SmileyCentral.com

Det finns ju alltid saker som man vill lägga till eller ändra i sin husbil. En husbil är ju i sig en stor kompromiss, inte alltid med den prioritering som man själv skulle vilja se. Så jag har gjort några tillägg och installationer som fungerar bra för mig och som jag tycker är nyttiga. Vi har en helintegrerad Dethleffs White Magic Edition med Queen Bed, och är naturligtvis anpassade till den modellen, men idéerna går säkert att tillämpa på andra modeller.

Instrumentet som mäter nivån i vattentanken är tämligen grovt och oprecist, så jag har satt en skala direkt på vattentanken under sätet. Med en vattenkanna fyllda jag på tanken med 10 liter åt gången och kunde på så sätt göra graderingen på den tejp jag satt fast på tanken.

Enkel gradering lätt avläsbar

I hörnet vid sovrummet har jag monterat en dammsugare och anslutit den till 220V så att den laddas å fort vi står med el ansluten.

En bra dammsugare, alltid lätt till hands

För att tända ljuset i sovrummet var man tvungen att gå till huvudändan på sängen, där såväl kontakt som lampor sitter. För att få det mer praktiskt så har jag satt en LED-list och dess kontakt precis på gränsen mellan sovrummet och köket, enkelt att tända och ger bra ljus.

Ljust och bra, och energisnålt

Det finns mer att göra för att förbättra miljön och göra livet enklare ombord,men det återkommer jag till när det har blivit gjort.

3M

SmileyCentral.com

Etiketter: ,

4 kommentarer till “Det är de små, små detaljerna som gör det!”

 1. Dessan skriver:

  Godmorgon på er:) Visst är det trevligt att få pyssla m husbilen. Det är som en liten lekstuga tycker jag..ha ha
  Ledbelysningen o dammsugaren blev ju bra. Sköt om er denna söndag:)Kram

  • 3M skriver:

   Med husbil finns det alltid något att ta tag i, fixa eller förbättra. Det är ju lite av nöjet, tycker vi. Vi får säkert en härlig söndag, planerar att flytta oss från Ronneby till Torsö. Det sköna är att vi inte behöver vara hemma förrän på tisdag. Ha det!
   3M

 2. Freedomtravel skriver:

  Det finns alltid saker att fixa i husbilen för att få det som man vill ha det! Bra med små smarta lösningar!

  • 3M skriver:

   Fixandet med husbilen ser jag som en stor del av nöjet och när man sedan byter bil, som vi gjorde för drygt ett år sedan, så är det som att börja om från början igen.

   3M

Lämna en kommentar

Här skriver du ner de kommentarer, åsikter och synpunkter som du vill delge övriga läsare.