SmileyCentral.com
En lugn morgon och för första gången på länge sov jag riktigt länge. Vaknade inte förrän vid halvniotiden, lättade på gardinen, ljust utöver vattnet men de mörka molnen inne över land lovade regn frampå dagen. Detta oaktat tog jag det lugnt läste bl.a. Barometern på iPaden, fikade och åt lite frukost innan jag tog en lång promenad med Molly och letade också reda på en Geocache.

Rätt skyltat och jag står rätt

Rätt skyltat och jag står rätt


Inte ofta man läser något positivt rörande husbilar i lokaltidningarna, brukar oftast vara klagomål och problem som tas upp, men denna gång var det annorlunda. Se artikeln i Barometern, men nu tycks äntligen Kalmars Turistchef ha insett att nio platser vid gästhamnen inte är nog utan pratar om att det behövs 30-40 platser och dom skall ligga central. Hurra, äntligen! Vi får se om det kommer någon lösning till nästa sommar.

Jag trodde vi stod fem ekipage på ställplatsen, men när jag gick ut morse såg jag det sjätte

Jag trodde vi stod fem ekipage på ställplatsen, men när jag gick ut morse såg jag det sjätte

Så småningom känner jag att det är dags att röra på mig och i stundens inlevelse beslutar jag mig för att åka inåt och uppåt. Jag vill byta vattnet mot skog och inget känns naturligare då än att åka till Lyckarp, Britta och Ingvar Mörnefälts fina ställplats. ett ställe där vi stannat till många gånger tidigare.

Ensamt och höstligt på Lyckarps ställplats

Ensamt och höstligt på Lyckarps ställplats

Sagt och gjort, ett snabbt stopp för att inhandla en liten blomma till bordet, såg så tomt utan, sedan bar det av inåt landet. Det kändes hur jag riktigt åkte mot hösten, regnet kom och björkar blev gulare ju högre upp jag kom. Lyckarp ligger ju ca. 250 meter över havet så visst är det skillnad mot de kustnära trakterna.

Ställplatsen är nu smyckad med motorsågsstatyer. En hare....

Ställplatsen är nu smyckad med motorsågsstatyer. En hare….

och en uggla......

och en uggla……

och en bäver, tror jag, även om svansen saknas

och en bäver, tror jag, även om svansen saknas

Väl framme i Lyckarp hade jag alla platser att välja på, tog naturligtvis favoritplatsen, fixade en lunch, sedan varvades läsning med promenader i omgivningarna. Fram på sena eftermiddagen så tittade till och med solen fram och förgyllde höstfärgerna.

Grått, vått och höst

Grått, vått och höst

Fin och oväntad dekoration på stengärdsgården i skogen

Fin och oväntad dekoration på stengärdsgården i skogen

Lite ljusare när solen tittar fram

Lite ljusare när solen tittar fram

I kväll ska jag återigen krypa i säng tidigt med en bra bok, får väl se hur länge jag orkar läsa.

SmileyCentral.com

3M

22 kommentarer till “Inåt och uppåt”

 1. Så fina bilder. Ja Lyckarp var det länge sedan vi besökte. Den gången följde vi vägen upp i skogen och hittade kantareller i diket, som sedan hamnade på kvällsmackan. Varför inte fortsätta lite längre, U-hamns ställplats känner du ju till och vi har även en plats på gatan. Kramar till Molly och dig.

  • 3M skriver:

   Man kan tycka mycket om hösten, men visst bjuder den på fina fotomotiv. Kanske tar jag dig på orden och drar mig västerut, har inte riktigt bestämt vad jag ska göra idag. Kram, 3M

 2. Rolle o Carina skriver:

  Kul för er att vara ute på kända marker och uppleva hur naturen håller på att ställa
  om från denna sköna sommar till höstens olika färger !!
  Men tror mig veta att du som oss gillar inte den tid som kommer framöver !!
  Vi trivs nog bäst på våren när man har det bästa framför sig och inte som nu.
  Men efter denna kanonsommar så får vi vara nöjda mer än väl.
  Blir spännande att följa er i bloggens värld och se var ni hamnar härnäst !!

  Ha det gott o kör försiktigt/Kram

  • 3M skriver:

   Jag har älskat denna sommar, men det hindrar inte att jag också kan njuta av en fin höst. Det kan vara gråt och vått, men också klart och en härligt frisk luft. Gäller bara att ha lite andra kläder inpackade i Mysan. Kram, 3M

 3. Monica skriver:

  Ja nu ser man att hösten kommit i dina trakter – vackert!
  Ha det gott
  Kram från väst

  • 3M skriver:

   Hösten har sin charm. En av fördelarna med det svenska klimatet är väl att vi har så tydliga och olika årstider. Att man sedan gillar vissa årstider mer än andra kan man ju inte rå för. Kram, 3M

