SmileyCentral.com

Det är inte positivt varje dag, även om det naturligtvis vore en drömsituation. Men man måste ju hålla sig till sanningen, trots allt. Idag är det precis en sådan där dag som vi inte vill ha egentligen. Det är kallt och rått. I morse öste regnet ner och man blir ledsen bara man tittar ut.

Det kan vi verkligen hålla med om!

Dessutom var det mörkt. Inte beroende på att det var mörkt ute. Utan jag sa till kära maken häromdagen att fälla ut alla markiserna på huset. Solen ligger på för mycket, och allt blir blekt och man får solen i ögonen. Vilken idiot, nu är de dyngsura och vi kan inte dra in dem igen förrän de torkat, för då möglar de.

Inte riktig vår, men en markis i alla fall.

Nåja, det var sol då, och jag fick solen i ögonen när vi käkade middag och det är heller inte kul, men att det skulle bli så här grått och trist det trodde vi nog inte, trots envisa rapporter på väderleksrapporten. Den borne optimisten som man är. Det fick en ände med förskräckelse. Hatar verkligen den här typen av väder. Man blir inte glad, hela kroppen reagerar och värker överallt. Jag brukar säga att jag inte är skapt för att leva i norden. Jag skulle leva i en öken med sol, värme och torr luft. men det gör vi ju inte, tyvärr. Jag skriver dagbok, varje dag och skriver upp en massa onödiga fakta som temperatur, luftfuktighet, typ av väder och berättar om hur jag mår, vad vi gjort mm. Det har jag gjort i ca 12-15 år, så är det någon som undrar vad som hänt, så kan jag nog berätta. Idag på morgonen var det 3.1 grad, regnade och en luftfuktighet på 97%. Det kan ju en barnunge räkna ut att det inte är bra för kroppen.

Snacka om att trivas i sängen

Lite nytta har vi dock hunnit med. Mats har börjat skriva ett inlägg om det här med elen i husbilen, och uppsäkringar på campingar och ställplatser. Var inte helt lätt, vad jag förstår, men det kommer. Efter morgonfikat klippte vi klorna på Molly. Hon är van att vi gör det ungefär var tredje vecka, och om det går över tiden för mycket, så har hon en riktig olat för sig. Hon biter på naglarna! Ja, ni läste rätt, hon gnager och försöker bita av klorna när de blir för långa. Har aldrig någon annan av våra hundar gjort. Men det knaprar rätt ordentligt så vi får oss en påminnelse som heter duga.   Nu är det gjort och jag passade på att ta mina egna också, de hade också blivit som klor. Det sa ett barnbarn häromdagen; nu måste du göra något åt naglarna, farmor de börjar se ut som fågelklor! Sagt och gjort. Annars vill Molly helst ligga kvar i sängen idag, vi får inte ens på överkastet! Men hon kan ju och har inga måsten.

Verktygen för kloklippning på Molly.

Sedan blev det müsli gjord. Jag gör en egen müsli med nötter av olika slag, pumpakärnor, solroskärnor, linfrö, och havregryn. Fräser 2/3 delar i smör och blandar ner honung och kardemumma. Fräser det ganska hårt så linfröna nästan poppar. Sedan blandar jag ihop alltihopa och det får stå och svalna. Rör med jämna mellanrum under tiden för att det inte ska kladda ihop. Lägger det sedan i en glasburk med patentlock. Mums vad gott det är i filen till frukost. Nyttigt också. Är en bra kombination, som sällan passar ihop.

Nygjord müsli att avnjutas till filen.

Nu är också strykning och mangling färdigt och idag skall vi städa och bädda ute i husbilen. Vi har satt på lite värme så vi inte skall frysa när vi håller på. Det är konstigt, men visst finns det alltid något att göra. Fattar inte hur man hann med allt förr, innan man blev pensionär. Men konstigt nog så gjorde man det. Orken kanske inte är den bästa. Kära maken tycker jag skall ta det lite lugnare när jag har ont, men jag tycker ändå det är bäst att hålla igång, då tänker man inte lika mycket på det. Men jag skall ta en liten vilostund på em. och det blir absolut ingen promenad idag. Skönt att Molly springer ut själv, hon ställer sig vid altandörren och bäppar, när vi öppnar kollar hon lite, springer in och sätter sig fort, och vill bli torkad om fötterna. Hon hatar också regniga dagar. Sympatisk hund, tycker jag. Hon tittar på mig som om hon förstod allt vad jag både säger och tänker.

Hoppas ni andra inte har en så trist och grå dag!

Må så gott!

SmileyCentral.com

3M

10 kommentarer till “Idag är det en sån där blääh-dag!”

 1. Anki skriver:

  Den första bilden med paraplyet passar även här… regn, snö, snöblandat regn… och bara två ynka plusgrader… usch, usch, usch!
  Härligt recept på hemmagjord müsli – har något liknande men utan kardemumma… måste testa det här också :)
  Ha en bra helg!

  • 3M skriver:

   Din beskrivning passar perfekt här hos oss också. Våra vänner på Råå pratade idag om 13 grader och nästan spegelblankt Öresund, orättvist!
   3M

 2. Agneta skriver:

  trist när kroppen strejkar lite men du är ju som jag, lika bra att göra saker fast det gör ont så slipper man tänka på det under den tiden åtminstone. Tycker nog allt att ni varit rätt flitiga idag.
  Hoppas erat eländiga väder bättrar sig lite, här har det varit hyfsat..lite gråmulet o blåsigt men helt okej att vara ute i ändå en stund.
  kram

 3. Matts Torebring skriver:

  Det där med dåligt väder kan vara delat tycke om det. Vi kommer inte ut med husbilen denna helgen, vi måste vårrusta i trädgården hemma. Då kan det var skönt en dag som denna, att se snöflingorna fara utanför fönstret. Men i morgon lördag ser jag fram emot en solig dag i trädgården. Hoppas ni får en solig dag också.

  • 3M skriver:

   Vi hade planerat att åka till Ronneby och födelsedagskalas denna helg, men hälsan satte stopp för det och vädret verkar ju inte locka till trädgårdsarbete heller så vi får väl hitta på något annat. Detta med vårbestyret i trädården tynger, hoppas verkligen att det är den sista våren vi har detta problem.
   3M

 4. Elisabeth skriver:

  Gråvädret och blötan är här i Norrköping också. Jag håller med om att det känns i kroppen. Tog ändå en promenad och det känns extra skönt att komma in igen.
  Gråvädret tycker jag har en stor fördel – jag myser gärna under en pläd tillsammans med en bok utan dåligt samvete, för att något annat borde göras.

  • 3M skriver:

   Det kan du ha rätt i, läsa är skönt. Jag själv har inte varit ute alls idag. Fukten är för jobbig. Har till och med vilat en stund idag, skönt. Har varit lite flitig också, så samvetet är någorlunda rent. Ha en trevlig helg. 3 M

 5. Leena skriver:

  Inget kul väder, hoppas du tagit dig lite vila nu. Jag passade på i detta busväder att vara huslig så nu har vi mat i flera dagar:)
  Muslin ska jag prova för den lät god.

  • 3M skriver:

   Ja, det husliga blev ju müslin idag. Den är väldigt god tycker vi. Maken var gullig och stod för middagen idag,(inte så vanligt, helt själv)det var skönt. Passade på att ta en liten lur på eftermiddagen, var nog tur det. Avskyr verkligen den här fukten, men vad skall man göra. Bara att bita ihop. 3 M

Lämna en kommentar

Här skriver du ner de kommentarer, åsikter och synpunkter som du vill delge övriga läsare.