SmileyCentral.com

Satt häromdagen och tittade på lite gamla bilder och då blir man helt plötsligt varse hur fort tiden går och vilken skatt man har i allt sitt bildmaterial. Vi har säkert minst 15.000 bilder som ligger lagrade på datorn. Vi har pratat länge om att ordna upp det i en annan typ av kartotek än vi har idag, men det är ett otroligt arbete som behövs för att lätt hitta bilderna. Så det får vi väl ta någon regnig eller tråkig dag, när vi vill ha lite roligt.

 

För första gången hemma på gräsmattan, 8 veckor gammal

För första gången hemma på gräsmattan, 8 veckor gammal

Det var i alla fall väldigt roligt att se många fina bilder på alla våra barnbarn från det att de var riktigt små. Visade några för flickorna som bor här i Nabben och de skrattade högljutt och kände knappt igen sig själva. De blev också lite nostalgiska, speciellt när de såg valpbilderna på Molly. Det var nämligen Molly som triggade oss till det här inlägget och att berätta lite om hur det var när hon var baby. Så håll till godo.

Ute i det fria för första gången, visst är hon valpig och fjunig

Ute i det fria för första gången, visst är hon valpig och fjunig

Den 17 oktober 2004 var det dags för den stora händelsen det året. Vi skulle hämta hem Molly från Sayimas Kennel i Backaryd, utanför Ronneby. Vi hade varit uppe i Stockholm under helgen och deltagit i en stor dansfestival för Squaredansare. Vi hade haft väldigt kul och dansat så vi hade nästan träningsverk i benen. Det spelade ingen roll att vi åkt från Stockholm på eftermiddagen, ner till Backaryd skulle vi för att hämta hem vår lilla valp.

Pinnar har fascinerat från första stund

Pinnar har fascinerat från första stund

Vi hade varit nere och valt henne för ungefär 4 veckor sedan och det var så gulligt att få se henne så liten. Vi hade valt henne säger vi, men i själva verket var det hon som valde oss, redan då. När vi tog upp henne och skulle gosa lite, så kröp hon upp under hakan och kröp intill, tryckte sig varmt mot halsen, som om hon inte ville lämna oss. Då sa vi direkt, det är den här valpen vi skall ha, det känns och syns lång väg. Så blev det också. Hon var en kavat liten dam, förstfödd och matglad, så hon var störst i kullen och har fortsatt på den vägen.

Oj, hur hamnade jag så här högt upp

Oj, hur hamnade jag så här högt upp

Idag är hon för stor för standarden på en Shetland Sheepdog, men för oss är hon den pärlan som kröp upp och la sig intill halsen fortfarande. Vi hade tagit med ett litet koppel, en speciell handduk som hon skulle få ligga i på hemvägen. Vi fick med ett litet bit av ett skinn, som mamman hade haft sina valpar på, för att hon inte skulle känna för stor saknad när vi tog henne från sina syskon och mamma. Hon var så liten och så söt, helt omotståndlig.

Dom här röda bären måste jag lukta på

Dom här röda bären måste jag lukta på

Första stoppet på hemvägen var hos äldsta grabben för att visa upp henne lite snabbt, sedan åkte vi direkt hem, för flickorna i Nabben skulle komma förbi, även om det var sent för att hälsa henne välkommen hem. De kom 5 minuter efter vi hade stannat bilen. Vi sa åt dem att det blev bara en liten stund, de fick kela med henne, men det accepterades. En valp behöver själv utforska sitt nya hem och få lugn och ro och kunna sova mycket. Hon kom till ro först efter att husse tagit upp henne och lagt henne på bröstet och där somnade hon efter resan och allt tumult som hon säkert hade upplevt. Men att hon var en liten välkommen krabat, om det rådde det inga tvivel.

Vad är detta? Vitt och kallt, men jättekul.

Vad är detta? Vitt och kallt, men jättekul.

Hennes riktiga kennelnamn var Hilary Hunter, vilket egentligen passade henne väldigt bra, eftersom hon är en nyfiken liten hund, även som valp. Men så kan man ju inte kalla in en hund och flickorna hade enats om att en ny hund skulle heta Molly för hon såg ut som en Molly. Punkt slut, så fick det bli. Den gamla hunden hette Peggy och den hade både vi och de små tjejerna sörjt i ett helt år. Hon blev en stjärna på himlen som de fortfarande pekar på och säger, där är Peggy. Det är aftonstjärnan och den syns ju ofta väldigt klart och tydligt. Vi skulle ju inte skaffa någon ny hund hade vi bestämt, men det blev för tomt och vi hörde trippet av fötterna från den gamla hunden fortfarande. Så det blev en ny hund, som tur är, brukar vi säga.

Här bor jag och bakom mig är siluetten av min föregångare

Här bor jag och bakom mig är siluetten av min föregångare

Det är alltid lika roligt att fostra en ny hund och se vad det blir av den. Att vi inte har lyckats helt fullt ut med lydnadsbiten, det är vi medvetna om, men hon har vardagslydnad och det fungerar bra. Hon sticker ingenstans utan är alltid med oss. Hon tar för givet att vi alltid finns i hennes närhet och tycker att det skall hon också vara för oss.

Fortsättning följer!

SmileyCentral.com

3 M

14 kommentarer till “Lite nostalgitripper – det är kul!”

