SmileyCentral.com

Avskedets stund var inne efter lunch idag. Barnbarnen ville inte att vi skulle åka, men några av dem skulle också iväg så vi hade bestämt att vi skulle fara vidare mot våra goda vänner nere i Huaröd. Det lilla samhället ligger på Linderödsåsen vid kanten till Österlen. Bokskogen i det området är fantastisk och ibland känns det som man åker i en tunnel av träd när man åker på vägarna i området.

Full fart på studsmattan

Härliga dagar har vi haft med son, svärdotter och barnbarn. Dagar fyllda med lek, glam och stoj. Igår var vi ute ock sökte cacher och fick till och med ge upp en som vi faktiskt letat efter förut, utan att hitta. Det var riktigt kul att se hur alla grabbarna, utom den lille, klättrade, kröp och rev runt i naturen för att hitta. 7- åringen var nog mest frustrerad, stod och suckade djupt, och sa ”helt obegripligt, vi står ju nästan på den, när vi tittar på telefonen” . Vi gav upp efter en dryg halvtimmes letande utan resultat. Men Ludwig blev tröstad med att han själv fick gömma en egen som andra kan få leta efter. Det var mycket diskuterande om vad den skulle heta, men alla tyckte det var väldigt kul. Så nu ligger den på plats och väntar på godkännande.

Vad gör man inte för barnbarnen

Lille ”Bönan” som den snart 3-årige kallas allmänt, var på ett otroligt och gladlynt humör så han lockade till många goda skratt. I den åldern är de så himla roliga och säger så många underfundiga saker. De har ju precis kommit in i språkets möjligheter och använder det flitigt. Brås kanske lite på farmor, och pratar nästan hela tiden. Är den typen av unge som vill vara ute i princip hela dagen, vilket ju är riktigt skönt. Nu var det en härlig dag så det var skönt och inga problem. Att vara ute gör också alla barnen väldigt hungriga så det blir mycket fixa mat också. Vi hade i alla fall väldigt roligt ute på våra äventyr.

Bättre än lösöron, eller hur?

När vi kom hem så skulle ”Bönan” vara ute igen, när vi fixade mellanmål och fika på eftermiddagen och berättade att han hade ett jobb, ”står du fammor”! ”Jag måste kapera bilarna och cyklarna. De är ingen ordning alls”. Det innebär att de skall stå i en rak rad bredvid varandra med så litet avstånd från varandra som möjligt och cyklar, trampbil och kickbike för sig och utelastbilar och traktorer sorterade efter storlek och slag, också i snörräta rader. Det är jätteviktigt. Så gör han med bilarna inne också,men då är de också sorterade i färg i raderna.

Guldregnets ärtbalja

Sedan när ” kaperingen” (parkeringen) är slutförd utrustar sig Mr. Bean med en spade och en burk i högsta högg och ger sig ut på jakt i trädgården. Kom nu farfar, vi ska fånga ”lördagssniglar”! Då ska mördarsniglarna tas bort på gräsmattor och rabatter och läggas i en burk. Sedan får mamma och pappa dem. Vad de gör med dem vet vi ju inte. Farmor tycker de är jätteäckliga och vill inte befatta sig med dem alls, men tycker dock att det är lite roligt och framförallt namnet på dem.

En vacker rödklöver

Härlig promenadväg i grönskan

Senare på dagen bakar den störste och minste en kladdkaka tillsammans och den blir jättegod som efterrätt tillsammans med lite glass och grädde efter middagen.
Sonen och mamma gillar att lag mat ihop så vi fixar middagen både i förrgår och igår tillsammans. På lunchen har de stora pojkarna fått vara med och hjälpa till och de är faktiskt riktigt duktiga med det. Så känner de också att de får var med och lär sig alltid något efter vägen.

Så tar man sig över Ronnebyån

Här blir man väl omhändertagen

Det har varit underbara dagar med mycket umgänge, god mat och väldigt skönt för själen att få vara tillsammans så här under några dagar, och vi har verkligen njutit och haft kul. Man inser att banden med både barn och barnbarn är väldigt starka och att man behöver den här tiden tillsammans emellanåt. Skönt att vi snart ses igen.
Tack, ungar för de här härliga dagarna!

Sitter man fint får man godis

Nu åker vi genom tunnlarna av bokskog, nästan mörk. Snart framme hos våra vänner i Huaröd, och återigen trevlig samvaro nu med riktigt goa’ vänner sedan många år. Det ser vi också fram emot, men det får vi berätta mer om senare.

