Hej alla glada!

SmileyCentral.com

Idag regnar det ner så det smattrar både på tak och fönster. Det står verkligen som spön i backen. Men egentligen gör det inte så mycket, för vi har fått massor gjort idag. Dessutom så är det lite varmare, så det här regnet kommer att få det gröna att fullkomligt explodera. Molly däremot vill knappt gå ut. Hon hatar verkligen när det regnar så där häftigt. Då ställer hon sig med framtassarna precis vid tröskeln och tittar på och hennes ögon säger; ”är ni inte riktigt kloka, ska jag gå ut i det här vädret, aldrig i livet”. Men så klart måste hon gå ut och göra sina behov. Men skulle hon få bestämma, då skulle hon nog hellre gå med benen i kors. Kolla bara hur hon ser ut när hon är riktigt blöt!

Kan ingen vara snäll att komma med en handduk!

Mycket gjort, sa vi. Jo, först på förmiddagen så byttes vinterhjulen på husbilen. Så nu är det vår även för den! Det är skönt, för bilen blir lite tystare, även om det tyvärr brummar rätt bra ifrån motor när man kör. Men det får man stå ut med och skruva upp radion eller språkkursen  lite högre bara. Så har vi varit husliga var och en på sitt område.

Smulpaj med djupfrysta hallon, som smälter, mmm.

Hembakad rulltårta är riktigt mumsigt.

Hustrun har bakat en del. Bl.a en hallonpaj, en rulltårta och två ost- och skinkpajer. Skönt att ha klart. När man kladdar kan man lika gärna kladda ordentligt på en gång.

Vá gott, Ouiche Lorraine, ost- och skinpaj!

Maken har hållit på med bredbandet och digital-TV installation också. Vi har tröttnat på Boxer som leverantör av digital-TV och kör nu Telia på allt. Vi gjorde om allt när det gällde telefonin och bredband så nu har vi snabbare, billigare och bättre av allt. Eftersom vi har allt hos Telia fick vi då digital-TV och spotify på ganska lång tid helt gratis. (Vet väl att det egentligen inte är gratis, på något sätt tar de ju alltid betalt.) Om det kommer att fungera bättre än Boxer vet vi inte än, men vi har sagt upp dem i alla fall.

Ja, då får vi se om det blir bra!

Så om ett litet tag måste vi ha en annan lösning i husbilen också. Blir förmodligen en parabol av något slag. Det här med TV har blivit så komplicerat nu för tiden. Förut räckte det med en antenn på taket och en kabel, klart. Det skulle bli såå mycket bättre sas det, men ???

Om pusselbitarna kommer på plats, vet vi ännu inte!

Tiden lär visa oss, ha en riktigt bra dag alla!

SmileyCentral.com

3M

8 kommentarer till “Oj, vad flitiga vi blev idag!”

 1. Rolle o Carina skriver:

  Såg att ni skulle få dåligt väder idag söderut,här uppe så
  har det varit omväxlande lite sol o regnskurar.
  Har donat lite hemma här idag,i morgon blir det att göra
  en pot.gratäng att ta med o sen blir det nog oxfilé till
  att ta med till husbilen i helgen vi skall ut.
  Det ser oneklingen gott ut det ni har gjort,smaskiga pajer
  är ju inte helt fel o lite sött till kaffet sen !!!!
  Nu hoppas vi på sol o värme bara som de har lovat…

  Ha det gott hälsar vi er..

  Rolle o Carina.

