SmileyCentral.com

Det hade Birgitta Andersson en ganska rolig monolog om för många herrans år sedan. Då skrattade man och var frisk och kry i sina fötter. Åren har gått och med dem har en hel del krämpor kommit till hos kroppen. Mer än någonsin stämmer hennes uttryck att man skall vara rädd om sina fötter, de håller hela kroppen stående. Det är i rätta riktigt sant. Har man ont i sina fötter har man svårt att gå, stå och företa sig något vettigt där de är inblandade.

För att kunna dansa, behövs bra fötter!

Eftersom jag lider av både ledgångsreumatism och diabetes, två besläktade sjukdomar, så krävs det extra uppmärksamhet med fötterna. De kräver en enorm omvårdnad och måste med jämna mellanrum skötas om extra hos en fotterapeut och behöver då och då lite extra massage. Man rekommenderas att gå 1 gång i månaden för att sköta sina fötter, och det är gör jag. Har dessutom en fotvårdare som genom åren har blivit en riktigt god väninna. Så det är inte bara fötterna som blir omskötta, utan även själen, för vi har så trevligt och vi har så mycket att prata om. Vi hörs emellanåt också när jag inte skall få fotvård.

Snygga fötter är inte alla förunnat!

Min fotvårdare vet alla mina problem och ömma punkter och har också hittat två fotkrämer, som är helt otroligt bra för åtminstone för mina fötter. Köpte en extra vid ett tillfälle till en av grabbarna som är militär och går i kängor och är ute i skog och mark mycket. Han var så torr om fötterna och fick stora självsprickor i hälarna, men de är nästan helt borta när han är duktig och använder krämen regelbundet. Jag har inga förhårdningar på hälarna längre heller.

Man måste ju smörja in fötterna noga efter att man torkat dem ordentlig, efter duschen. Då sitter jag och masserar in krämen, som är som vispgrädde när det kommer ut ur flaskan, riktigt ordentligt. Det är jätteskönt och har i alla fall gjort nytta på mina torra fötter.

Två mycket bra krämer, varav en speciell för diabetiker.

Den lilla flaskan till höger, är samma sorts kräm, men vidareutvecklad just för diabetiker och skall sätta igång blodcirkulationen och förhindra smånerverna att dö, vilket ju är ett av de stora problemen som diabetiker. Jag tycker när jag använder just den krämen att fötterna inte känns så kalla utan håller värmen bättre. Det är ju annars ett problem att man fryser om fötterna, men de är varma. Konstigt fenomen, men så är det. Den här krämen tar bort den känslan lite grann. Det är det ju värt.

Krämerna finns hos de flesta fotvårdare annars kan man ta kontakt med tillverkaren och importören, så talar du om närmaste återförsäljare för dig eller handla i deras webshop. Deras webbsida är http://www.allpresan.se/

PDF-filer om produkterna:

http://www.allpresan.se/pdf/allpresan-cremeskum-folder.pdf

Och om diabetesfoten:

http://www.allpresan.se/pdf/allpresan-s%C3%A5r-2-2010.pdf

Ha det så gott och var rädda om fötterna, det är de som gör att vi står!

SmileyCentral.com

3M

8 kommentarer till “Man ska vara rädd om sina fötter”

 1. Elisabeth skriver:

  Håller med dig om att det gäller att vårda sina fötter, även om man inte har några av dina krämpor. Just nu håller jag på att gå in ett par nya walking-skor här inne. Är rädd för att få skavsår, som kan ställa till förtret. Ha dé gott!

  • 3M skriver:

   Att leva med sina krämpor är något man lär sig under tiden åren går, man är så illa tvungen. Jag fick min reumatism för 20 år sedan och som följdsjukdom diabetes för 12 år sedan. Men idag får man hyfsad hjälp av medicinerna, som tur är. Men inget ont som inte har något gott med sig, maken har gått ner 26 kilo under diabetesåren. Alla var övervikt. Det beror på att vi nu äter väldigt regelbundet och sunt, som barn. Läkaren brukar skoja om att det är det bästa som hänt maken att jag fick diabetes. Det är tur att humorn inte försvunnit. Så man kan anpassa sig till nästan allt. Men det gäller att sköta både kropp och själ. hoppas du inte har ont i helgen, som du skrev häromdagen. Ha en fin Valborg! 3M

 2. Anki skriver:

  Så sant som det är sagt!
  Brukar inte kosta på mig så mycket, men fötterna, de låter jag en fotvårdare sköta om ungefär varannan månad… så skönt att bara sitta ner och njuta. Däremellan fixar jag dem själv förstås :)
  Ha en bra lördag!

  • 3M skriver:

   Det är för mig en absolut vana och som jag blivit beroende av. Min fotvårdare brukar träna lite zonterapi då och då på mina fötter också. Det är skönt och hjälper mot en del småkrämpor. Dessutom gäller det att ha bra skor. Visst är det konstigt nu för tiden behöver man inte kosta på sig så mycket längre, har anammat den slappa stilen som alla andra har. När man jobbade var man alltid välklädd och proper. Finns ju knappt idag. Mår Lasse bra?
   Skön Valborg och fira våren! 3 M

 3. Agneta skriver:

  så sant så..dock är jag lite slarvig med att smörja mina och har bara varit hos fotvårdare en endaste gång men ack så skönt det var! hade en kollega förr vars dotter hade salong, vi köpte alltid salvor av henne och de var underbara. Nu kör jag med apotekets och de fungerar ju hyfsat.
  Men fötterna har jag megaproblem med, men mest i form av värk..tack o lov så spricker de inte så mkt då jag ändå tar fotbad hemma då o då.
  ha en härlig helg vart det än bär av!
  kram

  • 3M skriver:

   Vi bär inte iväg ännu, för det blev så att om inte Mohammed kom till berget, så kommer berget till Mohammed, gammalt talesätt. Det sa grabben i Ronneby och kommer hit under em. idag. Vet inte hur länge de stannar, men när de åkt hem gör vi oss nog av uppåt Värmland. Inget bestämt, men bilen är klar att dra iväg. Det här med fötterna är viktigt, och det är väldigt viktigt att sköta dem i tid när man är reumatiker. Du får till och med rabatterad fotvård inom landstingets regi. Hoppas ni också får en skön helg och att ni kan koppla av riktigt.
   Stora kramar till er allihopa. Säg till Per att vi hälsar till Värmland när vi åker. 3M

 4. Leena skriver:

  Ja fötter….haft svåra smärtor i flera år nu och värre blir det. Började med plantarfasciit i båda fötterna…försökt få min läkare att skicka mig till en ortoped men icke icke…ska kräva det igen. Köpt ett par walking-skor mest bara för de var så mjuka att gå i. Har glömt hur det känns när man gick utan att känna att man har fötter men nu travar jag på och glömmer att jag har onda fötter;)
  Skön valborg!

  • 3M skriver:

   Det här med onda fötter kan nästan ta kål på en. Ibland när man klagar och ingen tror på vad man säger, önskar man de fick känna av det, fast man inte ska tänka så, eller hur? Det är inte alla gånger så lätt att undvika att stå och gå. Men som du säger, man får bita ihop. Ha det riktigt gott! Hoppas att fötterna vill vara med i helgen. 3M

Lämna en kommentar

Här skriver du ner de kommentarer, åsikter och synpunkter som du vill delge övriga läsare.