SmileyCentral.com

Så kom vi då hem igen ett par dagar. Vi visste att det var ingen idé att plocka ur allt i husbilen, eftersom vi skulle iväg igen om ett par dagar. Det fick bli att ta in det som skulle tvättas och bytas ut som vi tog in. Maten som skulle användas och fyllas på. Då gäller det att ha järnkoll på grejorna och veta vad som behövs var. Men det gick bra och det första vi gjorde som vanligt var att bära in och sätta igång en tvättmaskin, såklart.

Mellanmålet hägrar, sedan ut i skogen

Mellanmålet hägrar, sedan ut i skogen

Sedan plocka ur diskmaskinen som var körd det sista innan vi for iväg förra gången. De rutinerna fungerar väldigt bra och vi vet exakt vem som gör vad och det går väldigt snabbt och maskinerna är snabbt igång och jobbar. Vi kom inte hem förrän på eftermiddagen på måndagen så vi visste att vi skulle inte orka göra så himla mycket innan det var dags att fixa till middagen. Men det fick bli något som gick någorlunda snabbt att laga och som fanns tillgängligt hemma.

Lyckan är total, cachen är hittad

Lyckan är total, cachen är hittad

Ännu en cache hittad. Vad finns i lådan, månntro?

Ännu en cache hittad. Vad finns i lådan, månntro?

Höll på en stund till efter maten, men sedan tog vi kväll. På tisdagen var det så dags att ta itu med post och se att det fungerat med räkningar och sådant. Vi försöker ju ordna så det mesta är löst via E-fakturor och autogiro, men det måste ju kollas så att allt har fungerat som det ska, och det hade det gjort. Skönt för då kunde vi ägna oss åt trädgårdsarbetet och få det fixat innan det var dags att åka igen. Vår underbare granne hade klippt gräset så det var inte fasansfullt långt, men krävde dock lite omvårdnad innan vi kunde åka igen.

Härlig bokskog i Brunnsparken, Ronneby

Härlig bokskog i Brunnsparken, Ronneby

Allt fungerade som vi hade tänkt oss och vi kunde åka på det läkarbesöket som var inplanerat på reumatologen för uppföljning, sedan den nya medicinen som Marianne hade börjat med. Det var ett bra besök och läkaren var hyfsat nöjd, men inte helt nöjd med resultatet av den nya medicinen, men vi enades om att ge den ytterligare en chans fram till hösten. Kan vara så att det tar lite längre tid för kroppen att acceptera denna ganska nya medicin. Skönt att inte hålla på och krångla för mycket nu när det är bästa tiden året. Vi enades istället om att ses om 3 månader för en ny utvärdering.

Björns dagiskompisar dansar och sjunger

Björns dagiskompisar dansar och sjunger

Vägen leder oss mot ljuset under bokarnas kronor

Vägen leder oss mot ljuset under bokarnas kronor

Efter läkarbesöket körde vi hem och packade in det sista i husbilen igen och gjorde oss klara för avfärd söderut. Vi skulle vara nere i Ronneby några dagar för att hjälpa till med de små pojkarna. Det hade vi bestämt redan innan vi åkte till Tumbo och Stockholm. Det var därför det blev endast 2 dagar hemmavid. Det var också därför som det blev lite stressigt att hinna med så mycket som möjligt dessa två dagar. Men det gick väldigt bra och vi hann till och med att klippa gräset det sista vi gjorde. Vi kom ner till Ronneby framåt kvällen och hann precis äta middag med äldsta grabben och barnen innan de snart skulle läggas för dagen.

Promenerar mot okänt mål på Hajvar

Promenerar mot okänt mål på Hajvar

Vi planerade hur det skulle fungera under de här dagarna som vår hjälp behövdes med både mamma och pappa, stämde av arbetsscheman, skoltider mm. Vi bestämde att vi skulle hämta båda barnen från skolan och dagis vid 13-tiden på dagarna och då göra vad vi hade lust till och vad vädret tillät. Med vädret hade vi enorm tur och solen flödade i princip från klarblå himmel alla de dagarna som vi var i Ronneby.