  • 3M skriver:

   Vi kände för att vara lite ”duktiga” ide. Regnväder inbjuder ju inte till uteaktiviteter precis, även om man måste ut med hunden ibland. Hon roar sig ofta själv och är ute på baksidan av huset och kollar, leker eller bar ligger i solen och njuter. Men regnar det går hon knappt av altantrallen, då får vi tvinga ut henne. Men jag tycker ibland att det är kul att baka och greja lite. Dessutom är rösten fortfarande urdåligt så konversation är inte precis rätt melodi just nu. Mats gillar ju också att sitta vid datorn och pilla, och inte så kommunikativ då heller. Perfekt för oss båda alltså. Låter som det blir en riktig festmåltid i husbilen. Det är härligt. Ni har ju något att fira, med premiärturen och allt. Det blir säkert riktigt skönt, hoppas vi. Det är ju några dagar kvar att förbereda på. Ha det så gott! 3M

 2. Elisabeth skriver:

  Så flitiga ni varit. Ser smarrigt ut. Själv har jag tagit det väldigt lugnt men konsumerat ett par böcker istället. Ha dé!

  • 3M skriver:

   Allt har in tid och avkoppling är ju väldigt viktigt. Ibland tycker jag att det är avkoppling att baka lite och så är det kul också.när man har lust förstås. Det är ju så det ska vara, att man gör det man gillar just då. Det samma! 3 M

 3. Anki skriver:

  Ja, vädret är ju inte så himla kul… regn här idag också, men det är ju inte kallt i alla fall…
  Smaskigt med pajer och rulltårta – ser väldigt gott ut :)
  Vi har Boxer, skulle vilja byta till Telia och få allt på ett ställe… men vi bor för långt från telestation i Vånga och bor man i skogen, då får man skylla sig själv…
  Ha det bra – hoppas solen skiner på er idag!

  • 3M skriver:

   Hej Anki! Ja idag skiner solen. Riktigt härligt. Idag skall vi till stan, en av oss ska till tandläkaren och en till läkaren. Sedan hem igen och försöka att greja lite på tomten. Rösten är inte tillbaka ännu så får väl ta det lite försiktigt. Hallonpajen och halva rulltårtan försvann som i ett nafs i går kväll när mellangrabbens familj kom förbi. Men det var glädjande besök och jag vet ju deras glädje när de får lite hembakat. V i fick till allt med Telia igår och det verkar vara väldigt bra. Supporten också toppen helt annat mot Boxer, där de ju är omöjliga att kommunicera med. Det är ju oftast väldigt skönt att bo på landet, men i ett sånt här fall kan det ju vara en nackdel. Men nu går ju allt vi har från Telia via telefonjacket. Fick ett nytt modem och nya kablar och så in i jacket. Lite krångel med nätverket först (vi har ju tillgång till trådlöst i huset). Men nu är allting löst. Skönt. Har du pratat med Telia, det kanske går med den nya tekniken? Håller tummarna. Kram 3M

 4. Agneta skriver:

  ja regn ja, fy tusan vad det har regnat både igår o i dag här i Åstorp. Att Molly inte gillar att bli blöt syns ju men våran Swaij som var en Golden (död sedan ett par år) han älskade regn, vatten och lerpölar mer än något annat. Vi kunde gå i en snustorr skog men han lyckades alltid hitta en liten blöt fläck någonstans..fråga oss inte hur?! Stranden var en höjdare fr honom :-)
  tack för era fina ord hos mig, kom en tår måste jag erkänna…nu blir jag lika blödig som du ju ;-)
  kram

  • 3M skriver:

   Så var vår golden också. Hon var blöt hela tiden från det att isen gått till den la sig igen. En gång när vi var ute i skogen for hon ner i ett jätteskitigt dike och gick där fram och tillbaka. Efter det hade vi en svartvit hund, varav halva var lera och skit och luktade pyton. Fick leta på en sjö och köra ner henne i den, innan vi kunde ta henne i bilen. Hemskt. Ska leta reda på foton vi har så du får se. Hon blev 13 år och var blöt hälften av tiden hon levde. Det är inte svårt att skriva gott om dig lilla gumman, vi önskar att fler vore som du. Var bara den Goa Agneta, så är vi mer än glada. Kram på dig. 3M

Lämna en kommentar

Här skriver du ner de kommentarer, åsikter och synpunkter som du vill delge övriga läsare.