SmileyCentral.com
Man är noga med att säga på Råå här, vi blir rättade hela tiden när vi säger att vi är i Råå? Så var vi då äntligen framme på Råå. Bara det att träffa sina vänner, våra allra bästa, sedan så många år att man inte ens kan berätta. Hur många kan inte säga för då tror folk att man är lastgammal. Men hur som helst, nu är vi hos dem på Råå och har husbilen parkerad på Råå vallar resort.

Precis som bilden säger, campingen

Vi brukar ju normalt inte stå på campingplatser, för vi tycker det är för dyrt och man får betala för en massa som man inte utnyttjar. Men nu tycker vi det är så praktiskt för våra vänner bor bara 3 minuters promenad därifrån. Då kan vi gå hem till vårt när vi börjar bli trötta och vi äter frukost ”hemma” innan vi träffas igen.

Vi älskar att stå med utsikt mot vatten!

Vi har ju också så mycket att prata om när vi äntligen ses, så att nästan käkarna går ur led. Men nu skall vi ju vara tillsammans ca 14 dagar så då lär vi ju hinna med att prata. Vår väninna är ju av dansk ursprung och hade gjort riktiga danska ”smörrebröd” till lunch. Hon är en riktig matmamma så det är tur att vi kan gå ner på strandpromenaden och göra oss av med de extra kalorierna.

Sandstranden med marinan i fonden

Har ni inte varit på Råå kan vi verkligen rekommendera att åka dit och göra ett strandhugg. Det är mycket vackert, vid Öresund med sina långa vita sandstränder. Marinan och gamla Råå är också helt otroligt med sina gamla hus och kullerstensgator. Att ströva nere i hamnen och kanske gå och köpa lite rökt fisk är ju mysigt.

Vi har ju precis kommit hit så ännu har vi ju hunnit med så mycket, men vi återkommer med rapporter, det lovar vi. Efter den goda lunchen tog vi dock hundarna och gick ner till stranden så att de kunde leka, de älskar att springa och jaga varandra och är dessutom världens bästa kompisar. Dessutom kan vi vandra runt och och njuta av det underbara vädret. Vi kunde dessutom sätta oss i lä och riktigt njuta av solstrålarna. Det kan man kalla livskvalitet.

Solen glittrar i Öresund

Nu håller vi på att förbereda middagen, det blir fiskgratäng av rödtunga med ris och till dessert en helt underbar fruktsallad med exotiska frukter. Ni förstår att vi verkligen njuter och tycker livet är ganska skönt. Att i goda vänners lag, laga mat tillsammans och kunna prata om allting. Vad mer kan man önska.

Hoppas att ni har lika skönt.

SmileyCentral.com

3M

10 kommentarer till “En fantastisk dag på Råå”

 1. Matts Torebring skriver:

  Hej på er!
  Kanske samma sak som en kund i Stockholm säger till mig.. ”Jag bor i BOO”. Alltså inte Saltsjö-Boo. Vi önskar en en riktigt trevlig påskresa. Själva är vi hemma i påsk och tar hand om barn och barnbarn.

  • 3M skriver:

   Ja, man får ta sedan dit man kommer. I Timmernabben stänger dom på teven, vilket vi fann lite konstigt i början. Hoppas ni får en härlig påsk på hemmaplan.
   3M

 2. Agneta skriver:

  :-) det är viktigt detta med på Råå…min syster har sin mäklarfirma på Råå, Mäklargården så ve den som säger fel!

  • 3M skriver:

   Vi har förstått det, men var kommer det ifrån? Vet du det, du som är lärare och allt. Är ju inte på något sätt grammatiskt rätt. Skulle vara kul att veta, tycker vi. Kram 3M

   • Agneta skriver:

    En rååbo bor inte i Råå utan på Råå, eftersom orten har en historia som fiskeläge och enligt äldre skånsk språktradition bodde man ”på” fiskelägen.
    detta har jag hört förr som förklaring och är även den förklaring som anges som kuriosa på Wikipedia

    • 3M skriver:

     Tackar för denna förklaring, undrar om man inte har samma språktradition uppe i Bohuslän också.
     3M

 3. Vi kommer också att besöka Råå på hemvägen, då Ingemars syster bor där. Det där med ”på Råå” har vi inte hört förut…det måste vi kolla. Ha en trevlig påskresa.

  • 3M skriver:

   Våra vänner flyttade hit i november och har fått höra det av gamla Rååbor och blivit rättade med uppmaningen att det måste de veta om de ska bo här. Men det är säkert en gammal skröna av infödda som vill skilja sig från mängden, men vi lyssnar och tar åt oss. Det var ju synd att vi inte var här när ni kommer. Men en annan gång kanske, kanske på Öland. Var rädda om er. 3 M

 4. Leena skriver:

  Låter som en skön vistelse på Råå. H-borg med omnejd besöker vi rätt ofta under husbilssäsongen.

  Sv: Inte missar ni något för det mesta kan man handla precis överallt fast kanske till lite olika priser….allt är inte billigt..och man klarar sig rätt bra utan Gekås:)

  ha det gott!

  • 3M skriver:

   Framförallt är det väldigt kul att träffa gamla vänner som faktiskt hann före oss med att flytta till Skåne. Vi grattar dem fortfarande. Men vi kommer snart efter. Vi är på gång, men det tar lite längre tid. Husbilslivet är just nu viktigare. Förstår att du också haft det kul. 3M

Lämna en kommentar

Här skriver du ner de kommentarer, åsikter och synpunkter som du vill delge övriga läsare.