Molly vaktar på Björn

Molly vaktar på Björn

Lite mellanmål smakar gott efter en långpromenad

Lite mellanmål smakar gott efter en långpromenad

Fika på byggarbetsplatsen

Fika på byggarbetsplatsen

Vi blev också inbjudna till en sommarfest som Björns dagis anordnade för barn och föräldrar i Brunnsparken en kväll. De tyckte det kunde vara kul att ha farföräldrar med på festen också. Det var bra anslutning till det hela och alla hade med picknick och det grillades också. En trevlig sammankomst där man fick se hur barnen fungerade tillsammans samt träffa alla fröknarna och barnens föräldrar. Barnen sjöng och gjorde några danslekar för att visa vad de lärt sig och föreståndaren på dagiset berättade om planerna inför hösten och vad läromålen var för dessa ca 4-åringar det närmsta året. Väldigt intressant och också för oss lärorikt.

Bra läge, utsiktöver hamnen och havet

Bra läge, utsiktöver hamnen och havet

Stillheten är total i Sandhamn

Stillheten är total i Sandhamn

Vi stannade i 5-6 dagar och hade utflykter och picknick med barnen varje dag. Vi hade jätteroligt och de hade mycket att göra. Det är en stor fördel att ha husbil och kunna åka ut i naturen och hitta på olika saker och dessutom möjligheter till att kunna fixa lite mat och annat praktiskt. Fungerar superbra. Dessutom tycker våra barnbarn att det är väldigt kul med geocashing. Speciellt 8-åringen. Han kollar in exakt hur vi skall gå och leta efter ”skatterna” på telefonen och det är lika spännande varje gång vi hittar en. Den lille är mest intresserad vad som ligger i lådorna som vi hittar och vad vi skall eventuellt lägga i. Men det är en bra sysselsättning och roar oss alla på olika sätt.

Ännu en cache hittad, lillebror är imponerad

Ännu en cache hittad, lillebror är imponerad

Både Molly och pojkarna tittar intresserat på den badande hunden

Både Molly och pojkarna tittar intresserat på den badande hunden

Bäst att hålla i storebror och Molly passar på båda

Bäst att hålla i storebror och Molly passar på båda

Dessutom har Molly full sysselsättning med att vakta och framförallt hålla ordning på den lille Bönan som vi kallar honom. Ludwig till och med kommenterade hur klok Molly är som vet att just Björn behöver någon som vaktar extra mycket. När han går för nära vatten t.ex. eller för högt upp på en sten eller något, så är Molly alltid i hasorna och drar i byxorna på honom om det blir farligt. Ser rätt kul ut. Vi har fått mycket frisk luft och motion under de här dagarna allihopa. Mycket traskande, klättrande och naturforskande. Fältfloran har varit en följeslagare och uppslagsverk under våra turer runt om i naturen.

Mysan till vänster, det skiljer några år på fordonen

Mysan till vänster, det skiljer några år på fordonen

En kväll tog vi en avstickare till Sandhamn bara för att det är så skönt, men åkte sedan tillbaka till Ronneby för en sista dags insats. Nu kände vi att vi började bli lite trötta. Flera dagars intensiva umgänge med barnbarnen började sakta med säkert att lämna sina spår på kroppshyddan på oss båda två. Vi var rejält trötta och förberedde Ludwig på att vi skulle åka vidare. Han gillar aldrig när vi åker och man måste låta honom få chansen att vänja sig vid tanken i tid.

Ro under markisen i Krokås hamn

Ro under markisen i Krokås hamn

Mörkret sänker sig över Krokås hamn

Mörkret sänker sig över Krokås hamn

Det blev nästan en hel vecka som vi blev kvar i Ronneby och det var dags att fortsätta söderut. Vi drog iväg på onsdagsmorgonen och gjorde ett strandhugg i Krokås och den lilla ställplatsen i hamnen där, men om det berättar vi mera i nästa inlägg. Nu börjar vi närma oss nationaldagen, bara så ni vet vilka dagar det handlar om. Ha det så bra, så hörs vi snart igen, nu hinner vi nog att skriva lite också.

