SmileyCentral.com
Att hunden är människans bästa vän, det har vi alltid hört och lärt oss. Nu tror ju vi att alla djur påverkar människan i positiv riktning. Vad beror det på? Det kan ingen riktigt förklara. En förklaring sägs vara att när en människa är närheten av djur, och då framförallt riktigt nära, så utsöndrar kroppen ett ”må bra hormon”, endorfiner, vilket gör att man känner vällust, lugn och sinnesro.

Hänget på mitt fina halsband är faktiskt ett magnetsmycke!

Det är ju inte annat än bra, eller hur? Det är synd att vi här i Sverige har gott till stadiet hysteri när det gäller allergier. Det är kanske därför det finns mest registrerade allergier här i Sverige, jämfört med övriga Europa. Har hysterin framkallat dessa allergier hos människor. Det finns ett väldigt bra svensk ord ”lagom” kanske borde tillämpas lite oftare.

Sch, sch, jag försöker faktiskt att sova här.

Alla, framförallt barn, borde ha möjligheten att få växa upp med något djur, känna värmen och kärleken som är totalt blind. Lära sig ta ansvar och känna för en annan varelse, det är bra för ett barns hela utveckling och gör enbart gott i det fortsatta livet. Våra barn har fått förmånen att växa upp med djur, sköta om dem och känna kärlek när de finns och förlust när de försvinner. Det har de fortfarande med sig i livet som vuxna.

Jag gillar att hoppa upp högt, då har jag bättre koll på läget!

Anledningen till att vi tyckte det var lite extra angeläget att prata om de här känslorna just nu är just hur vår hund Molly agerar när någon i familjen känner sig dålig. Då kommer alla hennes skyddarinstinkter fram. Hon är ju från födsel och ohejdad vana den typen av hund som ska ha koll på sin flock och se till att de mår bra, men det är inte alltid som det fungerar. Molly har alltid varit den lilla vakthunden och skyddar sina flockmedlemmar till fullo. Är man ute i skogen så vallar hon ihop oss till en klunga, det går inte att springa hur som helst, då blir hon galen, och springer emellan oss och piper och manar ihop oss. Det är för henne väldigt jobbigt och hon blir helt slut.

Du skall inte tro annat än att jag har stenkoll på vad du gör!

Är barnbarnen ute och leker, eller bara springer omkring på tomten är det likadant. De måste hållas koll på. Vid ett tillfälle när den lille 2 ½-åringen var med full fart på väg mot kanten av en mur, var Molly där och stoppade honom effektivt genom att ta tag i byxorna och distrahera honom så att han vände om. Vi vuxna hade inte en chans att hinna ikapp honom, dessutom om vi jagade honom, sprang han än fortare, men Molly fixade det elegant. Det är typiskt för en vallhund att ta tag i hasorna, det gör de med fåren de vallar. Hon kanske tycker vi är en samling fårskockar, vad vet jag!

Ibland kliar det på ryggen, då måste man bara rulla runt lite.

De är trogna de små liven och det värmer och gör gott i hela själen. Den här veckan har Molly vaktat mig som en hök, inte lämnat min sida. Har jag legat i sängen för jag varit tvungen, på grund av febern, då har hon legat dikt intill och värmt mig ännu mera. Även på natten, så ligger hon stadigt bakom ryggen, eller i knävecken, utan att flytta sig. Hon har knappt tid att gå ut, för hon måste ha koll på läget. Det är riktigt rörande och samtidigt väldigt gott för själen. Snacka om att det är någon man kan lita på i både vått och torrt och kärleken är totalt och utan några som helst krusiduller.

Vad skönt att kunna koppla av i gröngräset.

Där känner man det gamla talesättet väldigt väl och ibland undrar man om de känner vad man tänker, för ibland behöver man inte ens säga det, de förstår ändå. De är inte bara trogna, de är ovanligt kloka också. För att inte tala om tålamodet, där har vi människor en hel del att lära, den saken är klar.

Går matte och husse ut på bryggan, då gör jag det också!

