SmileyCentral.com

Att barn gör det vet vi ju säkert. Det är ju underbart för dem att fara omkring i snön och leka, pulsa, åka snowracer och pulka. Bygga snögubbar och snölyktor och riktigt på tumla runt i snön, det älskar de flesta barn. Men några som gillar det lika mycket det är ofta hundar. I alla fall vår hund. Hon blir som en valp när det blir snö. Hon kan hoppa upp och ner och fullkomligt dyka ner i snön och undersöka vad som finns där under.

Här börjar vi dykningen

Här börjar vi dykningen

Den dagen när det snöade som värst här hos oss, var vi tvungna att stänga in oss. Det gick knappt att ta sig ut. Snön blockerade groventrédörren och det var drivor på garageuppfarten. För att inte tala om bilen som var totalt insnöad. Grannen och vår son Martin kom hit och räddade oss ur nöden, eftersom ingen av sig orkade ta hand om dessa massor av snö som bara vräkte ner.

Oj, det är jobbigare än man tror

Oj, det är jobbigare än man tror

Springer så snön yr

Springer så snön yr

På baksidan kunde vi röja lite alldeles intill altandörren så att Molly kom ut. Hon kunde stanna därute jättelänge och bara hoppa omkring och sniffa runt. Det är ju i dessa lägen skönt att vi har tomten, där hon kan vara ute och inte är beroende direkt av promenader. Men vi vill ju ändå alltid komma ut och gå en stund, helst varje dag och brukar också försöka att göra det, oavsett väder och vind. Men en dag gick det ju bara inte. Inte förrän det var mörkt ute och grabben hade varit här och röjt undan snön.

Fick till och med snö på nosen.

Fick till och med snö på nosen.

Nu fastnar det lite i tassen!

Nu fastnar det lite i tassen! Tar ni det nu eller sedan?

Dagen efter var vi ute ett par rundor, dels för Molly tycker det är så roligt när vi är med när hon är ute. Såklart, hon är ju sällskapshund och gillar när man gör saker tillsammans. Vi fick många glada skratt på de promenaderna. Det är nästan som man inte känner igen omgivningarna när det är alldeles vitt ute. På vissa ställen hade de ju inte hunnit med att ploga allt och heller inte sanda. Men det var kallt ute så det var inte särskilt halt.

Skulle du kasta något eller? Står ju här och bara väntar och är beredd!

Skulle du kasta något eller?

Var tog den där snökockan vägen?

Var tog den där snökockan vägen?

Vi passade på att fotografera Molly när hon for fram som värst i snön. Vi fick en serie med kort och en riktig stilstudie på hur hon verkligen forsar fram i de vita massorna. Att man kan ha så kul med ett av naturens element. Det är verkligen fascinerande. Det är kanske inte alla som förstår att man näst intill kan skratta ihjäl sig när man ser henne leka i snön. Kastar man sedan en liten snökocka in i snömassorna så dyker hon in och tar inga dåliga skutt. Man ser hur alla muskler i bakbenen krävs för att göra de enormt höga skutt som hon måste göra för att komma fram i snön.

Hur kan den bara försvinna?

Hur kan den bara försvinna?

Snökockan måste ju sedan fram. Så det grävs och nosas, men den är ju inte särskilt lätt att hitta bland allt annat vitt. Men ingen frustration där inte. Bara att springa ut till matte och husse och mana på, att slänga flera. Det behövs ju bara ett par skäll så fattar vi vinken. Så kan hon hålla på i timmar och tills armarna värker på oss. Tröttnar gör hon inte.

Jag står i snön, jag ligger inte!

Jag står i snön, jag ligger inte!

Full karriär!

Full karriär! Då måste man ha starka ben!

Tyckte det kunde vara lite roligt för er att se de här bilderna och det blev en massa. Tycker ni inte om hundar, får ni väl vänta på ett nytt inlägg. Men för er som gillar hundar, njut och tänk er in i situationerna så får ni säkert ett gott skratt ni också.