SmileyCentral.com
3M

18 kommentarer till “Hemma ett par dagar …”

 1. Lennart skriver:

  Visst är det underbart med barnbarnen!
  Det är kul både med de små och de stora, fast på lite olika sätt!
  Vi är glada att de stora är måna om att träffa oss!
  De små gör en tillfälligt lite yngre!
  Men det krävs tid för att vila efteråt, antingen man varit på lokal eller lekt!

  Kram

  • 3M skriver:

   Tänk vad mycket man hinner uppleva med barnbarnen som man inte gjorde med sina egna barn. Det är också som du säger att man känner sig yngre i deras sällskap. Men man märker att det tar på krafterna. Kram, 3M

 2. Matts Torebring skriver:

  Det känns att både ni, barnen och Molly haft full sysselsättning, men att även ni haft riktigt roligt samtidigt. Hur skulle vi klara oss utan våra Bobilar? Allt detta som både ni och vi upplever är så berikande i livet. En sommarkram fån oss.

  • 3M skriver:

   Vi har haft fullt upp, men då är det skönt att ha bobilen och dit man kan dra säg tillbaka och ”slicka såren”. Kram, 3M

 3. Agneta skriver:

  det ser ut att ha varit härliga dagar tillsammans med barnbarnen, så mkt upplevelser i det fantastiska vädret tillsammans alla..bilderna ser härliga och genommysiga ut!
  Att få vara tillsammans är en av de viktigaste sakerna att få vara med om, att prata o umgås samt att få delge varandra ur ens liv…vilken ymnest!
  fortsätt ha en lika trevlig sommar nu! Hr börjar det närma sig sommarlov snart….
  kramar

  • 3M skriver:

   Att umgås över generationsgränserna är berikande för de små. Ju mer man uppleva och erfara tillsammans dess bättre är det. Tror tyvärr att många små får för lite tid tillsammans med den äldre generationen. Kram, 3M

 4. Deciree skriver:

  Ni verkar ha haft det fullt upp :) Det är nog både tröttsamt men roligt för er att få rå om dom små. Det gäller att passa på. Tiden går så fort. Det är en perfekt lek tillsammans att söka skatter…som dom är delaktiga i att försöka hitta. Hoppas ni har det fortsatt bra och att Marianne mår bra. Sköt om er o Kram.

  • 3M skriver:

   Leta skatter och vara ute i fria naturen är en utmärkt sysselsättning tillsammans med barnbarnen. De måste nästan lära sig att uppskatta allt som naturen kan erbjuda, finns så mycket spännande att göra och uppleva, som kontrast till TV och datorspel. Kram, 3M

 5. Ni är duktiga på att ställa upp för barn och barnbarn. Geocaching är kul och en perfekt ”lek” för barnen, då man samtidigt får lite skogsluft :)
  Nu har vi äntligen fått i ordning delvis på HB men fortfarande är inte det riktiga felet löst, men det får nog vänta till längre fram, huvudsaken är att vi har el i bilen så vi kan åka iväg och det ska vi till helgen. Handen är så gott som läkt och det har gått jättebra. Ha det fortsatt skönt på Öland.

  • 3M skriver:

   Det är viktigt just nu att vi finns till hands för de här små barnen, vi är den viktigaste tryggheten för dem just nu. Det är så mycket som pågår hela tiden och ibland behöver de lite lugn och ro och bara kunna koppla av. Men en vecka med så livliga barn, speciellt den lille, det tar ut sin rätt på oss pensionärer, hur kul man än har det. Vi åkte ner till Krokås (Skåne) när vi var klara med barnvakteriet. Där tog vi det bara lugnt och slappade och hämtade krafter igen. Sedan åkte vi till vännerna i Huaröd några dagar och hade trevligt och åt, drack och allmänt mysigt. Har inte kommit iväg till Öland ännu! Ovanligt för att vara vi. Skönt att ni kan komma iväg ett tag, det kan ni behöva nu! Sköt om er och stora kramar 3 M

 6. Rolle o Carina skriver:

  Härligt,härligt ser ni ut att ha haft det med de små i Bobilen.
  Vi hade oxå en härlig mini-tripp förra veckan !!!
  Fint väder och lite nya ställen,dock inte Bjurbäckens slussar.
  Där var vi 2011 och det var ett fint och lugnt ställe.
  Nu tar vi sats för Midsommar(usch va tiden går fort)….
  Men det gäller att njuta för fullt nu av varje dag som ges.

