Mollys-huvud

Idag sover Molly i vår säng hemma, då ratar hon korgen som hon trots allt har. Bortskämd som hon är så har hon till och med en egen kudde i sängen. Inte klokt egentligen, men hon värmer så gott när hon ligger intill ryggen. Så det är nog inte Molly som är bortskämd utan det är nog vi som tycker det är skönt att få lite extra värme.

Jag slår mig ner här på trappan och vilar lite

Jag slår mig ner här på trappan och vilar lite

Första tiden stängde vi av en bit intill sängen, där hon hade sin lilla korg och den lilla skinnbiten med lukt av mamma. Där sov hon gott nästan hela nätterna, men puttade lite då och då på en hand för att känna lite mänsklig värme. Det första vi gjorde sedan på morgonen var att släppa ut henne och berömde rikligt när hon var duktig utomhus. Hon blev faktiskt helt rumsren på 14 dagar. Jätteduktig, klart det hände en liten olycka då och då, men inte särskilt ofta.

Det är så mysigt ute i det fria

Det är så mysigt ute i det fria

Hon var en snäll valp, och höll sig till sina egna leksaker och bet faktiskt inte sönder något här hemma. Det var nog mer tur än skicklighet, men å andra sidan hade hon full sysselsättning hela sin vakna tid. Flickorna var här väldigt mycket och tränade med henne i precis lagom doser så det blev aldrig någon tid för stora hyss. Tror att det här med samvaron är en av de viktigaste sakerna när man skaffar en valp. Tiden går fort och snart bytte hon tänder och inte ens då rök några skor eller något annat för att gnaga bort kliande mjölktänder. Flickorna satt gärna och höll i ett tuggben, för att hon skulle kunna tugga oavbrutet.

Snö och issörja, men jag stortrivs

Snö och issörja, men jag stortrivs

När hon var ca 6 månader gick vi en valpkurs med henne i vardagslydnad. Vi har haft så mycket hundar så vi hade säkert klarat av det själva, men det är bra med den sociala träningen och för en ung hund att träffa andra hundar och umgås med dem på ett naturligt sätt och dessutom veta vem som bestämmer oavsett hur kul man har med sina kompisar. Det är både kul för hunden och för matte och husse och dessutom är hon ju en brukshund, vilket innebär att hon behöver lära sig att använda sina bra sidor, som nos, öron och lära sig att jobba lite.

Det friskar i från Kalmarsund men det gör inget, bara jag får springa lös

Det friskar i från Kalmarsund men det gör inget, bara jag får springa lös

Hon har provat på vallning också. Hon är ju en vallhund precis som rasnamnet säger och hon har det naturligt i generna. Det har ju inte alla hundar, inte ens vallhundar. Men Molly fattade exakt vad hon skulle göra, första gången vi provade på det. Man behöver inte säga något, bara visa tecken åt vilket håll hon skall springa och se till att fåren gör det också. Det är riktigt roligt att se henne i full aktion. Segern för henne är när alla fåren är samlade i en hög och inte kommer någonstans förrän vi ger kommando om att släppa dem. Jätteroligt att se. Med mera träning skulle hon nog bli en riktigt duktig vallare.

Nosen rätt mot vinden och där borta ligger Öland

Nosen rätt mot vinden och där borta ligger Öland

Nu är Molly dryga 8 år och har gett oss så enormt mycket glädje. Hon är en pigg 8-åring och leker och springer ibland precis som en valp, vilket gör oss förhoppningsfulla om att hon kanske får vara frisk och bli en gammal Sheltie så småningom. Den äldsta nu levande Sheltien är faktiskt hela 17 år, så det är ju lovande. Vi har haft Molly med på nästan alla våra resor och hon har sitt eget pass, där alla hennes vaccinationer finns införda. De enda resor hon inte har fått följa med på är de vi gjort till USA, eftersom vi vägrar att sätta henne i en bur i lastutrymmet i minst 8 timmar. Det klarar vi helt enkelt inte av. Därför reser vi numera helst i Europa, där vi kan ha henne med.

