SmileyCentral.com

Då undrar ni säkert vad vi menar trots allt. Kommer ihåg för många års sedan när Lars Ekborg läste upp sk. nyheter i TV. Det är så långe sedan, så det är väl knappt någon som kommer ihåg det. Det var på den tiden som vi hade svart-vit TV, men en del roliga underhållningsprogram, faktiskt. Han rabblade i säkert 4-5 minuter, med olika tonfall. Idag rapporteras från Elände om att eländes elände har inträffat, och eländet sprider sig som elände över Sverige, det är eländes, elände och vädret blir än mer eländes, elände. Vi skrattade enormt och tyckte det var riktigt kul.

Gammal radio

Så är det ju nästan idag, med de täta nyheterna, rapportering varje halvtimma, lokal, respektive riksnyheter. Man blir matad hela tiden och det ena eländet efter det andra läses upp. Tolgfors avgår, för beslut som fattades under en socialdemokratisk regering, ny pedofilskandal med män som föregriper sig på barn i Thailand. En man sitter häktad i Prag för våldtäkt av barn. Svensk medborgare, som Sverige inte lämnar ut till Thailand. En sån människa har ju inte ens rätten att finnas till, att förgripa sig på barn. Vi blir så arga så vi kan knappt inte hålla känslorna i styr. Men vi gör väl som de flesta mesproppar i Sverige, vi tiger och säger ingenting. Bara här! Tack för att vi får det, det är en stor rättighet.

Minoriteter

Men ibland undrar man ju om det är minoriteterna som skall styra vårt land. Det verkar så, eftersom ingen sätter klackarna i backen och säger ifrån. Vi är en demokrati, då är det faktiskt majoriteten som skall bestämma och inte tvärtom. Man börjar ju så smått att undra. Folk som kommer hit och tycker att de skall vända upp och ner på det mesta och omvända oss till några andra. Det går vi inte med på. Vi skall hålla på våra traditioner och seder och bruk och de som kommer hit skall acceptera oss för dem vi är och inte försöka att göra om oss. Så det så! Det får faktiskt finnas gränser. Tack för ordet!

Men glömmer man allt elände man hört idag på radio, läst i tidningar och sett på datorn så blev det ändå en hel del bra som hände idag. Förutom de förberedelser som måste göras för nya resan, så har vi idag också klarat av den tidsbundna tandläkarkontrollen. Man blir lätt ett par tusen fattigare, bara att gå in genom dörren till tandläkaren. En undersökning och tandstensborttagnng kostar 985 kronor! En av oss hade ju turen att inte behöva göra något mer besök förrän om ett halvår hos tandhygienist, medan en av oss får gå tillbaka och göra av med ytterligare ett par tusen på lagning av en plomb och en lagning av ett nytt hål.  Men det var ju hyfsat positivt ändå. Bara ett besök till. Det här med tandläkaren är ibland lite jobbigt, men ett måste.

Fullt så otäckt är det ju inte!

Hörde förresten att det tandvårdsstöd som staten sköt till var inte ens till hälften utnyttjat. Kan man ju fråga sig varför? Men faktum är ju att många inte ens har råd att gå till tandläkaren med de kostnader vi nämnde ovan. Vad gör det då att få 150 kronor i ”vårdbidrag” en gång om året. Det är konstigt det här med tandvårdssystemet vi har här i Sverige, tycker vi, men det får vi nog återkomma om.

Det blev ju bra i slutänden ändå!

SmileyCentral.com

3M

Etiketter: ,

4 kommentarer till “Det blev trots allt en bra dag!”

 1. Ja det här med tandläkaren och kostnaden är något som jag också fasar för. Min brygga vickar och jag vet att det blir många tandläkarbesök när vi kommer hem. Egentligen borde jag sett till att få allt gjort i Spanien (tror att det är billigare där)men min tandläkare har ju börjat så då får han fortsätta. Får väl begära ett kostnadsförslag så jag inte får en chock när jag ska betala.
  Alltid lika roligt att läsa din blogg.

  • 3M skriver:

   Troligen inte bara billigare, utan kanske Bättre också. Systemet vi har i sverige är urdåligt. Vi kommer att jämföra med andra länder, senare tar vi upp det för diskution på bloggen. Får se när det blir bara. Kul. Att ni tittar in hos oss. 3 M

 2. Monica skriver:

  Haha den minns iaf jag :) Är det kanske ett ålderstecken?
  //Monica

  • 3M skriver:

   Vet inte, men det låtsas vi inte om. Kanske bara ett gott minne eller humor också. Kul med någon som kom ihåg iaf. 3M

Lämna en kommentar

Här skriver du ner de kommentarer, åsikter och synpunkter som du vill delge övriga läsare.