SmileyCentral.com

Vi har precis ställt oss tillrätta på Listerlandet. För att vara mer exakt ute på den lilla halvön Torsö, söder om Sölvesborg. Öster om oss har vi Nogersund och färjan ut till Hanö. Listerlandet är oftast väldigt grönt och fint på våren, men än så länge är det lite tidigt. Men man ser att odlingen av grönsaker och jordgubbar ligger i startgroparna och åtskilliga kvadratmeter av plast är utrullade på stora arealer. Himmel vilket jobb, och att få allt att ligga still med hjälp av sandsäckar.

Alldeles invid vasskanten med vattnet nära.

Det var härligt att komma ner till den här lilla fiskehamnen som är så fräscht och fint hållen. Allt är förberett för invasion från både husbilsåkare och båtfantaster. Den ideella föreningen, Torsö Hamnförening, gör ett fantastiskt jobb att se till att allt är i ordning. Sommarmöblerna är utställda och redo för grillande gäster.
Det första vi gjorde var att fixa de rutiner man har när man stannar. Dörrmatta ut, elanslutning kopplad, stödbenen ner och sedan plocka fram lösa prylar som stuvats undan under färd. Sedan en härlig promenad så Molly får nosa in sig i omgivningarna och känna sig hemma.

Här finns plats för ca 6 husbilar med el.

Vi stannar nog här ett par dagar för att njuta av havsluften. Just nu ära det väldigt disigt, men det är nästan så solen bryter igenom. Imorgon skall tydligen solen flöda från som vi hoppas en klarblå himmel. Men luften är fylld av tånglukt och känns frisk så det är bara att njuta. Hoppas få några bilder imorgon så ni kan njuta med oss.

Masterna var svårare att se igåreftermiddag.

Har någon av er besökt denna lilla idyll? Gör ett besök det är värt besväret.

SmileyCentral.com

3M

Etiketter: ,

4 kommentarer till “Nu är vi i en riktig idyll!”

 1. Dessan skriver:

  Hoppas ni får det härligt. Är faktiskt lite avundsjuk på att ni har det så fint o somrigt. Här ligger snön troget kvar:). Kram till er

  • 3M skriver:

   Just nu regnar det lite, men imorgon väntar vi strålande solsken uppåt 10 grader. Det kanske blir lite blåsigt, men det går alltid att hitta lite lä och njuta av solen.

   3M

 2. Leena skriver:

  Jodå på Listerlandet har vi varit för rätt många år sedan, tror vi hade husvagn på den tiden. Låter som ni har det skönt…längtar till den tiden då man kan bara kan ge sig av bara efter ens lust, nu får man ta de korta helger man är ledig och min semester vill jag spara till att komma till värmen:) Så nu hoppas jag på att min chef ska bevilja min semester som jag tar ut rubb och stubb av…8 veckor…som ska rullas i Europa:):)
  Få en fortsatt skön vecka!

  • 3M skriver:

   Ja, det är klart att det har sina fördelar att vara sin egen friherre. Men det var vi lite när vi jobbade också och reste som idioter överallt. Det var efter att det att ungarna flyttat, men grabbar har ibland en tendens att flytta hem igen, konstigt nog. Vi jobbade som idioter när vi jobbade och så reste vi. Men det hade sin charm också. Vi fick också se mycket och uppleva mycket. Men nu gör vi det med husbilen istället och det är underbart. Vi tar troligen Danmark och norra Tyskland vid påsk. Ha det så bra! 3M

Lämna en kommentar

Här skriver du ner de kommentarer, åsikter och synpunkter som du vill delge övriga läsare.