 1. Lennart skriver:

  Visst är det roligt att minnas till bilder!
  Jag har en massa videofilm som ligger, bl.a på mina föräldrar och på barnbarn!
  Borde göras om till DVD!
  Vi köpte en sådan för lite sedan! Barnbarnen hade med sig filmer, såg ut som fioler i ansiktet när morfar sa: Vi har ingen DVD!
  Så det var att köpa!
  Kram

  • 3M skriver:

   Vi har inte problemet med video, däremot har vi otaliga pappersfoton liggande i pärmar, nästan två fulla flyttlådor. Vad gör man med dom? Negativen finns nog kvar till de flesta fotona, men dom är dåligt förvarade och tveksamt om dom klarar inskanning. Det är ju en jätteskatt som man håller på att slarva bort, bilder från otalig upplevelser och resor över hela världen. Måste hitta på något, men hittar vi någonsin tiden att göra det? Ha det! 3M

 2. Rolle o Carina skriver:

  Gud så gullig lilla ”Molly” var som liten,men det är hon ju än !!
  Hon är en verklig Pärla i ert liv såg vi,va trevligt !!!
  Synd de växer så fort bara,lika med alla djur…
  Här rasar dagarna på och det är verkligen skönt,i morgon så går
  vi över Tröskeln,då börjar ljuset så sakta att återvända !!!!

  Ha nu en skön Julhelg trots att ni sagt upp Julen.
  Jag jobbar juldagen o annan dagen,kanske lika gott det……

  Kramar/Rolle o Carina.

  • 3M skriver:

   Visst är Molly gullig och en mycket viktig del av vår familj. Det kanske låter konstigt för många, men så är det bara, punkt. I morgon firar vi att det går mot ljusare tider genom att ta Mysan och åka till Ronneby för några dagar, härligt. Ha en riktigt mysig jul. Kram, 3M

 3. Kors och Tvärs skriver:

  Men å så söööt! Känner igen det där med att sortera bilden ”nån regnig dag” Jag måste erkänna att det nog aldrig kommer att regna så mycket hos mej ;) Ha en bra torsdagskväll! Kram

  • 3M skriver:

   Håller med, både om att hon är söt och att det förmodligen aldrig kommer en tillräckligt regnig dag för att få fotona sorterade. kram, 3M

 4. Maggan o Ingemar skriver:

  Hundvalpar är väl som barn…..de växer alldeles för fort :)
  Nog har ni en bra uppfostran på Molly, tycker hon sköter sig jättebra.
  Ja nu har första veckan här hemma gått och 2 är det kvar.
  Ha det gott på er tur med Mysan och kör försiktigt.
  Slår en signal i mellandagarna.

  • 3M skriver:

   Det roliga är att Molly trots sina 8 år fortfarande har ett valpbeteende emellanåt. Något som vi uppskattar liksom att hon är lagom uppfostrad och lätt att ha med sig.
   Tiden går fort och snart är ni nere i värmen igen, härligt eller hur? Vi tar det lugnt på vägarna och så hörs vi. Kram, 3M

 5. Anki skriver:

  Många fina bilder på härliga, mysiga Molly… så kul att få se henne som valp :)
  Hmmm… det där att sortera bilder på datorn, det är något jag också borde göra. Jag lägger över bilderna på en extern hårddisk då och då och tänker varje gång att jag bara måste ordna dem på något mer lättarbetat sätt, men det stannar just vid tankar… men någon gång… kanske :)
  Ha det gott!
  Kram

  • 3M skriver:

   Man blir lite extra glad över att titta på sådana här bilder. Tittade också gamla bilder på barnbarnen och tryckte ut några som adresslappar på julklapparna. Flickorna var hos oss häromdagen och fick se några av bilderna. De höll på att skratta ihjäl sig och trodde inte det var dom. Roligt vi brukar ju uppleva samma sak.
   Men det där att sortera bilderna, det är svårt att komma till skott, bara. Men en trevlig helg önskar vi, nu på väg till Ronneby över helgen bara. Kram 3 M

 6. Agneta skriver:

  Visst är det kul med alla de här gamla bilderna, vi har oxå en stor skatt i o med att mamma lade över alla gamla diabilder till datorn. Det är så himla kul att se på bilderna..och så mkt minnen det skapar.
  Söt lilla molly var redan då, och det där med att bli vald när man tittar ut sin valp..så blev vi med med Swaij. det vr han som tultade till oss och sedan inte lämnade oss när vi tittade på kullen.
  tack för ert fina julkort!
  kramar

  • 3M skriver:

   Det är väl så att det är så att ens egen hund alltid väcker de varmaste känslorna och alltid den sista hur många hundar man än har haft. Skaffar man ingen nu så är det alltid den senaste som väcker de starkaste känslorna. Vi som inte ens skulle skaffa någon ny efter den förra. Men när man i efterhand ser all den glädjen man får då är det värt alla eventuella besvär. Vi är nere i Ronneby över helgen och har lite myspys med barnbarnen och trivs. Är hemma igen på söndag kväll. Ha det så gott. Kram 3 M

 7. Monica skriver:

  Jättekul att se bilder på Molly som valp :) Helt oemotståndlig. Det är nåt visst med djurungar i allmänhet och hundungar i synnerhet. Nu väntar vi snart egna små puppisar. Det ska bli spännande. Tur vi har en stor husbil :)
  kram och God jul och gott nytt år :)

  • 3M skriver:

   Ibland skulle man vilja att de små djuren förblev valpar hela livet, men det vuxna djuret bjuder ju på andra upplevelser som man inte heller vill vara utan. Det måste vara en speciell känsla att gå i väntans tider. Säkert mycket jobb med en egen valpkull, men en härlig upplevelse,eller hur. Trevliga helger önskar 3M

Lämna en kommentar

Här skriver du ner de kommentarer, åsikter och synpunkter som du vill delge övriga läsare.