SmileyCentral.com

Härligt, klockan är ungefär 10 på förmiddagen och det är redan 11 grader varmt i skuggan. I vårt uterum är det redan över 20 grader varmt. Men det är klart där ligger solen på och gassar ganska lång tid av dagen. Men det roliga var när jag var ute och tittade hur det gick med de nedklippta pelargonerna som vi ställt ut för ”vädring”, så grönskade det faktiskt lite, men det ska man ju inte vara säker på. Det brukar sällan lyckas med att få våra pelargoner att övervintra. Vi har försökt i flera år utan att ha haft någon större tur. Men det är som med allt annat, hoppet mister man inte. Vi är hemma ett par dagar för att stöka lite hemma. Tvätta lite, dammsuga lite både inne och i husbilen igen. Det finns ju alltid en massa saker att göra.

Så har vi båda varit hos frissan och vårsnaggat håret. Nu är det kort och lättskött för ett tag. Det är skönt då behöver man bara dra fingrarna igenom och så är det klart. Molly har fått sina pälsdroppar och spot on mot fästingar. Hörde förresten att några redan hade hittat de otäcka djuren. De behöver vi ju inte, det är då säkert. Det är inget annat djur som behöver dem heller, för sin mathållning. De ställer bara till med en massa sjukdom och elände. Som tur är får vår nuvarande hund väldigt sällan på sig några fästingar, men vi håller efter med spot on droppar. Vi tycker nämligen de är bättre för vår hund eftersom hon är långhårig och ett halsband sliter på pälsen. Sedan är ju vi ute i naturen mycket och hon får springa lös, och då är vi lite rädda att hon skall fastna i någon gren eller något annat. Man är ju alltid lite fjompig när det gäller de små liven.

Här klipps det!

Det är som med barnbarnen, man vaktar dem som en riktig hönsmamma. Vi hade med oss våra flickor som bor här i Nabben in till Kalmar igår när vi klippte oss. De hade studiedag i skolan och var lediga. När jag sa till dem att vara försiktiga när de gick på stan, då vi blev klippta, himlade de med ögonen och sa; ”farmor, vi kan ta vara på oss, sluta att larva dig.” Det vet jag väl men ibland måste man ju bara säga så för att visa dem att man bryr sig och bekymrar sig. Glada i hågen kommer de tillbaka om en stund med fullt med påsar från shopping i handen. Flickor är nog födda till att shoppa.

När maken och jag var klara, var det dags för lunch och vi for iväg för ett matstopp, men shoppingen var inte avslutad! Det var bara att följa med och vara med och välja. Det skulle handlas skor, jeans och diverse småprylar. Varmt var det och i affärerna skall vi inte prata om. Till slut var vi tvungna att säga att vi inte orkade mer och ville åka hem. Bara en liten stund till, sen åker vi. Sagt och gjort, efter en liten stund bar det iväg hemåt, men det hade blivit nästan en heldag inne i ”stan”.

Idag plockar vi in och ut saker i husbilen igen. Kompletterar det som användes sist vi var ute och fyller på med lite nytt. Vi åker ut till Öland imorgon och skall njuta av havsluften igen. Det skall ju bli rekordtemperaturer här hos oss och det vill vi naturligtvis ta vara på. Men Öland är Öland och det går aldrig fel. Hoppas att blåsipporna har kommit även på norra Öland som brukar vara lite senare, men vi har våra speciella ställen att titta efter dem. Det blir Kårehamn har vi bestämt, där vi trivs så himla bra. Tror inte fiskaffären är öppen så vi får ta med eget, för det blir nog härligt grillväder.

Vi rapporterar läget på Öland de närmaste dagarna och försöker fånga våren på bild också. Ha en riktigt skön helg alla läsare!
SmileyCentral.com

3M

Etiketter: ,

Lämna en kommentar

Här skriver du ner de kommentarer, åsikter och synpunkter som du vill delge övriga läsare.