Där kom det något igen!

Där kom det något igen! Lika illa att hitta, trots grävande.

Släng en ny, finns inget!

Släng en ny, finns inget! Har ju letat som bara den!

Det blev i alla fall ett mysigt sätt för oss att plötsligt tycka att snön var trevlig. Förut och tills nu har vi mest svurit och ojat oss över den. Men tack igen gulliga grabbar som hjälpte oss med snömassorna. Grannen Johan som körde bort det värsta med sin snöslunga och Martin som sedan skottade fram bilen och tog resten av snön som inte gick att ta med snöslunga. På så sätt är ju vår tomt lite knasig, men vi skall ju ha vår snart, det kommer snart att gå mot ljusare tider, fortare än vi nästan hinner blinka.

 

Letar och letar, men...

Letar och letar, men… Allt ser precis likadant ut. Bara vitt!

Hur långt ska jag gräva?

Hur långt ska jag gräva?  Jag bara undrar?

Biter snön,

Biter snön,  men den blir ju inte ens rädd.

Ha en trevlig luciadag och ät riktigt många lussebullar och pepparkakor. Då blir man dessutom snäll, sas det när vi var små.

Vi är väldigt glada för att vi har lilla Molly som förgyller all vår tid!

SmileyCentral.com

3 M

18 kommentarer till “Det finns faktiskt de som gillar snö…..!”

 1. Monica skriver:

  Härliga fina bildet på Molly! Visst, hundar och barn gillar snön. Och jag med fast med måtta. Det blir iaf ljusare och mindre skitigt. Den får gärna ligga kvar till januari/februari sen vill iaf jag ha vår.
  Ha det så gott och God Jul ifall vi inte hörs :)

  • 3M skriver:

   Jag kan förstå med alla dina hundar att de inte siktar ner lika mycket när det är snö. Men ibland har de så mycket snö mellan tassarna så det blir stora vattenpölar. Vi Hr försökt att lära Molly att sitta ner innan vi går in och så rensar vi tassarna från snö och torkar ätterna. Gör det också när det är blött ute. Men fördelen med vår hund är att hon håller sig borta från vattenpölar och gillar inte att bli smutsig. Bra för oss. En del hundar älskar att rulla sig i all möjlig skit. Nu längtar vi bara att komma iväg med husbilen igen, blir troligen i nyårshelgen om saker går som vi tänkt oss. Säger som du God Jul om vi inte hörs, vilket vi troligen gör via bloggen. Kramar till både dig och Örjan och alla hundarna.

 2. Lennart skriver:

  Vilka fina bilder på Molly!
  Jag älskar verkligen djur men är lite rädd att bli bunden.
  Kelar gärna med andras djur!

  Min kompis , grannens katt Whisky, mötte mig när jag kom hem från promenaden!
  Han tycker också det är kul med snön!

  Kram

  • 3M skriver:

   Det är klart att man blir lite bunden, men på ett positivt sätt. Vi har nästan alltid med oss Molly, men ibland får hon stanna ensam hemma. Vi har bara lämnat henne på hundhotell när vi flugit till USA eftersom vi vägrar att sätta henne i en bur i bagageutrymmet i över åtta timmar.
   Tids nog får du nog kela med Molly också, men då är det nog ingen snö.
   Kram, 3M

 3. Rolle o Carina skriver:

  Så helt underbara bilder på sköna,rara,snälla,roliga Molly !!!
  Hon om någon verkar ju gilla snö,hon njuter mer än vi oxå :)
  Visst är det kul med ett djur,stämmer nog att hunden är människans bästa vän helt klart va ???
  Vi saknar vår Perser så det svider inombords när man tänker
  tillbaka hur mycket vi älskade honom !!!!
  Men han har nog det bäst där han är nu och tittar ner på oss
  från Katthimlen och är befriad från sin sjukdom ….
  Vi kommer nog att skaffa en ny livskamrat framåt våren om vi
  hittar nån vi tycker om,så är det bara…..
  Livet blir ju så mycket mer underbart med en fyrfota vän..

