SmileyCentral.com

Träffade i går en gammal fiskare som vi ofta pratar med här i Kårehamn. Han hade tjärat sina båtar och förberedde sig för årets fiske. Han berättade att han fiskat ål sedan 1939 och tänkte fortsätta med  det så länge han kan. Ja, han tillhör skaran 80+, men väldigt aktiv.

Nytjärade båtar klara för årets fiske

Nu fiskar han mest till husbehov och kanske till de närmaste grannarna. Det blir flundra, torsk och lax, även om han säger att fisket blivit sämre  senare år. Det som ligger honom varmast om hjärtat är dock ålafisket. Men byråkratin irriterar honom, även på den nivån han fiskar krävs tillstånd och varje år måste han nu skicka in en ansökan och låta myndighetskvarnarna mala, hittills har han alltid fått sitt tillstånd. Kan dock tänka mig att den dag han får avslag och tvingas bryta den svit med ålafisket som pågått sedan 1939 så blir han säkert inte bara besviken, utan vitalitet och livsglädje får sig säkert en knäck. Ålen må vara hotad, även om uppfattningen bland de lokala fiskarna varierar. Det må vara hur som helst med det, måtte han få sitt tillstånd så att han kan fiska ål för 73:de året i rad. Det är han värd!

3M SmileyCentral.com

2 kommentarer till “Man blir aldrig för gammal…”

  1. Agneta skriver:

    då hoppas jag på att han får sitt tillstånd även detta år. Även om ålfisket är på väg att utrotas så bör det vara skillnad på en enstaka fiskare eller en fiskeflotta?!

    • 3M skriver:

      Man kan ju tycka att har man fiskat så länge, så kan man faktiskt skilja på fiske för hushållsbehov och yrkesfiske. Dessutom är gubben så härlig, men det vet ju inte Länsstyrelsen, tyvärr. 3M

Lämna en kommentar

Här skriver du ner de kommentarer, åsikter och synpunkter som du vill delge övriga läsare.