är det fixat och du hinner med annat som är trevligare…
  Otroligt att det fortfarande är en massa problem med duschgolv och annat strul i Mysan… hoppas det fixar sig en gång för alla nu…
  Ha det gott!
  Kram

  • 3M skriver:

   En härlig höst, varm och färgrik. Hoppas verkligen att Mysan äntligen fixas en gång för alla. Liksom allt annat som jag just nu har att brottas med. Krm, 3M

 4. Rolle o Carina skriver:

  Hej Mats !! Fina höstfärger du bjuder på från södern !!
  Här uppe i norr har det mesta rasat av träden.
  Men angenäma temperaturer än iaf,så får det fortsätta.
  Tänk så krångligt det ska vara med allt när vi lämnar jorden.
  När vi föds är allt mycket enklare med allt ist !!
  Vet hur det är,var mycket krångel när mina föräldrar lämna
  jordelivet innan allt blev klart med det mesta…
  Men ändå,hoppas du har det någorlunda gott ändå och hoppas ni
  kommer ut med ”Mysan” framöver ni som kör året runt !!

  Ha det gott…Kram

  • 3M skriver:

   Här nere i södern är det färggrant värre, men snart blir väl allt vitt. Hoppas att lägga det mest bakom mig snart så att vi kan ge oss ut i Mysan, längtar verkligen efter att få ta en tur till Tyskland. Kram, 3M

 5. Ulla & Torgny skriver:

  Ni har ju haft en fantastisk höst att blicka tillbaka på, och nu kommer november månad som maken tycker att man skall stryka ur almanackan. Men med lite ljus och många vänner så kommer man igenom hösten också.

  Sköt om er och ha det bra!

  • 3M skriver:

   Denna hösten Hr varit fantastisk, men man vet ju vad som brukar komma. Vi kanske skall hoppa direkt till april?? Kram, 3M

 6. Lennart skriver:

  Härliga höstbilder!

  Jo vi har lierat oss med flyttfåglarna, kloka djur!

  Men det är väldigt mycket som vi inte vill missa i Sverige!

  Ha de bra!
  Kram

 7. Lars Permelin skriver:

  Ja, nu har fåglarna en del att stå i också. Det gäller att ha samlat på sig tillräckligt med energi här hemma för att kunna hänga med och hålla sin plats i fågelstrecken när de drar sig söderöver där maten finns.

  • 3M skriver:

   Dom fåglarna som flyger i plogformation är listiga, sparar mycket energi när dom ”slipstreamar” på de framförvarande. Det som imponerar mest är dock navigationsförmågan! Kram, 3M

 8. Kors och Tvärs skriver:

  Hösten är vacker – det ger du verkligen bevis på! Hoppas hoppas hoppas att du får allt fixat på Tumbo denna gång! Håller alla tummar och tår.
  Lite extra värmande kramar också, en helg som denna

  • 3M skriver:

   Tack snälla, omtanken värmer. Hoppas verkligen att allt blir OK med Mysan och att inget händer igen. Vill ju åka med Mysan och inte meka. Kram, 3M

 9. Äntligen kan jag läsa lite bloggar och följa vad som hänt på hemmaplan. Vilka underbara höstbilder. Är det något jag saknar så är det just dessa fina höstfärger som vi har haft hemma, söder ut har det inte varit lika färggrant. Nu håller vi tummarna för att reparationerna ska funka den här gången. Tråkigt när ny bil får så mycket fel. Ha det gott och kramar till er.

  • 3M skriver:

   Jag bjuder så gärna på lite färgglada höstbilder, kanske svalkar er lite där nere i värmen. Hoppas verkligen att vi får ordning på Mysan nu. Kram, 3M

Lämna en kommentar

Här skriver du ner de kommentarer, åsikter och synpunkter som du vill delge övriga läsare.