SmileyCentral.com

Det är en mycket relevant fråga och det är inte utan att man börjar förstå folks politikerförakt. Detta har också visat sig stå över alla partigränser, föraktet. De är lika stora ”kålsupare” hela gänget, oavsett partifärg och moralisk tillhörighet. Att det är en stor del människor som utnyttjar systemet om skyddsnät och garantier i samhället har vi hört ganska mycket om den senaste tiden. Folk som tvingar sina barn att ”spela” sjuka och hjälpbehövande för att föräldrar skall få ersättning utan att göra något. Att andra lurar försäkringskassan, arbetsförmedling och sociala myndigheter hör mer till vardagen än att folk gör rätt för sig.

Kan förstå att man har infört striktare kontroller och också drar in på förmåner på vissa håll, men frågan är om inte de åtgärderna görs på fel människor och framförallt på dem som är lättast att klämma åt och se till att de hamnar i ytterligare problematiska situationer. Man koncentrerar sig alltså på fel sorts människor. De som lurar och bedrar är finslipade och har noga genomtänkt hur de skall klara sig och lagt upp en strategi för det.

Men just nu undrar vi om inte den största gruppen av riktiga lurendrejare är våra f.d. folkvalda inom riksdag, landsting och kommuner. De som man tror har ideal, värderingar och som man tror jobbar för att människor skall få det bättre. Att människor ska få det bättre har till slut blivit, vad som kan bli bättre för sig själva. Det enda som finns i deras medvetande är att utnyttja systemet ut till bristningsgränsen och framförallt så länge som det är möjligt. Man har totalt glömt bort allt som har med moral och etik och ärlighet att göra.

Vad beror nu det på? Har man glömt bort verkligheten och lagt sig till med maner som just passar för sina egna sätt att leva och helst också inte göra något. Det är en skrämmande utveckling som faktiskt ökar allra mest för tillfället i vårt samhälle. Har samvetet dött? Eller har alla blivit egoister? Har man ingen tanke på det här att man skall hjälpas åt med skattebördan? Att man inte skall utnyttja ett system som finns?

Igår på Rapport tog man upp detta till diskussion igen. Det är ju inte första gången, tyvärr, men ingenting händer. Man tar upp det till diskussion, men ingen vågar ta tag i det. Vad beror det på?

Per Rosengren, vänsterpartist säger sig vara emot inkomstgarantin, men tar gladeligen ut 22000 kronor/månad. En annan kritiker av inkomstgarantin är miljöpartisten Karin Svensson-Smith som också förlorat sin riksdagsplats tar emot 44000 kronor/månad. De är många, inte få. En annan som också tar emot 22000 kronor/månad plus 31000/månad från sin tid som oppositionslandstingsråd. De uttrycker att det känns lite fel att de har en ”guldfil” och har suttit och beslutat om neddragningar för en stor del av svenska folket. Men varför i fridens namn gör man inte något åt det, utan lurendrejeriet fortsätter oavbrutet.

Per Rosengren säger att det inte är så lätt att få ett vanligt jobb?! Karin Svensson-Smith har tidigare jobbat som lärare, men har inte sökt några sådana jobb och inte anmält sig till arbetsförmedlingen hon heller. Vad tror de, att de är gudfader själva. De får väl göra som alla andra, söka de jobb som finns och kanske också vara beredda på att få skit under naglarna. Nej det de troligen har drabbats av är latmasken och att det är ett enkelt sätt att få mer än vanliga Svensson i plånboken. Att de inte skäms.

Mer än hälften lever på riksdagens fallskärm! Av de 122 som blev av sin plats i riksdagen är det 77 som tar ut inkomsgaranti fortfarande. Varje månad idag betalas 47 st. regelbundet med inkomstgaranti till en summa av 63 miljoner kronor för februari månad 2012. (Källa rapport, SVT)

Så här fördelar sig riksdagsförvaltningens budget på de som får inkomsgaranti (77 av de 122 som lämnade riksdagen efter sista valet och fortfarande får pengar):

-          Moderaterna 15 av 29 (52%)

-          Kristdemokraterna 6 av 13 (46%)

-          Centerpartiet 6 av 13 (46%)

-          Folkpartiet 3 av 8 (38%)

-          Socialdemokraterna 33 av 42 (79%)!

-          Vänsterpartiet 8 av 8 (100%)!!

-          Miljöpartiet 6 av 7 (86%)!

Det är lite märkligt att våra riksdagsmän tror att de kan få ett liknande jobb som det de jobbat med i riksdagen ute på marknaden. Då är man ganska blåögd, eller? Riksdagen är ju en sak och verkligheten en annan. Man måste ju ha lite skrupler.

Undrar vem som vågar ta tag i det här penningslöseriet och göra något åt det. Riksdagens ledamöter måste ta sig upp ur sandlådan och inte sitta där med drömmar om en helt annan vardag än den som finns i verkligheten. Att kasta sten i glashus är ingen bra idé, därför vågar ingen kasta den första stenen.

Nu är det dags att vi vanliga skattebetalare protesterar och ligger på våra politiker om att så här kan vi inte ha det i samhället. Att vissa skor sig på systemet och vissa knappt har mat för dagen. Accepteras inte. Skriv till dina politiker. Ös över dem dåliga exempel och be dem agera. Det är enda chansen att komma till rätta med fusket. Här följer också en lista på de som idag sitter och plockar ut pengar utan att ha en riksdagsplats. Ganska många eller?

Lista garantiinkomst

Vad tycker ni? Hemskt eller OK?
SmileyCentral.com
3M

Etiketter:

4 kommentarer till “Vad skall vi göra åt vårt lurendrejerisamhälle???”

 1. Man tror inte det är sant….men tyvärr…. så har du helt rätt. Man hoppas ju alltid att någon ska kunna ta tag i det. Som det ser ut så är det de röd/gröna som tar ut mest. Och mycket vill ha mer…sägs det.

  • 3M skriver:

   Ni har så rätt, det var vår reflektion också, men kanske ligger i vågen av att själv villa ha allt, men svårt att dela med sig. Vill gärna ha vad grannen har, men mitt ska de ge f..n i. Otäck inställning, tycker vi. 3M

 2. Matts Torebring skriver:

  Jag vill inte på något sätt framstå som felfri. Men jag gör ett ärligt försök att stå emot utvecklingen.
  När jag hämtade en hel del virke i en bygghandel till ett privat bygge hemma, fick jag frågan…? ”Det skall väl stå på företaget”? Nej det skall jag ha själv privat, svarade jag. Ja men alla andra tar det på företaget, fick jag till svar. ”Detta är mitt privata bygge och har inget med företaget att göra”.

  Det sägs att en Bygg- & Järnhandel på Småländska Höglandet sålt mer taggtråd än Gunnebo tillverkar. Tyvärr inte bara riksdagsmän och andra högavlönade utan alla andra försöker sko sig.

  • 3M skriver:

   Visst är det konstigt, vi har råkat ut för samma sak med vårt företag, men aldrig blandat privat och företag. Börjar tro vi är unika. Men vi fick lära oss redan som små att ärlighet varar längst. Så har vi också fostrat våra barn, men idag frågar man sig vad som är mest lönsamt. Men vi föredrar att vara ärliga och ha rent samvete. Bäst i långa loppet. 3 M

Lämna en kommentar

Här skriver du ner de kommentarer, åsikter och synpunkter som du vill delge övriga läsare.