  Ha det gott ni oxå/Kramar

  • 3M skriver:

   Det är ganska hopplöst att tiden skenar i väg den här årstiden. För oss är det ju lätt att ta vara på alla härliga dagar och göra så här roliga saker tillsammans med barnbarnen. De uppskattar det dessutom. Problemet är bara att speciellt 8-åringen vill att vi skall vara där hela tiden om han fick bestämma. Han var förtvivlad när vi försökte att sticka iväg. Fick åka tillbaka och förbereda honom bättre och berätta att vi snart kommer tillbaka. Fattar inte vi har ännu inte hunnit med att vara ute på Öland. Känns nästan konstigt. Såg att ni hade haft det väldigt skönt utanför Filipstad. Bara njut så mycket ni kan. Vi hörs snart hoppas vi. Kramar 3 M

 7. Elisabeth skriver:

  Visst är det kul att träffa barnbarnen, men det blir också rätt intensivt. En vecka kan var väl så lång. Men ni ser ut att haft det väldigt fint tillsammans. Ha dé bra i fortsättningen. Elisabeth

  • 3M skriver:

   Just nu är vi nog barnen säkraste trygghet. Det pågår så mycket i mammas och pappas liv just nu och de har ett bygge som pågår också. Då är det tryggt med farmor och farfar som alltid har en varm famn och gör en massa skojiga saker. Vi hade väldigt kul och också en enorm tur med vädret, vilket gör det hela så mycket enklare. Men vi var riktigt krökta efter veckan. Behövde vila ut innan vi var redo för att träffa vänner. Kram 3 M

 8. Kors och Tvärs skriver:

  Oj vad ni hinner med mycket. Kul att leta lite cacher med barnbarnen, det är ju så perfekt sysselsättning,det passar både lite och stor. Hoppas medicinen börjar funka lite bättre. Varma kramar från Spanien

  • 3M skriver:

   Att leta cacher och vara ute i fria naturen med barnbarnen är toppen. Det är också medicin, känns positivt i hela kroppen. Ha det gott! Kram, 3M

 9. Anki skriver:

  Härliga dagar – så bra för barnbarnen att de har er som kan ställa upp och som gärna gör roliga saker ihop med dem :) Skönt och givande att kunna vara ute i naturen så mycket det går.
  Härliga bilder – ser underbart ut där i Krokås hamn och i Sandhamn.
  Skönt att nästa återbesök inte är förrän om tre månader :)
  Ha det fortsatt bra!
  Kram

  • 3M skriver:

   Det är skönt att inte behöva ändra på något när det gäller medicineringen nu under sommaren. Då mår man ju som bäst i reumatismen så det ger inte det resultat som kanske förväntas.
   Att kunna vara ute och njuta av naturen tillsammans med barnbarnen mår vi bra av allihopa. Dels så får man frisk luft och sol. Så lär man ungarna en hel del om det mesta i naturen, vilket de tycker är kul. Dessutom får vi göra det vi tycker bäst om att vistas ute och vara ute med husbilen. Det här med geocashing är också en kul grej tillsammans med barnen. De uppskattar det enormt mycket. Oavsett storleken och kön på barnen. Det är spännande för både dem och oss. Äventyrslustan blir tillfredställd.
   Krokås och Sandhamn är riktiga favoriter för oss. Nästan lika bra alternativ som Öland, speciellt när Öland är överbefolkat. Ha det så gott!
   Kram
   3 M

Lämna en kommentar

Här skriver du ner de kommentarer, åsikter och synpunkter som du vill delge övriga läsare.