 4. Anki skriver:

  Härligt att ni är ute på en hösttur med Mysan :)
  Verkar som det är en klok man, han turistchefen Kalmar… hoppas han får genomföra det här med fler husbilsplatser i närheten av gästhamnen.
  Lyckarp… där känner jag igen vägen upp… såå fin promenadväg. Kul men utsmyckningarna vid ställplatsen… ser bekanta ut. Ser ut som att konstnären är den samma som den som finns uppe på höjden.
  Såå sköna höstbilder… och svampen på stammen i förra inlägget ser ut som svavelticka – ”Chicken of the woods” – ätlig och ganska god som ung…
  Ha en fortsatt god tur.
  Kram

  • 3M skriver:

   Nu är turistchefen i Kalmar en kvinna, men det är nog inte bara kvinnlig intuition som ligger bakom ställningstagandet. Hon är säkert på ett tydligt sätt märkt vilken utveckling och vilka önskemål som husbilsturismen har. Det är roliga med Lyckarp tycker jag är möjligheten att promenera och uppleva naturen runt omkring och oftast upptäcker man något nytt. Ny utsmyckning och Ingvar gör ständigt små förbättringar, roligt. Kram, 3M

 5. Freedomtravel skriver:

  Trevligt att läsa att en kommun tänker konstruktivt kring husbilsturism! Tråkig inställning har man ju fått nog av…

  • 3M skriver:

   Hoppas verkligen att man nu till nästa år hittar en bra och attraktiv lösning för husbilar. De sista åren har man satsat miljoner på att förbättra gästhamnen, nu kan man satsa lite på husbilarna, tycker jag. Kram, 3M

 6. Lennart skriver:

  Roligt att det finns de som ser möjligheter i ställplatser!

  Fina höstbilder!

  Kram

  • 3M skriver:

   Det är glädjande när insikten om husbilisters behov finns på högsta nivå inom olika organisationer, då kan det hända något. Hoppas att det nu händer något i Kalmar. Kram, 3M

 7. Matts Torebring skriver:

  Det var mycket positivt i ditt inlägg, inte minst Kalmar Kommuns insikt om mer plats för husbilar. Lyckarp är det lugn själen behöver, en skogspromenad eller bara sitta och titta på naturen, det är helt underbart. Kör du förbi oss i Aneby, kom in på jobbet och ta en kopp kaffe. Hemma är det den värsta byggarbetsplats ännu. Kram & Välkommen in om det passar.

  • 3M skriver:

   Håller med om att inställningen man nu har i Kalmar är positiv, hoppas också att man agerar och gör något. Jag tycker om Lyckarp just med tanke på natur, otroligt lätt att koppla av där och bara njuta. Aneby får bli en annan gång, och jag lovar att inte köra förbi utan höra av mig. Kram, 3M

 8. Agneta skriver:

  Hösten har verkligen sin charm med alla sina färger, jag tycker om denna tiden o speciellt de dagar när solen lyser på allt. Regn är ju mindre kul men inget vi kan göra något åt..bara gilla läget som barnen säger ;)
  Fortsätt ha en skön tur med Mysan o Molly och jag hoppas att du fortsätter att kunna sova länge ( sov lite för mig med ;) )
  kramar

  • 3M skriver:

   Hösten är för många en dyster tid, vilket jag till viss del kan förstå, men den erbjuder så mycket mer än bara mörker och rusk. Det gäller att hitta det positiva, och njuta av natur och väder, det går bara man har rätta kläder. Kram, 3M

 9. Ulla & Torgny skriver:

  Jag tycker om hösten, den är så rogivande. Maken tycker inte om hösten, han tycker den är mörk och dyster, tycker att november skall strykas ur almanackan. Varje årstid har sin tjusning, det är väl därför vi tycker om våra årstider här i Norden.

  Kram till Er båda!

  • 3M skriver:

   Åsikterna om hösten är många, men den drar i alla fall inte så mycket extraarbete och elände med sig som vintern i form av snöskottning, halka, kyla och busväder. Men som du säger så är väl just årstiderna en av de stora fördelarna med vårt klimat här i Norden. Vissa årstider är bättre än andra men det är variationen som är det viktigaste. Kram, 3M

 10. Kors och Tvärs skriver:

  Lyckarp hittade vi i våras för första gången. Där var jättefint och mysigt. Hösten som den är just nu är helt OK annars tycker jag inte om mörker och regn och rusk. Kram

  • 3M skriver:

   Vad gäller hösten kan jag väl hålla med om att ju mer vinter det blir desto sämre blir hösten, dvs början på hösten är bättre än slutet. Många är rädda för mörkret, det har ju också sin tjusning, tänk bara på hur kvällarna är året om söderut. Regn och rusk är oftast eländigt, men med rätt kläder kan det dock ha sin tjusning på rätt ställe ute i naturen. Kram, 3M

 11. Elisabeth skriver:

  Så fint det var där med alla motorsågsfigurer! Där har vi aldrig stannat. Har nog inte kommit från det hållet. Kram Elisabeth

  • 3M skriver:

   Lyckarp skall ni definitivt prova på. Mycket trevligt ställe och i Delikatessbutiken, öppen på sommaren, kan man hitta riktiga godsaker. Kram, 3M

Lämna en kommentar

Här skriver du ner de kommentarer, åsikter och synpunkter som du vill delge övriga läsare.