Låt djuren komma in i ditt liv, det ger en enorm glädje och du får tusenfalt igen. Det lilla besvär de ibland kan ge, betalar sig tusenfalt tillbaka. Vi tycker dessutom inte det är något besvär, bara lycka och glädje, inte bara för oss, utan hela familjen inklusive barnbarnen.
SmileyCentral.com

3 M

8 kommentarer till “Någon som man verkligen kan lita på!”

 1. Leena skriver:

  Är tyvärr ingen ”djurmänniska” men tycker om min dotters hund fast det är det enda djur jag haft;)så jag har sett och förstått hur nära man kommer sin husdjur.
  Apropå bada…. här finns en till som slutat bada hemma i Sverige….vill ha varmt vatten när det ska badas:)

  Hoppas ni frisknat till nu och kan komma ut på resa igen.

  • 3M skriver:

   Vi försökte klara oss utan hund när vi var tvungna att ta bort vår förra hund. Vi klarade oss i ett år, sedan skaffade vi Molly, det var för svårt att vara utan fyrfotavän. Vi tycker dock att det är skönt med en torr hund, vår förra hund var en Golden Retriever och alltid våt, badade så fort tillfälle gavs. Det blir jobbigt i längden. Själva är vi inga blötdjur och det krävs riktigt anständiga temperaturer för att vi ska doppa oss.
   Vi känner oss sakta bättre och siktar snart på att ta oss till Öland. Det blir en utmärkt återhämtning med lite Ölandsluft. Må gott! 3M

 2. Anki skriver:

  Så härliga bilder på Molly – och vilket fint halsband hon har!
  Är själv uppvuxen med djur och har haft hund i hela mitt vuxna liv, fram till för tre år sedan, då vi var tvungna att avliva vår då 18-årige lancashire heeler. Han var också vallhund och försökte alltid hålla ihop sin flock :) Saknar honom mycket…
  Jag vill gärna ha en ny hund, men tyvärr så vill inte Lasse… så, ja, då blir det ingen, för ska man ha hund måste man vara överens.
  Ha det gott!

  • 3M skriver:

   Det är ofta så att har man en gång kommit i närheten och haft hund, då är det svårt att vara utan. Den rasen du hade har jag inte hört talas om, men slog upp det i hundlexikonet. Det är ju inte många hundraser som blir så många år, med några få undantag. Den äldsta nu levande sheltien är 17 år, så vi hoppas att vi får behålla vår Molly länge än. Men ett av barnbarnen har skojat och sagt, om det händer Molly något, måste ni skaffa en ny Molly, och orkar ni inte så tar jag ansvaret. Det känns tryggt att ha i bakryggen. Men precis som du säger är det viktigt att man är överens när man skall ha en medlem till i familjen. Men för oss gick det ett år att vara utan. Vår gamla Golden hade väldigt ont sina sista levnadsår och gick omkring väldigt mycket på nätterna, vi hörde henne hela tiden, även efter hon var borta. De blir kära de små liven och man får leta efter trognare och kärleksfullare individer. Hoppas att Lasse mår bra! Hur har det gått med de sista ingreppen? Vi hoppas allt ordnar upp sig, så ni kan njuta av er fritid fullt ut snart. Kramar 3 M

 3. Agneta skriver:

  Hon är vacker lilla Molly! Och djur är bra på alla sätt o vis, jag saknar våran Swaij varje dag ännu och det gör vi nog alla. Men som sagt var, just nu är det inte rätt läge för att skaffa en ny familjemedlem, men förhoppningsvis kommer det en dag när vi alla är på benen igen.
  kram

 4. Monica skriver:

  Håller verkligen med. det är därför vi har så många (blir lite som en drog kanske?). Molly är så fin och nu har vi ju träffat henne dessutom- Roligt.

  • 3M skriver:

   Vad vore livet utan hundar? Vi försökte efter att vår förra hund gick bort, det gick i tolv månader, sedan skaffade vi Molly. Hon är en viktig del i vårt liv, ett troget sällskap. Dessutom är hon omtyckt av alla i vår omgivning, vilket är mycket glädjande. 3M

Lämna en kommentar

Här skriver du ner de kommentarer, åsikter och synpunkter som du vill delge övriga läsare.