Denna skylt hittade jag på parkeringsplatsen i Skoghalls centrum. Det lilla tillägget säger så mycket. Tänker hur ofta icke berättigade använder dessa platser och motiverar det med att jag ska bara….
20130924-093814.jpg
När jag såg denna skylt kom jag också att tänka på ett citat från en engelsk humorserie där en av huvudfigurerna anklagas för att var lat, men svarar: ” Lathet är inte ett handikapp, det är ett filosofiskt ställningstagande”.

3M

14 kommentarer till “Lathet”

 1. Lennart skriver:

  Den var bra!

  Jag har sett många exempel på parkering utan tillstånd!

  Kram

 2. :) Försvar finns för allt ;)
  Kram

 3. Agneta skriver:

  Bra skylt. Kanske får någon att tänka till extra innan man ställer bilen där utan sitt tillstånd för handikapplats. Men visst är det skönt ibland att vara lat och bara filosofera. Bra replik där. Men man får väl göra det på annan plats än en en parkering :-)
  Ha de Gott!

 4. Lars Permelin skriver:

  Märkligt att det ska behövas en sådan tilläggsskyllt. Det stör mig mycket när bilister inte respekterar handikappskylten.

 5. Rolle o Carina skriver:

  Ja det var en bra skylt,många är bekväma och orkar inte gå långt
  trots att de är pigga och unga med !!!
  Bättre dom läser vad som står och skärper till sig!!

  Ha det fortsatt gott/Kram

 6. Freedomtravel skriver:

  Bra skylt och bra citat! Fast att parkera på handikapplatsen är inte bara lathet, utan också respektlöshet…

 7. Matts Torebring skriver:

  Förlåt att jag hakar på om latheten. Den gör mig minst sagt irriterad gång på gång. Hela sommaren, vart jag har kommit på våra resor, har jag ”städat” på varenda toalett, genom att ta ett par pappershanddukar i handen och plocka upp det värsta från golvet. (om det behövts) Varför gör jag detta, jo jag är så trött på denna utbredda lathet och den tilltar bara mer och mer. Bara släppa allt där jag går och står. Många orkar inte ens skriva sitt rätta namn utan förkottningar, än mindre versaler och gemener på rätt plats, även detta rättar jag på beställningar om jag hinner med. Man bor inte inte i Helsingborg, utan i Hbg, eller på ringv8 Sthm. När snön kommer kör jag trottoaren med snöslungan åt två- tre grannar, varför, jo jag gör det i ren demonstration över all lathet över att många skottar inte ens framför egen dörr. Förlåt Mats, men det var du som ledde in mig i denna tråkiga kommentar. Kram på dig.

  • 3M skriver:

   Lathet tar sig många former. Alltifrån att man strör skräp omkring sig där man står och sitter, till ofoget att förvanska vårt språk med emellanåt helt oförståeliga förkortningar. Här spelar säkert framförallt ungdomarnas flitiga chattande och sms-ande in. Lathet i alla sina former innebär oftast att medmänniskor drabbas på ett eller annat sätt. Kram, 3M

Lämna en kommentar

Här skriver du ner de kommentarer, åsikter och synpunkter som du vill delge övriga läsare.