SmileyCentral.com
Det diskuteras ju ganska mycket just nu om det här med miljön och det finns många idéer om hur vi bäst skall ta vara på våra resurser i vardagslivet. Det finns många både bra och dåliga förslag, men vi hörde en grej häromdagen var t.ex. att den bäst ekologiska maten var den man äter och inte kastar. Det är viktigt tycker vi. Det kastas alldeles för mycket, framförallt mat. Det har verkligen förändrats genom åren, men ingen tycks göra något åt det, tyvärr. Vi alla borde på ett eller annat sätt försöka att vara delaktiga i det här med att vara rädda om vår miljö, men det som vi tycker har förändrat enormt mycket de senaste 10-15 åren är just det här med att skräpa ner i naturen. Att alla släpper det de har i handen och tror att någon annan skall plocka upp.

Titta bara omkring en McDonaldsrestaurang! Vi lärde oss att aldrig slänga något som naturen inte själv kunde ta hand om, det fostrade även våra barn med som viktigt. Vem är det då som skräpar ner? Varför har det så radikalt förändrats?

Vi tycker i alla fall att det är värt att diskutera och framförallt informera om. Alla måste lära sig att ta sitt ansvar för den natur vi vill ha. Allemansrätten är inte bara en rätt, utan också en stor skyldighet och någonting vi skall värna om och sköta om. Det är ingen som städar upp efter oss, det måste vi göra själva.

Vi är ju som husbilsåkare och dessutom väldigt ofta fricampare väldigt mycket ute i naturen och vi njuter av att vara det, men det är inte kul att stöta på ställen som folk har misskött och dessutom haft fest och glam, men inte orkar att städa upp omkring sig, trots att det finns sopkärl bara några meter ifrån där de hållit till. Vi blir helt enkelt heligt förb……de och oftast, om det inte är för kladdigt, så plockar vi dessutom upp efter andra nersmutsare. Är det helt enkelt en attitydsfråga som slagit till, eller vad beror det på?

Talar ni om för era barn vad som får kastas respektive vad som händer med det som vi belastar naturen med? Vi tar varje chans att också utbilda våra barnbarn, och de har full förståelse och säger att de säger till kompisar som kastar t.ex. godispapper kring sig. Varför ökar det då?

Vi tycker det här är en väldigt enkel sak att lära sig och att dela med sig. Det kostar dessutom inget att hålla rent och snyggt omkring sig? Men ändå blir det bara värre och värre. Varför?

SmileyCentral.com

3M

Etiketter: ,

2 kommentarer till “Apropå det här med miljön och hur vi sköter den?!”

 1. Matts Torebring skriver:

  Känns som att man skulle vilja skriva en hel bok om ditt inlägg. ”Kan du lära våra barn att inte kasta mjölken när det är tre dagar kvar, av bäst före datum”, sa en kund som beställde ”Tomtelådor” till jul. Och så tillade han, ”Det måste vara långa datum på allt”.

  En fredags eftermiddag mitt i juli månad stod nästan två hela pallar på City Gross i Hyllinge, med Brieostar och två dagar kvar på datum, Inte en chans att de hann att sälja detta, det kastades troligtvis trots att ost ofta bara blir bättre.

  I trädgården plockar jag fickorna fulla med glasspapper, godisomslag och plaståsar.

  I morgon skall jag ägna hela dagen åt vårt Kvalité- & miljöledningssystem på jobbet. Det känns som ett spel för galleriet och är oerhört tråkigt. Jag tycket det sunda förnuftet saknas numera-

  • 3M skriver:

   Det är så härligt att läsa dina kommentarer. Dessutom känner vi oss inte ensamma om ”tänket”. Det värmer när man pratar om något somligger en varmt om hjärtat som ju naturen gör. Ibland frågar vi oss om vi inte säger ifrån tillräckligt eller vad det är för fel. Då blir man extra glad när någon känner som vi. Lycka ill med det ”tråkiga jobbet”. 3 M

Lämna en kommentar

Här skriver du ner de kommentarer, åsikter och synpunkter som du vill delge övriga läsare.