Till dess, lev väl!
SmileyCentral.com
3 M

6 kommentarer till “Nu går färden vidare igen ….”

 1. Lennart skriver:

  Ja det blir en liten klump i halsen när man skall skiljas från de små.
  Loke tre år pep lite ynkligt I går ” Hej då Mormor/Morfar”!
  Sedan började han gråta!
  Vi hade så roligt i två dagar!
  Kram

  • 3M skriver:

   Det svåraste är när de små liven blir ledsna för man ska skiljas åt. De har ju lite svårt att bedöma tiden tills man ses igen, såklart. Då känns det som att vrida om en kniv i bröstet, eller? Vi hade också så himla härligt och även om man tycker det är jobbigt att åka iväg, så känner man ändå som vi, att vi har något kul framför oss, att träffa vänner och så vet vi ju att det är inte så himla länge innan vi ses igen. Men man måste ju lära sig, både stora och små. Lev gott! Kram 3 M

 2. Rolle o Carina skriver:

  Så härligt ni verkar ha det med barn o barnbarn,och även
  er fina Molly verkar trivas hon med,trevligt !!!
  Hon passar förresten i Hatt :)

  Nu är det nära,bara 8 timmars jobb kvar inatt,för mig
  skribenten Rolle,sen ni,helt underbara 4 veckors
  semester m frugan Carina o vår ”Matrix” !!!

  Skall bli så kul o få dra iväg o se lite nya vyer och
  sen framför allt få träffa er kära bloggvänner !!!

  Vi har nu beställt sol o varma härliga kvällar så det
  går att få njuta i vårt underbara husbilsland !!

  Ha det gott så länge till er….

  Kram// Rolle o Carina.

  • 3M skriver:

   Klart att det är skönt att äntligen få ge sig iväg på semester. Vi hoppas naturligtvis på att solen kommer att lysa på er då. Ni får meddela oss hur ni tänker lägga upp er resa så vi kan anpassa oss. Vi lever just nu lite av fånga dagenkonceptet och har inte bestämt oss för när vi vänder hemåt igen, men troligen fram emot slutet av den nya vecka. Vi stannar här i Huaröd imorgon också och så bestämmer vi lite efter hur vädret blir. Vi har haft riktigt härliga dagar, både med barnen och med våra vänner. Vad skönt när man kan umgås helt utan krav och hjälpas åt och bara trivas. Det har vi gjort hela tiden. De där varma kvällarna har tyvärr lyst med sin frånvaro, vi hade några ute på Öland, men här har vi varit tvungna att sitta inne och äta, tyvärr. Men vi hoppas att det ändrar sig nu när ni skall ha semester. Packa lugnt och kör försiktigt, så ses vi snart. Kramar 3 M

 3. Matts Torebring skriver:

  Som vanligt så förtjusanade vackra bilder och beskrivningar . Men denna gången skriver jag bara: Molly, vilken Lady hon är! Sköt om er, Matts & Birgitta.

  • 3M skriver:

   Det är ganska skönt att ha en hund som faktiskt tilltalar de flesta bara genom sitt sätt att vara. Dessutom så anpassar hon sig otroligt i varje ny situation hon hamnar i. Vi är klart partiska, men blir naturligtvis glada när våra vänner gillar vår lilla Molly. Hon är ju också otrolig med barnbarnen, vilket också är skönt. Våra vänner som vi besöker nu säger att de vill också ha en Molly. De är stormförtjusta i henne. Vi har haft en underbar dag med slottsbesök och något för er, ett cafè som är något alldeles extra. Vi skall berätta mera om det när vi hinner för det går i ett hela tiden, men det är så kul. Vi äter gott och får härliga pratstunder också. Det är härligt med gamla vänner där man tar vid där man var förra gången. Lev väl och ta hand om varandra! Kramar 3 M

Lämna en kommentar

Här skriver du ner de kommentarer, åsikter och synpunkter som du vill delge övriga läsare.

SmileyCentral.com

Avskedets stund var inne efter lunch idag. Barnbarnen ville inte att vi skulle åka, men några av dem skulle också iväg så vi hade bestämt att vi skulle fara vidare mot våra goda vänner nere i Huaröd. Det lilla samhället ligger på Linderödsåsen vid kanten till Österlen. Bokskogen i det området är fantastisk och ibland känns det som man åker i en tunnel av träd när man åker på vägarna i området.

