SmileyCentral.com

Det blev en lugn och skön morgon med lite koll av bloggar och skriva lite kommentarer. Vi visste ju att vi inte hade så långt att köra och tog också lite sovmorgon. Efter avklarade morgonsysslor så rullade vi så ut på motorvägen mot Kolding med Lilla Bältbron som första anhalt.

På väg upp på Lilla Bältbron

Vi fortsatte E 45 ner till Rödekro där vi vek av västerut med kurs Lögumkloster och Bredebro. Bredebro har en fabriksförsäljning av Ecco. Vi har som vana när vi är i de här trakterna att titta in där. Försäljningen ligger mitt i centrum och är lätt att hitta. För det mesta har via haft tur när vi varit där, och vi såg att de höll på att ladda upp för påskförsäljning, så vi beslutade att åka dit lite senare och kanske kunna fynda. Det är allra bäst oftast att köpa barnskor, så vi brukar passa på att köpa till barnbarnen. Vi brukar ha alla mått uppskrivna. Det är bara att mäta ungarnas fötter och sedan lägga till 1-2 cm växtmån.

Ecco's fabriksförsäljning.

Åkte sedan runt genom de små byarna och tittade oss omkring innan vi ställde kosan mot Ribe. Häromkring är det ju inga avstånd och massor att titta på och uppleva. Våra vänner har hyrt en lägenhet i fritidsbyn, alldeles intill ställplatsen och det är promenadavstånd både till dem och stan.

I de här trakterna kommer vi átt vara några dagar

 

Ribe stad, Danmarks äldsta.

Turistinformation för Ribe.

Vy över stan med torn.

Vi kommer nog att laga mat och äta tillsammans mest hela tiden, är lite mer plats i deras lägenhet. Så gör vi utflykter härifrån, kortare i deras bil och om det blir dagsutflykter tar vi husbilen. Då har vi ju både toan och köket med oss. Det tycker vi är skönt. Då kan man också lätt fixa till lunchen om man vill. Det kan ju ibland vara lite jobbigt att just hitta rätt ställe att äta på när man är hungrig.

Väl framme blev det den sedvanliga promenaden ner på byn bl.a. För att hämta de färska turistbroschyrerna. Och njuta lite av solen som hade lyckats få upp temperaturen till ca 15 grader idag, och solen värmde skönt med sina strålar. Var riktigt skönt också att slippa vinden. Men det märks att vi är nära västerhavet, för det är inte riktigt lika grönt här som det var i Middelfart.

Gamla hus i Ribe.

Vi tycker det blev en riktigt trevlig dag och vi har sett mycket av den danska landsbygden, som vi tycker så mycket om. Nu skall vi gå över till våra vänner och motionera käkarna igen, som vi alltid gör när vi träffas. Skall också planera för vilka utflykter vi skall göra de närmaste dagarna. Så det blir att ta med lilla ”paddan”, broschyrer och karta. Men det är ju också ett roligt nöje.

Vi berättar vidare imorgon, ha en fortsatt trevlig vecka!

3M

Etiketter: , ,

2 kommentarer till “Så är vi framme i Ribe!”

  1. Danmark är en lite outforskad del för oss. Vi har mest kört igenom på väg mot Tyskland. En sommartur kan det kanske bli om vi får tid över :-Ha en skön Påskhelg.

    • 3M skriver:

      Vi är lite partiska, eftersom vår väninna ursprungligen är danska. När våra barn var små var vi väldigt ofta i Danmark och har aLla hennes släktingar också som personliga vänner sedan jättelänge. Vi älskar Danmark och far ofta hit. Det sitter i själen hos oss. Pröva det gärna. Var rädda om er! 3 M

Lämna en kommentar

Här skriver du ner de kommentarer, åsikter och synpunkter som du vill delge övriga läsare.