SmileyCentral.com
Denna ställplats heter formellt parkeringsplats Syd, och här är det tillåtet med 48 timmars parkering för personbilar, husbilar, husvagnar och turistbussar. Dock är camping förbjudet, vilket enligt danskar jag pratat med skall tolkas som att man ej tar ut markis, bord och stolar etc. Att övernatta i husbilen är inga problem.

Ställplats Ribe med servicehus i bakgrunden

Här finns allt man behöver utom el, man kan tömma grått och toa, tanka vatten (med egen slang) och gott om soptunnor. Toaletterna är bra och rengörs två gånger om dagen, så även hela påskhelgen. Allt detta är helt gratis! Från parkeringen är det en kort promenad upp till Ribes centrala delar med kulturbyggnader, affärer, restauranger och gatuserveringar. Alldeles intill parkeringen ligger Ribe Ferieby, ett modernt komplex med lägenheter för turister, prisvärda och välutrustade.

Vi har haft denna ställplats som bas i 5 dagar, våra vänner har bott i Feriebyn och vi har gjort dagsutflykter i omgivning. Avsaknad av el har inte varit något problem, dels har vi de flesta dagar kört kortare sträckor, men framförallt har solpanelen gjort sitt jobb. De nätter som vi stått här har vi haft sällskap av allt från tjugotalet till bara fem bilar.

Vill man övernatta under mer campingliknande former kan vi rekommendera Storkesöen, söder om Ribe, inte så långt bort men då blir det cykelavstånd. Detta är i grund en fiskeanläggning, sk. Put and Take, med, som vi minns bra service, det är några år sedan vi stod där. Dessutom finns det flertalet rena campingar runt Ribe.

Ribe med omgivningar är värt ett besök och det är väl sörjt för husbilar.

 

 

 

3M

Etiketter: ,

8 kommentarer till “Ställplatsen Ribe”

 1. Deciree skriver:

  Oj, vad skulle hända om ni tog ut stolar o drack kaffe? Jag skulle inte vilja stå många nätter utan ström. Vill ha el till min värmedyna tex. Om värken blir jobbig. Ni verkar ändå trivas o ha det gott ändå:) bra är det. Fortsätt att njuta under er resa. Skriv om du har några mer tips än Ecco försäljningen:) kram

  • 3M skriver:

   Jag tror inte det skulle hända speciellt mycket. De är ju måna om sina turister. Detär klart man blir bortskämd med el, och vi saknar golvvärmen lite grand. Nu har vi ju mest bara sovit och varit på utflykterna i husbilen, så laddningen har ju inte varit något problem. Tror också det är bra när solcellerna får jobba lite, och att batterierna blir lite snurr på. Vi har ju lagat mesta maten hos våra vänner i deras lägenhet också. Men man anpassar sig lätt, nu har vi ju kört värmen på gasol istället för el. Nu är vi snart i Tyskland. Kram3M

 2. KuMaNi skriver:

  Ribe är en mycket trevlig liten by, en av våra favoriter. På ställplatsen (p-syd) brukar vi alltid stå när vi är där. Sommartid brukar där vara fullt med husbilar.

  • 3M skriver:

   Vi kan bara hålla med. Ställplatsen har vi använt i flera år inte bara när vi besöker Ribe utan också på väg till och från Tyskland. Vi åker ofta på den västra delen av Jylland, dels undviker vi ofta motorvägar och dels så tar det oss till en del av Tyskland som vi gillar, nämligen Nordfriesland.
   3M

 3. Matts Torebring skriver:

  Vad härligt att se att ni har grönt, vi har fortfarande vitt på marken. Jag älskar beskrivningen parkering 48 timmar och ok att övernatta. Ha det gott!

  • 3M skriver:

   Ja, det förstår vi fuller väl! Vi är glada att vi åkte söderut och har haft ganska bra, men lite regn har vi fått, men gör inget om man har kul. Idag har vi fortsatt ner till Nordtyskland. Mår gott gör vi det är säkert. Sköt om er och hälsa Birgitta från oss! 3M

 4. Agneta skriver:

  Verkar vara hur bra som helst, tyvärr så har vi inte alls varit runt i danmark vilket ju med facit i handen kanske varit en miss?!
  kram

  • 3M skriver:

   Det är ju aldrig för sent. Dessutom är Feriebyn där våra vänner hyrde en lägenhet perfekt för en familj. Toppenstandard och nära till stan. I området finns ju också massor för barnfamiljer att göra med Billund, i närheten, alltså också Legoland. På Römö är det ju hästtokiga som besöker ön. I Billund finns ju också en badanläggning som heter duga för din duktiga simmerska. Det lät nästan för mycket. Kram 3 M

Lämna en kommentar

Här skriver du ner de kommentarer, åsikter och synpunkter som du vill delge övriga läsare.