Full fart på studsmattan

Härliga dagar har vi haft med son, svärdotter och barnbarn. Dagar fyllda med lek, glam och stoj. Igår var vi ute ock sökte cacher och fick till och med ge upp en som vi faktiskt letat efter förut, utan att hitta. Det var riktigt kul att se hur alla grabbarna, utom den lille, klättrade, kröp och rev runt i naturen för att hitta. 7- åringen var nog mest frustrerad, stod och suckade djupt, och sa ”helt obegripligt, vi står ju nästan på den, när vi tittar på telefonen” . Vi gav upp efter en dryg halvtimmes letande utan resultat. Men Ludwig blev tröstad med att han själv fick gömma en egen som andra kan få leta efter. Det var mycket diskuterande om vad den skulle heta, men alla tyckte det var väldigt kul. Så nu ligger den på plats och väntar på godkännande.

Vad gör man inte för barnbarnen

Lille ”Bönan” som den snart 3-årige kallas allmänt, var på ett otroligt och gladlynt humör så han lockade till många goda skratt. I den åldern är de så himla roliga och säger så många underfundiga saker. De har ju precis kommit in i språkets möjligheter och använder det flitigt. Brås kanske lite på farmor, och pratar nästan hela tiden. Är den typen av unge som vill vara ute i princip hela dagen, vilket ju är riktigt skönt. Nu var det en härlig dag så det var skönt och inga problem. Att vara ute gör också alla barnen väldigt hungriga så det blir mycket fixa mat också. Vi hade i alla fall väldigt roligt ute på våra äventyr.

Bättre än lösöron, eller hur?

När vi kom hem så skulle ”Bönan” vara ute igen, när vi fixade mellanmål och fika på eftermiddagen och berättade att han hade ett jobb, ”står du fammor”! ”Jag måste kapera bilarna och cyklarna. De är ingen ordning alls”. Det innebär att de skall stå i en rak rad bredvid varandra med så litet avstånd från varandra som möjligt och cyklar, trampbil och kickbike för sig och utelastbilar och traktorer sorterade efter storlek och slag, också i snörräta rader. Det är jätteviktigt. Så gör han med bilarna inne också,men då är de också sorterade i färg i raderna.

Guldregnets ärtbalja

Sedan när ” kaperingen” (parkeringen) är slutförd utrustar sig Mr. Bean med en spade och en burk i högsta högg och ger sig ut på jakt i trädgården. Kom nu farfar, vi ska fånga ”lördagssniglar”! Då ska mördarsniglarna tas bort på gräsmattor och rabatter och läggas i en burk. Sedan får mamma och pappa dem. Vad de gör med dem vet vi ju inte. Farmor tycker de är jätteäckliga och vill inte befatta sig med dem alls, men tycker dock att det är lite roligt och framförallt namnet på dem.

En vacker rödklöver

Härlig promenadväg i grönskan

Senare på dagen bakar den störste och minste en kladdkaka tillsammans och den blir jättegod som efterrätt tillsammans med lite glass och grädde efter middagen.
Sonen och mamma gillar att lag mat ihop så vi fixar middagen både i förrgår och igår tillsammans. På lunchen har de stora pojkarna fått vara med och hjälpa till och de är faktiskt riktigt duktiga med det. Så känner de också att de får var med och lär sig alltid något efter vägen.

Så tar man sig över Ronnebyån

Här blir man väl omhändertagen

Det har varit underbara dagar med mycket umgänge, god mat och väldigt skönt för själen att få vara tillsammans så här under några dagar, och vi har verkligen njutit och haft kul. Man inser att banden med både barn och barnbarn är väldigt starka och att man behöver den här tiden tillsammans emellanåt. Skönt att vi snart ses igen.
Tack, ungar för de här härliga dagarna!

Sitter man fint får man godis

Nu åker vi genom tunnlarna av bokskog, nästan mörk. Snart framme hos våra vänner i Huaröd, och återigen trevlig samvaro nu med riktigt goa’ vänner sedan många år. Det ser vi också fram emot, men det får vi berätta mer om senare.

Till dess, lev väl!
SmileyCentral.com
3 M

Lämna en kommentar

Här skriver du ner de kommentarer, åsikter och synpunkter som du vill delge övriga läsare.