SmileyCentral.com

Herregud, vad tyst i huset det blev i huset när de hade åkt! Nästan en konstig tystnad. Äldsta grabben var ju här med sin familj, och bestämde sig för att åka hem igår. De ville ha ett par dagar att ta det lugnt hemma och greja lite i trädgården också, som vi gjort också. Det var också lite problem för den lilla pojken, 2 1/2 år som har astmatisk barnkrupp. De ville att han skulle kurera sig innan det var dags för dagis igen. Det var nämligen så att de bestämde att de skulle sova en natt hos brorsan som bor här i Nabben en natt för att kusinerna skulle få vara ihop lite mera. Problemet är att de har 2 st. norska skogskatter, och det visade sig att det gick inte med lilla Björn som den lille heter. Han reagerade på katterna, och fick världens kruppanfall och var väldigt rosslig i luftrören och hostade enormt.

Därför kom de hit tidigt igår morse för att han skulle få lite lugn i halsen, så fick flickorna komma hit istället. Nyduschade och nytvättade i hår, och rena kläder. De där norska skogskatterna är inte lätta att tas med i allergitider med pollen och allt. Min läkare har sagt att jag måste hålla mig borta från dessa katter och flickorna har speciella regler när de kommer hit. Just den här sortens katter har mest allergener av alla katter och kan till och med orsaka svåra allergichocktillstånd. Det är ju lite tråkigt. Men nu såg vi det igen.

Så söta som små, men allergifarliga som bara den, tyvärr!

Vi var ju glada, att de kom hit istället och vi fick rå om dem här hemma alla fyra. De hade jättekul och flickorna är underbara med de små killarna. Den lille blev bättre, men mamman hade jätteproblem fortfarande, med allt pollen också, eftersom hon är väldigt allergisk. Men piggnade till efter en liten sovstund med den lille mitt på dagen.

Molly däremot har ju ett jättejobb. Hon måste ju vakta alla barnen och de blir ju hennes flock och skall ses till och helst vara på samma ställe. Hon håller ett vakande öga på dem hela tiden och kan inte slappna av för en enda sekund. Som tur är gillar ju alla barnen henne och hon leker gärna med alla utom den mista, för han vill gärna jaga henne och är inte helt pålitlig med hur han kastar saker. Så då är hon lite avvaktande. Men på kvällen när vi går och lägger oss, då slappnar hon äntligen av och somnar med stängda ögon och bryr sig inte om vi petar på henne, så trött är hon.

Snacka om att trivas i sängen

Men nu har de alltså åkt och det är mol tyst i huset. Det tar ett tag att vänja sig vid tystnaden. Nästan alla bullbullar har gått åt. Det har ätits pannkaka som är favorit. En annan favorit är stekt rödspätta. Det var beställt av 7-åringen som smäller lätt i sig 2 stora filéer. Efter maten klappar han sig på magen och tackar för den jätte-jättegoda maten. Det är verkligen hans favvis. Vi har firat lite födelsedag och det har byggts lego. Full fart hela tiden, så farfar och farmor har verkligen fått känna på hur det är att ha småbarn i huset. 1/2 7 i morse var det redan full fart, med sagoböckerna som vi tagit fram. Vi har en hel låda med pussel och böcker, som alla barnbarnen har haft.

Så här noga skall alla bilar står, kan bli en lång rad.

Grabbarna har såklart sina bilar i mängder, också uppdelade i lådor. De skall räknas och ställas upp i rad. Varje gång försöker den lille att smussla ned den stora gula Ferrarin i en väska för att ta med hem. Han älskar farmors gula Fejjaji. Det är den finaste bilen av alla. Men den är min, säger jag, men han får låna den när han är här. Det är inte populärt när de skall åka och han måste skiljas från den. Det är jobbigt. Fast igår var det ingen Ferrari, utan en Mustang och han blev jätteilsken på oss när han frågade vad den hette. Ferrari sa vi, nej skrek han den heter Mustang. Så till sist gick vi alla med på att det nog var en Mustang i alla fall. Men idag var det en Ferrari igen. Skönt att det blev ordning på det. Den lille har pippi på bilar och kan näst intill alla bilmärken som finns. Till och med ovanliga märken. Är han grabb, eller.

