SmileyCentral.com

Nu tar vi geocaching på allvar.  Hittills har vi letat efter cacher och haft  jätteroligt, kommit ut i naturen, sett platser som vi aldrig kommit till om vi inte letat efter cacher. Nu har vi tagit det ett steg längre, vi har lagt ut vår första cache och skickat iväg vår första ”trackable bug” på en resa som vi hoppas ska den runt om i Europa.

"Travel bug"-bricka där id-koden finns

Men vad är geocaching egentligen. Man kan kort säga att” cachare” över hela världen gömmer olika typer av cacher, matar in koordinater på en internetsite, där man hämtar information som förs över till en GPS och med den som hjälpmedel letar man rätt på cachen, signerar i en loggbok och loggar sedan fyndet på internet. En snabb introduktion kan ses på denna video ”Geocaching in 2 minutes”. Detaljerad information finns på dessa sidor ”Geocaching – The Official Global GPS Cache Hunt Site” eller ”Geocaching i Sverige”.

Vi har placerat vår första cache någonstans i Timmernabben, det är en liten plastask med generell information om geocaching, loggbok, penna och diverse små saker som upphittaren kan ta med sig, bara man lägger i något annat istället.

Cache-låda med innehåll

Vi har också skickat iväg en trackable bug (TB). Man skaffar sig en TB-tag med en unik kod som gör den spårbar, tanken är att skattletare skall flytta den från cache till cache, rapportera via internet. Där kan man sedan följa dess väg t.ex. via Google Earth. Mycket intressant att följa dess väg och läsa de kommentarer som görs i samband med loggning av förflyttningarna. Just denna TB har ett av våra barnbarn fixat och hennes önskemål är att den ska ta sig till Krk i Kroatien och sedan tillbaka. Vi får se hur det går?

Så ser vår första "travel bug" ut.

Vi tycker att geocaching och husbilslivet passar väldigt bra ihop. Man kan lätt se vilka cacher om finns gömda längs vägen, välja rastplats nära en cache, och få se lite nya omgivningar medan man letar upp den. Samma sak när man stannar för natten, ofta finns en cache i närheten. Det ger extra motivation till en promenad eller cykeltur. Man rör på sig, kommer ut i naturen och får ofta se något intressant som man annars missat. Prova på det, man kommer väldigt lätt igång med den Geocaching-app som finns till Iphone och andra liknande telefoner.

SmileyCentral.com

3M

10 kommentarer till “Geocaching på allvar”

 1. Kors & Tvärs skriver:

  Oj vad spännande att se vart den tar vägen. Vi har varit lite lata och inte letat nåt här i Spanien än, men jag kollade igår och såg att det fanns ett par ganska nära här där vi är, så det blir nog en cykeltur ganska snart :) Ha det!

  • 3M skriver:

   Ja visst är det kul och spännande. Vi har själva flyttat några TB som har gjort fantastiska resor över hela Europa och varit ute på turne i flera år. Visst är det så att man får en extra push att röra på sig lite mer. Ut och leta! 3M

 2. KuMaNi skriver:

  Så ni har också påverkats av detta ”virus”. Själv (Kurt) tycker jag det skulle vara trevligt, men Margot har inte förstått riktigt vad det kan tillföra ännu. Men som sagt det är aldrig försent.

  • 3M skriver:

   Prova på det, det ger nya upplevelser och frisk luft, ofta kombinerat med lite lokal historia kring platserna där skatterna är gömda. Vi tycker det är jättekul. Kostar inget att prova på, gör det! 3M

 3. Anki skriver:

  Ja, jag tycker det skulle vara spännande, men eftersom inte Lasse är så rörlig, så känns det lite trist att leta själv, men vi får se… :)
  Ska bli spännande att se hur det går med er ”travel bug” – antar att vi får veta vartefter…
  Ha det gott!

  • 3M skriver:

   Vi har verkligen gripits av geocaching, men vi lever också efter den filosofin, att stt ska vi ägna oss åt något, så ska bägge kunna ta del till 100%. Därför slutade vi bägge med golfen när hälsan satte stopp för en av oss. Vi vill göra allt tillsammans. Kommer givetvis att rapportera om vår ”travel bug” (Starcat) och dess äventyr. Ha det! 3M

 4. Efva skriver:

  Nämen oj..har helt missat att det kommit två nya i Nabben! Dom ska vi genast gå ner och logga idag! Synd att jag missade när eran las ut för jag bor ju bara femtio meter ifrån!!

  • 3M skriver:

   Det var ju kul att du också hittade till oss. Tänk att man kan bo så nära varandra utan att ha en aning om det. Vi har ju väldigt många trevliga husbilsvänner som också håller på med cachingen och som lurade in oss på det, vilket vi är tacksamma för. Vi tycker nämligen det också är perfekt på resa. Finns alltid ett bra skäl att ge sig ut på jakt till och med hemma som synes. Finns ju en hel del i trakterna här och vi satsar snart på att lägga ut en till. Lycka till med att hitta den i så fall. Tack för du hörde av dig, alltid kul. Trevlig midsommar! 3 M

 5. Efva skriver:

  När jag loggade dom två jag och dottern plockade igår så tog jag upp kartan och fann ju ytterligare två härikring! Den ena var eran också tror jag!
  Geocacha är kul men det går lite i vågor, oftast blir det när ungarna är uttråkade och behöver roas och ska jag köra iväg någonstans brukar jag kolla om det finns någon på målet eller vägen!

  • 3M skriver:

   Än så länge har vi bara lagt ut en cache, men vi har fler på gång. Håll utkik! Vi kommer också att lägga ut några TB här i omgivningarna, så får vi se vilka resor dom kommer ut på. Det är alltid kul att under resor kolla vilka cacher som finns i närheten. Söker man upp dom får man ofta uppleva något som man annars missat. 3M

Lämna en kommentar

Här skriver du ner de kommentarer, åsikter och synpunkter som du vill delge övriga läsare.