SmileyCentral.com

Idag har vi varit riktigt duktiga igen! Var uppe hyfsat tidigt (i alla fall för sömntutan) för vi skulle åka in till Kalmar och uträtta lite ärenden idag. Vi brukar passa på att göra så mycket som möjligt när vi i alla fall åker. Det är ju 3,6 mil in till Kalmar, så vi har sagt att vi inte åker i onödan, utan försöker att samordna lite. Idag skulle vi båda till frissan och klippa oss. Vi ville vara kortklippta, nu när det börjar att bli varmare. Idag har vi haft rena sommarvärmen. Himmel så skönt, och bara det att solen skiner och himlen är blå, så blir man genast på bra humör. Inte sant?

De gamla utgångna passen kan vi slänga bort nu!

Det höll ju på att bli rena katastrofen här hemma när våra flickor kom hit för att fika. Vi hade slut på ”bullbullar”. Det går ju inte an. Vi hade beställt hos vår specielle bagare och skulle få hämta ett gäng där idag. Nu blir ingen av ungarna besvikna när de kommer. Skönt. Efter att vi klippt oss så åkte vi till polisen också. Inte för att det hänt något annat än att våra pass har gått ut. Även våra EU-idkort hade gått ut. Det var tvunget att ordna nya, så vi inte står där utan. Det är ju också väldigt bra att ha bara EU-idkorten när man åker inom EU. Det räcker ju alldeles utmärkt. Det skulle ta ungefär 5 dagar att få de nya och polisen har blivit så modern att de skickar ett SMS när de är klara. Men det är ett dyrt nöje, 750 kronor per skalle, för båda. Men slår man ut det på 5 år så är det ju inte så mycket ändå. Men det tar ju inte mer än max 10 minuter. Klart materialet kostar ju också

Nu blir det att vila en stund, innan det är dags för att laga lite middag. Tror att vi skall fixa några fler middagar på samma gång, så att vi har, om vi sticker iväg. Det vet man ju aldrig.

Lev väl och var rädda om varandra!

SmileyCentral.com

3M

6 kommentarer till “Har ansökt om nya pass och EU-idkort idag.”

 1. Kors och Tvärs skriver:

  Ja det gäller att vara förberedd! Vi hoppas på bra väder nästa v, då vi tänker ta oss en tur neråt södra Sverige. Ha´re´bra!

  • 3M skriver:

   Det vore ju pinsamt om man tagit fram passen och de var utgångna precis när vi skulle åka. Ibland tänker man inte på sådana detaljer, tyvärr. Vad kul att ni skall ut och åka, var ämnar ni fara? Hör av er om ni är i trakterna i närheten. Håller tummarna för vädret. 3 M

 2. Lennart skriver:

  Det gäller att vara förberedd, glöm inte ”Gröna kortet” från försäkringsbolaget!

  Tack för era kommentarer hos mig!
  Alltid kul att få!

  Ha en trevlig kommande helg!

  Vi ska va med barnen 4 dagar i Valborg!

  • 3M skriver:

   Ja, nu när pass och ID bara har en giltighetstid på 5 år så känns det som om man måste förnya titt och tätt. Dessutom tycks ju tiden gå fortare ju äldre man blir. Det gröna kortet verkar ju ha blivit lite passé, då allt färre länder kräver det. Försäkringsbolagen säger att det kan vara bra att ha ändå, kan underlätta om något skulle hända. Försäkringsbolagen kan dock bara utfärda kortet för den tid försäkringen är betald, vilket kan orsaka problem nu när allt fler betalar försäkringen månadsvis per autogiro. Dessutom kostar det någon hundralapp att få det gröna kortet utfärdat.
   Bloggandet blir så mycket mer meningsfullt när man ömsesidigt följer och kommentarer varandras inlägg. Om man inte fick denna feedback skulle det kännas som man skickade sina synpunkter och åsikter rakt ut i ett svart hål i cyberrymden.
   Alltid trevligt med barnbarnen på besök, vi lär nog få se ett par av dom redan i veckan och kanske några fler till helgen. Ha det…..
   3M

 3. Anki skriver:

  Så bra att få mycket ordnat, när man ändå är på gång – vi brukar försöka göra så också…
  Måste också fixa nya pass… om andan faller på att åka ut i vida världen :)

  • 3M skriver:

   Det är lite konstigt att man inte tänker på att åren går så fort, utan att man dessutom märker det. Det är också skönt när man kan vara lite effektiv när man ändå kör. Man måste ju tänka på milen när bensinen kostar 15 kronor litern. Förr kunde vi ta bilen och bara dra ut i naturresurser och njuta om det var fint väder, det gör vi inte numera. Som tur är har vi ju mycket fin natur intill oss. Hav, skog och ängar som man kan njuta av per cykel eller till fots. Vi har ju lyckan att bo väldigt fint. Men det verkar ju ni också.ha det så gott. 3 M

Lämna en kommentar

Här skriver du ner de kommentarer, åsikter och synpunkter som du vill delge övriga läsare.