Att göra ett avbrott i alla bestyr som här hösten till och ta Mysan, åka iväg för en avkopplande weekend vid havet är underbart. Att ta bron över till Öland och hämta upp ressällskap och sedan ställa kosan till Sandhamn är verkligen en lisa för själ och kropp.

Höstkulisser längs E22 in mot Kalmar

Höstkulisser längs E22 in mot Kalmar

Över Ölandsbron

Över Ölandsbron

Visst har det varit blåsigt men vi ställde oss längst ut på piren där jag brukar stå, det är där Mysan trivs bäst. På med kläder och en lång promenad för att ta in höststämningen och känna vindarna ta tag i hår och kläder, då blir det extra skönt att efteråt få krypa in i Mysan, njuta av ombonaden och känna vindarna ruska om husbilen.

Lördagen börjar med en vacker soluppgång och utvecklar sig till en fantastisk brittsommardag. Dagens höjdpunkt blir en cykeltur längs Vekavägen ut till Näset, som helt färglagts av hösten. I lä från den fortfarande hårda vinden, bränner solen nästan i ansiktet och luften känns ljum. En fröjd för ögat med alla höstfärger och det vitskummande havet. Det gäller att ta vara på denna, förmodligen sista brittsommardag för i år.

En grå söndag slår emot oss när gardinerna åker upp på Mysan. Gårdagens färgprakt har tonats ner, allt har fått en gråare och mattare nyans. När vi så småningom börjar vår hemfärd tar vi kustvägen norrut, gör en sväng genom Kristianopel, som trots det höstgråa vädret utstrålar charm och gemytlighet. Väl hemma kan vi bara konstatera att vi förmodligen njutit årets sista brittsommarhelg. Vilken skön helg, mycket frisk luft, härliga promenader och även en cykeltur.


Härnäst ska vinterhjul på, det gäller att vara beredd.

3M

16 kommentarer till “Åter en höstweekend vid havet”

 1. Ja nog är hösten vacker, kanske vackrare än tidigare år kan jag tycka. Härligt att ni rör på er och inte sitter fast inom fyra väggar. Vi har börjat packa husbilen, så man inte glömmer något :)
  Den här gången gäller det att komma ihåg allt som ska med. Exakt datum när vi åker har vi ju inte, det beror ju på babyn, som ska komma snart, men sen åker vi. Hoppas vi ses där nere i början på nästa år.
  Kram

  • 3M skriver:

   Vidrör på oss så mycket vi kan, behöver komma ut och komma bort från vardagens bestyr. Skönt att er avresa närmar sig. Vi delar er resfeber och ser fram mot att få vara med på ett hörn. Kram, 3M

 2. Lennart skriver:

  En fantastisk höst efter en fin sommar inte mycket att klaga på!

  Vid havet trivs man ju alltid men den här årstiden är det extra då det värmer.

  Jag planerar att följa vattnet flera hundra mil, få se hur det går!

  Kram

  • 3M skriver:

   Havet ger lite extra värme så här på hösten. Det låter som du valt att åka långt västerut när du ska ta dig söderut. Låter klokt. En del av Europa som jag gillar mycket. Blir säkert upplevelserika. Kram, 3M

 3. Anki skriver:

  Skönt att lämna vardagen och åka iväg och bara njuta… ser helt underbart ut. Vacker natur och fantastiska bilder – härligt :)
  Ha det gott!
  Kram

 4. Rolle o Carina skriver:

  Underbara höstbilder i ett sånt fint höstväder då är Bobilslivet trevligt att vara ute !!
  Gäller att passa på innan det blir sämre,tyvärr går vi in i en mörk årstid.
  Sandhamn är ju toppen,såg de kom två i tävlingen Årets ställplats.
  Askersund vann ju stort,oxå ett fint ställe men föredrar havet som dig !!!!

  Ha det fortsatt gott/Kram

 5. Javier och Cathy och Daisy skriver:

  Vilka vackra färger under hösten i Småland! Tack för korten och bloggen.
  Kram
  Cathrin, Javier och Daisy.

 6. Matts Torebring skriver:

  Visst har ni lite grönare och mera löv kvar på träden än vi har i de norra delarna av Smålandsskogarna. Faktiskt har jag suttit på min kontorsstol och längtat till just Öland, den sista veckan. Jag njuter med dig Mats av färger, lugnet och det fina brittsommarvädret. Kram

  • 3M skriver:

   Fortfarande är det mycket löv kvar på träden, vi har ännu inte haft någon riktig frostnatt. Vi njuter av denna härliga höst så länge vi kan. Kram, 3M

 7. Agneta skriver:

  Härlig resa med alla sprakande färger på träden och doften av hav på hösten är oslagbart. Ha de´

 8. Bosse och Gerd skriver:

  Underbara bilder som vanligt Mats !
  Vi njuter, som du vet, av verklig högsommarvärme här nere i Benidorm och saknar inte kylan hemmavid speciellt mycket.
  MEN, det vi saknar är just de höstfärger du så fint delger oss och faktiskt även att efter en långpromenad få krypa in i den goa värmen i husbilen.
  Kramar från oss två !

  • 3M skriver:

   Ärligt talat så skulle jag gärna vara med er och njut av värmen, men jag måste tillstå att hösten har sin tjusning också. Får njuta bäst jag kan av hösten just nu, min rid med värme kommer. Kram, 3M

Lämna en kommentar

Här skriver du ner de kommentarer, åsikter och synpunkter som du vill delge övriga läsare.