SmileyCentral.com

Under våra cykelturer här i Sandhamn med omgivningar så har vi sett så mycket vacker och varierande natur. Cyklar man över till Torhamn, där ICA finns och ner mot Torhamns hamn så ligger idyllerna tätt.

Torhamns lilla idylliska hamn

Torhamns lilla idylliska hamn

Bildspel från Torhamn

Detta bildspel kräver JavaScript.

Nere i hamnen finns ett litet café och därifrån kan man ta skärgårdsbåten ut till öarna. Mitt i samhället går vägen ner till Torhamns udde, med sitt naturreservat och fågelstation. Här finns också ett militärt skjutfält, man ser dock inte så mycket av det, endast ett radar- och övervakningstorn stör naturbilderna. Vägen ut mot udden kantas av stengärdesgårdar, vissa gjorde av riktiga stenblock. Naturen är växlande och påminner mycket om den öländska, isynnerhet när man närmar sig udden. Men på något ställe kan man också få associationer till norrländska myrar. Det som dock dominerar landskapsbild är alla enar.

Bildspel från Torhamns udde

Detta bildspel kräver JavaScript.

Cyklar man från Sandhamn åt andra hållet så tar man Vekevägen, en vanlig gatunamnsskylt visar vägen, och cyklar ut på udden man ser österut från ställplatsen. Där är vegetationen annorlunda och tjockt högt gräs växer på ängarna. Fåren har här nästan en övermäktig uppgift att hålla landskapet öppet. Tar man sig sedan över till andra sidan udden passerar man en försvarsanläggning med flera stora antenner och fortsätter man sedan ut till kusten så ser man bara hur Östersjön möter himlen långt ut vid horisonten.

Bildspel från udden tvärsöver från hamnen

Detta bildspel kräver JavaScript.

Det finns fler utflyktsmål i omgivningarna, som Hästhallen i Möcklaryd med sina hällristningarna, eller ta linfärjan i Yttre Park över till Ytterön. Har man inte cyklar med sig så finns det cyklar att låna gratis på ställplatsen.

På piren står massor med cyklar som man kan låna gratis

På piren står massor med cyklar som man kan låna gratis

Villa man inte röra på sig så räcker det med att sitta och titta ut över havet, och framåt kvällen kan man följa alla aktiviteter på bryggan när nattens båtgäster kommer och lägger till. rra året hade man som mest 39 gästande båtar i hamnen.

När solen börjar gå ner ligger det fullt med segelbåtar vid gästbryggan

När solen börjar gå ner ligger det fullt med segelbåtar vid gästbryggan

Tre gamla skepp sträcker sina master mot kvällshimlen

Tre gamla skepp sträcker sina master mot kvällshimlen

Sandhamn är värt ett besök, det finns mycket att beskåda i omgivningarna.

SmileyCentral.com

3M

14 kommentarer till “Sandhamn med omgivningar”

 1. Lennart skriver:

  Oj Oj OJ så många fina bilder!

  Sandhamn verkar vara ett av paradisen på jorden!

  Lev väl o

  Kram

  • 3M skriver:

   Vi är kanske lite partiska, men för oss är det ett paradis. Vi trivs där, gillar hamnmiljön och så finns det så många fina utflyktsmål som man lätt når med cykel. Ha det! Krm, 3M

 2. Matts Torebring skriver:

  Ni är makalösa på att hitta så många fina idyller och dessutom delar ni med er av dem. En sommarkram från oss.

  • 3M skriver:

   Att hitta idyller i ett fagert Sommarsverige är inte svårt och det är så roligt att dela med sig och tipsa om utflyktsmål. Vi har sett och upplevt så mycket vackert och intressant runt om i Europa, men man får inte bli hemmablind, det finns så mycket att se i vårt avlånga land. Dessvärre tror jag den yngre generationen missar detta, de ska bara ta charter och lågprisflyg utomlands till stereotypa semesterorter. Kommer det desutom en regnskur i juli, så flyr alla utomlands på en sista minutenresa. Kram, 3M

 3. Deciree skriver:

  Så fint det såg ut där:-) Jättevackert. Kram

 4. Kors och Tvärs skriver:

  Det går minsann ingen nöd på er heller :) Ha det fortsatt härligt. Kram

  • 3M skriver:

   O nej, vi har det jättebra. Just nu har vi mellanlandat hemma i Nabben för några dagar men snart drar vi iväg igen. Kram, 3M

 5. KuMaNi skriver:

  Vackra bilder från Sveriges trädgård. Visst är mitt hemlän fantastiskt.

  • 3M skriver:

   Ja, du kommer från ett landskap som har en fantastik natur. Vi trivs väldigt bra i denna del av Sverige och har hittat många smultronställen här. Vi besöker dessutom Blekinge väldigt ofta då vi har en son som bor i Ronneby. Lev väl, 3M

 6. Anki skriver:

  Hej på er! I Torhamn har vi faktiskt varit… och fikade där på fiket som är på bild :)
  Härliga fina dagar där för er och underbara bilder! Så kul med bildspelen. Det är så vackert med havet och omgivningarna med alla enar – såå vackert!
  Vi rullade hemifrån efter lunch idag och står nu vid en badplats bara några km från Karlstad. Tanken är att åka till Dalsland… sen får vi se…
  Ha det gott!
  Kramar från oss!

  • 3M skriver:

   Blekinge är vackert men Dalsland är också ett underbart landskap, mycket underskattat och bortglömt. Här finns smultronställen i bar och varannan buske. Hoppas ni hittar många av dom. Vi känner till Dalsand väl, Mats föräldrar kommer både från Dalsland och vi har mycket släkt där. Kram, 3M

 7. Så kul med bildspelen, det sparar ju utrymmet på sidan :) Fina bilder som vanligt.
  Ja Sverige är ju ett fantastiskt vackert land, åtminstone på våren och sommaren :) Vi får än så länge hålla oss på hemmafronten, men hoppas kunna åka ut lite senare i juli. Det finns ju alltid att göra när man har ett hus och nu är det altanräcket på nedsidan som behöver bytas. Sen växer gräs och ogräs som bara den, så man har ju fullt upp med att hålla efter. Ha det fortsatt gott. Kramiz

  • 3M skriver:

   Bildspelet är ibland praktiska när man vill visa lite fler bilder och sedan är det ju roligt omväxling. Själva är vi hemma i Nabben och ser om hus och trädgård, precis som du säger så växer allt just nu. Finns en del att ta tag i, men snart bär det iväg igen. Kram, 3M

Lämna en kommentar

Här skriver du ner de kommentarer, åsikter och synpunkter som du vill delge övriga läsare.