SmileyCentral.com

Vi vaknade ganska tidigt idag, även jag den morgontrötta. Det är väl så att när man skall iväg så beter sig kroppen så. Det var ju också skönt, då kunde vi göra det sista som var kvar att bära ut i bilen i lugn och ro. Vi hatar att stressa, så man blir svettig och känner att man inte har koll på saker och ting. Pratade igår lite med grannarna och informerade att vi sticker igen och bad att de skulle kolla till huset. Vi har ju en så underbar granne, i princip mitt emot oss, en ung familj, där framförallt mannen i huset alltid gör någonting, en arbetsmaskin . Han flera gånger klippt vårt gräs när vi varit borta, bara för att vara snäll. Vi brukar köpa några flaskor vin till  dem som tack för hjälpen och det är väldigt uppskattat. Det känns tryggt att ha dem och man vet att förutom ett av barnbarnen och en son har vi dem som kollar huset.

Att barnbarnet går hit och kollar är ett litet extraknäck för henne och hon tar det väldigt allvarligt. Hon får tala om hur många gånger hon varit här och vad hon gjort och så får betalt efter det. Det tycker hon är en väldigt bra uppgörelse och frågar nästan alltid,  när vi skall iväg, om hon skall göra det, vilket ju är jättebra. Hon har ett väldigt stort ansvar och man kan alltid lita på henne. Det är skönt. Posten lagrar vi och vi har inte längre någon dagstidning, just för det är så bökigt att göra uppehåll i den med jämna mellanrum. Man blir ju ändå matat med nyheter, som jag skrev igår, så det räcker. Det här med att man får en överfull brevlåda eller måste be någon att tömma, tycker vi bara är jobbigt. Nu är den saken ur världen. Sedan har vi ju försökt att få e-fakturor och autogiro på allt som går, då sparar man en himla massa post. Vi har dessutom satt ”ingen reklam” på vår brevlåda och det måste ju posten respektera numera. Men man önskar ju att man slapp den adresserade reklamen också, men det tycks alldeles omöjligt.

Nu är i alla fall allt utburet i bilen. Frys- och kyl är knökafullt och inne i kylen är det heltomt. Funderade ett tag på att stänga av den, men insåg att det nog inte spelar speciellt stor roll, när ingen öppnar ideligen. Nu tar vi bara en dusch innan vi åker och sedan bär det iväg på nya äventyr igen. Lika förväntansfull som vanligt. Våra vänner som vi skall besöka i Råå, är lika glada och ser också fram emot den senare turen till Danmark och Tyskland. De följer med i sin bil, och tar eventuellt in på något kro eller hyr en stuga. Det har vi gjort förut och det har fungerat jättebra. Gör vi då småutflykter har vi deras personbil och blir det större utflykter tar vi husbilen, då har vi ju kök och toa med oss. Praktiskt.

Nu hoppas vi bara att solen kommer att titta fram då och då och att det inte blir så kallt som de trodde. Men det finns ju inget dåligt väder bara dåliga kläder!

Nu är vi på rull igen, ha det så bra alla! Vi vet att vi kommer att ha det.

3M

Etiketter: ,

10 kommentarer till “Då var det dags att ge sig av!”

 1. Kors och Tvärs skriver:

  Ha det så jättehärligt och hoppas ni hittar nät emellanåt, så vi får se hur ni har det!

  • 3M skriver:

   Det hoppas vi också. Det här med bloggandet är ju lite beroendeframkallande. Det är så kul med alla dessa nya kontakter och som det känns nya vänner. Vi funderar faktiskt eventuellt att skaffa ett kontantsurfkort i Danmark, för vi är ju så ofta där. Vi försöker att hålla kontakten Ha det så gott. 3 M

 2. Förr åkte vi ned till Tyskland under Påsk för att det kanske skulle vara några grader varmare. Nu är vi på väg upp till Tyskland och det blir bara kallare och kallare och som vanligt inget vidare väder i Påsk….hoppas alla vädersajter har fel. Ha en skön tur.

  • 3M skriver:

   Vi struntar i väderprognoserna för som vi skrev för ett tag sedan; det är roligare att vara optimist. Men vi skall umgås med riktigt goa vänner och då går värmen upp i taket. De har ju haft fel om vädret ganska ofta också. Vem vet, vi kanske möts någonstans efter vägen. Vi kollar på er blogg. 3M

 3. Anki skriver:

  Just nu snöfall och -0,3 grader här hos oss… kan väl bara bli bättre :)
  Fortsätter följa er via bloggen…
  Trevlig resa!

  • 3M skriver:

   Vi har tillbringat första natten i Skåne och här hade vi 4,5 grader i morse. Vi tog en riktig sovmorgon. Senare idag träffar vi goda vänner och umgås ett par dagar. Så fortsätter vi gemensamt till Danmark och firar påsken där. Blir i Ribe. Kul att ni hänger med. Ha det gott. 3 M

 4. Ulla & Torgny skriver:

  Det är ju inte bara vädret som gör att man åker iväg, mycket är ju oxå att se och umgås med andra människor, samt bara att komma bort ”väggarna”…..

  • 3M skriver:

   Du har så rätt! Hemma far man som en skållad råtta och ska göra så mycket och många måsten. I husbilen kopplar man bara av. Vi struntar i vädret och njuter ändå. Klär på oss och går ut ändå. Vi har ju hund, då måste man ut. 3M

 5. Ulla & Torgny skriver:

  Jaa, det är ju inte bara vädret som gör att man åker iväg och lever husbilsliv…..det är härligt att packa och bara åka iväg….fast det är ju trevligare om solen skiner…..kör försiktigt!

  • 3M skriver:

   Vi älskar ju dessutom husbilslivet och njuter varje sekund. Men ibland gäller det också att ha sina rutiner, för att det skall funka eftersom varje sak måste ha sin plats och det är trångt. Men för oss fungerar det superbra. Ni vet ju verkligen efter er långa härliga tur. Kör försiktigt resten av resan, vi hörs snart igen. 3M

Lämna en kommentar

Här skriver du ner de kommentarer, åsikter och synpunkter som du vill delge övriga läsare.