SmileyCentral.com

Jo, det är sant hos oss är det ett riktigt vårtecken. Vi har vårstädat vårt inglasade uterum! Det känns verkligen som äntligen. Vi har tyvärr enkelglas så det går inte att använda uterummet på vintern. Men å andra sidan har man tillräckligt med utrymme än då. Men just det där lilla extra när man får röja undan allt efter vintern. Vi brukar täcka alla möbler med plast för att de inte skall skadas av eventuell kondens som tyvärr bildas vid stora temperaturförändringar. I vinter hade vi dessutom låtit våra fina pelargoner stå kvar i uterummet. Väl täckta, men de blommade ju så fint lång in i december, så man nändes inte kasta ut dem.

Nu täckte vi av alla möbler, och pelargoner. Vi klippte ner dem och vattnade försiktigt för att se om det var några som skulle vakna till liv. Sedan torkades allt noga och gjordes rent från damm och allsköns spindelväv och smuts. Blommorna ställdes i fönstren med en anmaning om att snälla rara kom nu igen och väx lite. Duk las på bordet och dynorna plockades fram. Hela uterummet dammsögs också för att få en riktig fräschör inför de härliga stunderna vi brukar ha därute. Nu i söndags var det ca 20grader varmt och solen gassade. Kändes fullt rätt tid att göra ordning för sköna stunder. Vi kände oss riktigt nöjda och kände att det snart var dags för den första fikastunden i uterummet.

Medge att det är en härlig känsla och känns som ett riktigt vårtecken. Så känner i alla fall vi. Nu hoppas vi bara att värmen kommer som lovats. Då blir det nog inte uterummet som får den största uppmärksamheten, utan då blir det förmodligen Öland. Öland drar nu efter den kraftansträngning som vi gått igenom med influensa och förkylning. Luften på Öland brukar göra underverk för både kropp och själ. Kanske har vi också sådan tur att de första blåsipporna börjat komma fram så smått.

Vi håller tummarna och är glada över solens varma strålar på en vintersargad kropp.

Väl mött i naturen.

SmileyCentral.com

3M

10 kommentarer till “Äntligen ett riktigt vårtecken!”

 1. Agneta skriver:

  och jag krattade i trädgården igår, kändes också som ett vårtecken samt att vi grillade korv :-)

  • 3M skriver:

   Det är väl så tt man tar vara på alla små vårtecken. Bara att andas vårluften gör en glad. 3M

 2. Leena skriver:

  Håller tummarna att värmen som kom idag ska hålla i sig då försvinner nog de sista resterna av snöhögarna i veckan.
  Ja Öland är en speciell ö, vi brukar åka dit mest för och eftersäsong för att slippa all folk, är ju en liten lagom helgutflykt om man inte vill åka så långt.

  • 3M skriver:

   Idag har vi haft det ännu varmare och ingen vind. Härligt. Har gjort klar husbilen för tur om ett par dagar. Hoppas att värmen blir kvar ett tag till. 3M

 3. Vi missar alla tidiga vårblommor, men får följa våren här nere i stället.

 4. 3M skriver:

  Det har vi gjort tidigare år. Det kan var helt fantastiskt att åka norrut med våren och uppleva den gång på gång.

  3M

 5. Kors och Tvärs skriver:

  Att hitta blåsippor tillhör ovanligheten här omkring. Men när jag väl ser nån blir jag lyrisk – de är så vackra! Och ett städat uterum, är också ett härligt vårtecken :)

  • 3M skriver:

   I ärlighetens namn, så letar vi efter alla små vårtecken den här tiden på året. Men det är ju skönt att det är något vi alla är rörande överens om att våren är helt ovärderligt härlig och att man blir lyrisk. Vi har redan både fikat och ätit i vårt uterum. Härligt. 3 M

 6. Elisabeth skriver:

  Så ljuvligt med blåsippor. Vi har inte sett några häromkring ännu. Ha dé!

  • 3M skriver:

   Underbart, eller hur? Men det blir riktigt fantastiskt när man hittar hela hav av blåsippor, men där är vi inte än, bara enstaka.

   3M

Lämna en kommentar

Här skriver du ner de kommentarer, åsikter och synpunkter som du vill delge övriga läsare.