  Ha det så gott nu o sköt om er o Krama Molly fr oss 2
  Varma Kramar/Rolle o Carina.

  • 3M skriver:

   Molly älskar snön och är verkligen en viktig del av oss vart vi än ställer kosan. Att förlora en sådan vän är jobbigt, när Vi var tvungna att ta bort vår förra hund, Peggy, en Golden, så sa vi att vi inte skulle skaffa någon ny hund. Det gick 12 ensamma månader innan vi skaffade Molly och det har vi inte ångrat.
   Vi tänker på er och skickar enextra tanke till katthimmeln. Kram,3M

  • 3M skriver:

   Ja hon älskar verkligen snön och har alltid gjort det. Det är riktigt roligt att släppa ut henne och se henne rasa. 3M

 4. Hon påminner om de hundar vi såg i Spanien, husse kastade stenar i vattnet och hundarna hoppade i och letade och simmade sedan efter hela stranden, utanför stenpiren, trots stora vågor. Och varje gång försvann stenen, de letade och letade och väntade på en ny sten. Inga problem där med vattnet och roliga hundsim fick vi se.
  Jag kan se Molly framför mig när hon plöjer genom snön.

  • 3M skriver:

   Jag kommer ihåg när du berättade om de hundarna. Var det också de som var så duktiga på att klättra? Här hos oss har vi -13° ikväll. Mats har varit på sjukhuset i Oskarshamn och fått sitt bråck fixat. Allt gick väldigt bra, men han är trött efter narkosen och anspänningen. Vi fick åka 1/2 7 imorse för att vara där i tid. Det var ganska halt också. Men nu är han hemma och tycker det är skönt att det är avklarat.
   Det är en enorm lycka att vi har Molly som ger så mycket glädje och kärlek. Det fullkomligt lyser om henne och hon är som en valp igen. Det är kul. Vi hörs snart! Kramar 3 M

 5. Kors och Tvärs skriver:

  Kan precis se hur hon hoppar och far runt så snön yr. Det är härligt att se och många gånger undrar man vad vovvarna ser och hör när dom far omkring i snödrivorna. HA en bra fredag Kram

  • 3M skriver:

   Det är så roligt att se Molly och andra hundar leka i snön. De verkar ha så skoj. Vi ska njuta av fredagen här i Timmernabben, undrar bara hur dagen blir, i natt hade vi -17° och till kvällen ska det bli nollgradigt. Kram, 3M

 6. Javier och Cathy och Donald skriver:

  Så roligt att se Molly igen så lycklig!

  • 3M skriver:

   Det är lika roligt som att höra ifrån er från Madrid. Molly har nog saknat Donald flera gånger sedan ni for, men han tycker nog hon är en ung liten flicka som vill leka för mycket. Molly har gått i ungdom och tror hon är en valp igen, leker som aldrig förr. Ringer er endera dagen för att höra er ”live”. Kramar från ett vintrigt Nabben. 3 M

 7. Agneta skriver:

  :) se där, ni hittade lite positivt med snön iallafall till slut! Härliga bilder på Molly!
  kram

 8. Matts Torebring skriver:

  Mysiga Molly i Mysan, det blir ju Tre M det också. Fast nu var det mysiga Molli snön. Hälsa Molly från Tomtefar.

  • 3M skriver:

   Mysiga Molly, det ska vi kalla henne i fortsättningen. För det är precis vad hon är. Tänk att en å liten varelse kan ge så mycket glädje och kärlek utan att anstränga sig, år efter år. Tur att vi har henne, och det uppskattar vi enormt. Hon är det bästa som hänt oss. Vi tycker ju dessutom att hon är så söt och god. Du vet ju, ni har ju haft Brownie. Härligt är det! Kramar 3 M

Lämna en kommentar

Här skriver du ner de kommentarer, åsikter och synpunkter som du vill delge övriga läsare.