SmileyCentral.comSmileyCentral.com

Efter ett par dagar hemma då vi bl.a ägnat oss åt såväl läkar- som tandläkarbesök är det dags att packa Mysan och ge sig ut på nya äventyr. Visserligen gjorde tandläkaren ett djupt ingrepp i plånboken, motsvarande närmare 5-6 tankningar av Mysan, och det då man tar hänsyn till det rekordhöga dieselpriset. Men trots detta så måste vi bara iväg och i våra trakter går det faktiskt att tanka för under 15:-/litern.

Väderprognosen för påsken är ju inte så lovande, verkar bli kallt men det bryr vi oss inte om. Vi är optimister och hänger på cyklarna, men vi garderar oss och tar med den tyska gasolflaskan fall det skulle bli så kallt att vi kommer att bränna mycket gasol, då kan vi ”tanka” gasol i Tyskland som är vårt slutmål. Några dagar stannar vi till i Råå, men sedan bär det av mot Danmark, men vi har inte bestämt någon rutt.

Vår danska maskot i Mysan, Hopptimisten

På något sätt ska vi ta oss till Sydjylland, för att fortsätta in i Schleswig-Holstein och Nordsjökusten. Ett område som erbjuder fina naturupplevelser och många verkligt fina ställplatser. Vi gillar verkligen denna del av Tyskland och ser fram mot härlig vårdagar där nere.

Vi kommer att ta det lugnt, korta dagsetapper och låta stundens ingivelse styra oss.

3M

SmileyCentral.com

Etiketter: , ,

6 kommentarer till “Nu är det snart dags igen….”

 1. Dessan skriver:

  Måste bara kika in och önska er en trevlig resa. Härligt att bo så nära så man bara kan åka över sådär till Tyskland och Danmark. Ha så kul:)

  • 3M skriver:

   Tack, vi får säkert en gemytlig resa. Visst är det skönt att snabbt ta sig till Öresund. Vi tycker dock att det är lite väl långt dit, dryga 30 mil. Därför planerar vi att flytta ännu närmare, vi tittar på alternativ i Ystad eller Helsningborg. Samtidigt tänker vi byta från villa och trädgård till lägenhet. Allt för att göra det lättare och smidigare att komma ut på kontinenten med husbil.
   3M

 2. Ser att ni är på väg söderut, när vi är på väg hemåt. Ha inte för bråttom, för väderleksutsikterna är inte de bästa för de närmaste dagarna.
  Vi ligger just nu i Heide, där det är riktigt ruskväder och det kommer tydligen att fortsätta över helgen. Hoppas det vänder tills ni kommer hitåt. Visst är det fina trakter!
  Vad kloka ni är, som byter till lägenhet! Ett ”måste” mindre!
  Ha en riktigt skön resa!

  • 3M skriver:

   Det var väl otur att ni skulle få så dåligt väder, ni är ju lite bortskämda den sista tiden. Men det vänder och man får sätta på sig lite mera bara. Kul att ni också tycker om de trakterna, det är inte så många svenskar som brukar åka ditåt. Nu har vi tagit beslutet att skaffa lägenhet, men så får vi se hur allt kommer att fungera. Hoppas att det går vägen snart för det skulle vara skönt, men vi tar det som det kommer. Ha en skön fortsatt resa ni också! 3M

 3. Ulrika skriver:

  Hej!
  Var har ni köpt den lilla danska Hopptimisten? Den var bara så söt! Vi som älskar Danmark skulle gärna ha en sån som maskot!
  mvh Ulrika

  • 3M skriver:

   För att vara ärliga, vi har fått den av en riktigt god vän i Danmark. Hon vet vår kärlek till Danmark, och gav oss den vid ett tillfälle för länge sedan. Men de som tillverkar den har en egen hemsida och man kan köpa deras olika figurer via nätet. För oss är den lldeles speciell såklart, som du förstår. Sög på Hopptimisten så kommer du nog rätt. annars får du återkomma så skall jag fråga vår väninna. 3M

Lämna en kommentar

Här skriver du ner de kommentarer, åsikter och synpunkter som du vill delge övriga läsare.