Hej vad går, full fart

Hej vad går, full fart

Hon trivs dessutom att vara med i husbilen och tycker att där har hon enkelt kontroll på oss och behöver inte valla ihop oss därför vi är på en yta där hon har full koll. Hennes plats när vi kör är i korgen, under bordet, bakom förarplatsen. Där är hon säkrast. Dessutom vet hon och har lärt sig att så länge motorn går är det korgen som gäller. Så när nyckeln tas ur och handbromsen dras åt, då är det fritt fram att kolla var vi är. Hopp upp på bänken vid entrén och tittar ut genom fönstret.

Visst blir det härliga spår i snön

Visst blir det härliga spår i snön

Skönt att det fungerar så bra och att hon inte blir åksjuk. Hon har heller inga problem med att komma till nya platser, utan känner sig hemma, bara vi är i närheten. Vi är hennes trygghet. Men en bra vakthund är hon. Ingen får komma nära husbilen, då varnar hon genom att skälla, låter ibland som en riktigt stor vakthund. Klart ingen blir rädd för en hund som Molly, men vi vet i alla fall att hon har koll på allt i närheten.

Jag kan njuta av havet nästan hur länge som helst

Jag kan njuta av havet nästan hur länge som helst

Skulle kunna skriva en bok om alla glada och fantastiska stunder som Molly har gett oss under de här 8 åren, men skall skona er. Ville dock dela med oss av de bilder som vi tycker är gulliga och som i många fall lockar till goda skratt. Det farliga när man ser sådana här bilder är att man blir sugen på att skaffa en hund till, men det kan vi ju inte för Molly vill inte dela oss med någon, tyvärr. Men kanske lockar det någon, och att ni förstår att för oss är hon vårt allt och vårt lilla barn, som ger oss en otrolig glädje.

Jag har blivit 8 månader men måste ändå se upp till er

Jag har blivit 8 månader men måste ändå se upp till er

Mitt riktiga namn är Hillary Hunter och jag älskar skogen

Mitt riktiga namn är Hillary Hunter och jag älskar skogen

Njut av bilderna om ni gillar hundar, om inte kommer ni att gilla dem ändå!

SmileyCentral.com

3 M

8 kommentarer till “Fortsättning på nostalgin om Molly som valp”

 1. Rolle o Carina skriver:

  Så vackra bilder på fantastiskt fina ”Molly”, hon trivs hos er,tänk om alla djur fick det så underbart !!!
  Hoppas ni får behålla henne länge till och att hon får hålla sig frisk o kry.

  Här så njuter vi av det nu har vänt och vi går mot ljuset igen,toppen !!!
  Ha det gott över helgen vad ni än tar er för med

  Kramar/Rolle o Carina

  • 3M skriver:

   Det är så roligt att Molly är helt frisk,vår förra hund Peggy blev sjuk tidigt och det var ett ständigt jobb att ge henne medicin och till sist måste vi fatta det svåra beslutet att avsluta hennes lidande. Tungt men helt rätt. Skönt att nu ha hamnat på ljusare sidan även omgårdagens resa ner till Ronneby var en av de dj–ligaste vi upplevt, men allt gick brandmän oändligt sakta pga slask, halka, dis, snörök och tvättbräden. Kram,3M

 2. Lennart skriver:

  Ooohh så vacker hon är!

  Ser fram emot att få träffa henne!

  Hennes ägare också förstås!

  Ha en trevlig helg!

  Kram

  • 3M skriver:

   Vi tycker också att hon är vacker, men vi är ju partiska. Hon är i våra ögon väldigt vacker även om hon avviker starkt från den rasstandard som finns, men vi har ju henne inte för utställningar. Vi ses 2013, 3M

 3. Matts Torebring skriver:

  Ni kan verkligen vara stolta över Mysiga Molly. Många vackra bilder på henne. Tomtefar & Tomtemor skickar en Bamsekram till er alla tre.

 4. Anki skriver:

  Fina kloka Molly… man kan inte annat än tycka om henne :)
  Kram

  • 3M skriver:

   Molly har haft fullt upp med fyra barnbarn nere i Ronneby och nu när vi kommit hem slappnar hon av och bara njuter av vår närvaro. Hur roligt det än är med folk omkring sig så tycker hon bäst om när det bara är vi två som hon måste passa på. Kram, 3M

Lämna en kommentar

Här skriver du ner de kommentarer, åsikter och synpunkter som du vill delge övriga läsare.