Frågan är om det är en Mustang eller Ferrari?

De är för goa de små, och vilken tur att vi har haft så fint väder, de kunde vara ute en hel del, sparka boll, springa och blåsa såpbubblor. Vi har en batteridriven såpbubblepistol som vräker ut bubblor och så kan alla andra som inte blåser, springa och jaga de jättestora som sakta far iväg. Snacka om gamla traditionella lekar som aldrig förlorar sin charm. Alla bilder är tagna av den stora flickan, snart 14 år. Lite konstnärligt tycker vi.

Idag behöver man inte blåsa själv, batterier fixar det. Och många!

Hallå, nu är det faktiskt min tur!

Jaga bubblorna nu. säger jag!

Högt uppe i det blå, omöjliga att nå!

Nu skall vi röja upp lite och ta en vilopaus  innan vi njuter av resten av helgen med att jobba lite i trädgården så att det blir avklarat innan vi kan ta oss en tur med Mysan, husbilen, igen. Det blir perfekt.

Men det är så skönt för själen att träffa de små, de ger en så mycket glädje, även om man blir lite trött efteråt. Som vi sa till grabben och hans fru; ”tack för att vi får rå om dem med jämna mellanrum, det är så gott”. Nu när de åkt går Molly runt hela huset och trädgården för att leta efter dem och blir lite nedslagen. Helt plötsligt blev hon ju arbetslös.

Där ser man verkligen att underbart är kort. Vi ses ju snart igen, så det är lugnt.

SmileyCentral.com

3M

8 kommentarer till “Ur Mollys synvinkel är det lungt!”

 1. Deciree skriver:

  Oj oj oj vilken aktivitet ni haft:) hörde just att pollen är jobbig för alla allergiker söderut nu. Jag gruvar mej till det kommer hit till oss i norr. Usch. Nu är vi på gång att beställa en luftrenare till husbilen:) det blir en Dometic. Den var mindre i storlek. Hoppas den funkar som dom säger. Ha det gott kära ni. Kram

  • 3M skriver:

   Det har varit fruktansvärt jobbigt med pollen nu. Min svärdotter och jag kunde tävla om vem som hade rödast näsa igår. Men som tur är fungerar ju luftrenaren inne i huset och framförallt är det skönt på natten. Hoppas det kommer att fungera för dig också. Så man slipper rinnande ögon och näsa. Funderar på att sätta en inne i vårt inglasade uterum och testa där också. Nu är vår trädgård jättefin också, skönt. Kramar 3M

 2. Alexandra skriver:

  Hoppas ni hade en fin valborg. Nu är maj äntligen här!

  • 3M skriver:

   Vi har haft riktigt underbart, fått umgås med bar och barnbarn,och haft kul. Dessutom fått undan vårsysslorna i trädgården så vi kan vara ute så mycket som vi vill med husbilen. För de har vi saknat nu när det varit så fint hade det varit skönt att vara ute på Öland som vi älskar. Man kan dock inte få allt, inte sant. Ha det! 3 M

 3. Kors och Tvärs skriver:

  Jobbigt med allergier, men det verkar som ni haft full fart ändå.

 4. Elisabeth skriver:

  Ni har haft en intensiv helg kan jag förstå. Vi har däremot bara latat oss och njutit av det fina vädret och konstrundan som vi startade med. Nu är det vardag för oss igen. Ha dé bra!

  • 3M skriver:

   Vi har också hunnit med att njuta av vädret och samtidigt fått en hel del gjort i trädgården. Måste ju göras innan nästa husbilstur.
   3M

Lämna en kommentar

Här skriver du ner de kommentarer, åsikter och synpunkter som du vill delge övriga läsare.