SmileyCentral.com

Vi tog en kortare etapp i går, gillar inte att pressa på och vara milslukare när det inte behövs. Vi tycker att den första kvällen och natten är lite speciellt, man slappnar av och den där speciella husbilsstämningen infinner sig. Vi stannde igår i Örkelljunga hos Bengt, och var inte ensamma.

Snart dags att svänga av. Snövit speglar sig i rutan.

När mörkret  sänkte sig så var vi tiotalet bilar här. Vi tog en kort promenad för att sträcka på benen och sedan blev det fredagsmys med färska räkor. En bra start på resan och vi kröp nöjda i säng och tog en rejäl sovmorgon, men vi har ju ingen brådska. Några av husbilarna ger sig av tidigt, de kanske har långa dagsetapper framför sig. Andra tar det lugnt liksom vi. Själva ska vi bara ta oss den korta sträckan ner till Råå, en knapp timme. Så varför åkte vi inte den lilla biten igår? Jo, hade vi åkt direkt till våra vänner så hade missat den där, för oss speciella, första kvällen och natten, som markerar att vi är på gång och har börjat ytterligare en längre husbilsresa.

När vi ska ge oss ut i Europa har vi ett antal ställplatser som vi utnyttjar för denna ”första natten”  innan vi hoppar över Öresund eller tar färja söderut. Platser som vi ofta utnyttjar är  i Malmö, Skanör, Falsterbo och Trelleborg, samt naturligtvis Bengt i Örkelljunga som ligger bra till vid E4.

På plats hos Bengt i Örkelljunga

Ja, vi har väl alla våra vanor och en del fixa ideer, men så gör i alla fall vi.

3M

8 kommentarer till “Första natten!”

 1. Kors och Tvärs skriver:

  Hos Bengt är det perfekt att stå. Det har vi också gjort flera gånger. Ha det fortsatt bra på er resa.

  • 3M skriver:

   Ja, Bengt ligger bra till och sen finns det service på promenadavstånd, McDonalds, Fisk och Vilt, Gotteboden och lite annat, allt efter smak och tycke.
   3M

 2. Agneta skriver:

  grattis till att ha kommit på rull för en ny säsong igen :-) första natten är ju lite speciell!
  Då var ni ju väldans så nära här hos mig inatt och har passerat förbi Åstorp nu under em. Synd jagintevisste det innan..!
  ha nu en riktigt trevlig tur och kör försiktigt, inte fortare än att eran skyddsängel hinner med!
  kram

  • 3M skriver:

   Tack, du är ju för gullig, som vi sagt tidigare. Vi pratade faktiskt om det när vi körde ner till Råå och våra underbara vänner. Men det är inte för sent, vi åker ofta hit ner och faktum är ju att vi ska ju hem också om några veckor. Det vore faktiskt väldigt kul att träffas öga mot öga, skulle vi uppskatta. moen vi får höras av. Mer än gärna. Sköt om dig och familjen och har en skön helg, vi rapporterar mera senare. Kram 3M

 3. Härligt att ni är på gång nu! Ha en riktigt trevlig resa önskar vi!

Lämna en kommentar

Här skriver du ner de kommentarer, åsikter och synpunkter som du vill delge övriga läsare.