SmileyCentral.com

Det är faktiskt sant. Helt plötsligt har hon fått en mörk ton i pälsen, nästan svart. Varje år minst två gånger om året så fäller vår hund enormt. Det är en ganska jobbig tid och man har hår överallt, i princip. Det brukar pågå ca 11/2 månad men denna gång har det hållit på sedan jul. Det börjar bli lite jobbigt.

Normalt sätt styrs ju hårfällningen av årstiden, men i år har det ju inte varit någon riktig vinter. Kan förstå att det blir väldigt varmt med en tjock underull och att man som hund gärna vill bli av med den. Vad som dock är väldigt konstigt denna fällning är hur vår hund ändrat färgen på överhåret. Hon har alltid varit en väldigt typiskt sobelfärgad Sheltie. Idag ser hon mer svart ut än sobelfärgad. Vad det beror på kan vi inte ens räkna ut med stortårna. I övrigt är hon precis lika glad och pigg som hon brukar och tar sina lekrundor flera gånger om dagen. Hon äter egentligen mer än hon ska, trots att vi dragit ner på fodret, på inrådan av veterinär. Har lite tendens att bli rund och det vill vi ju undvika till varje pris.

Störst och vackrast

Nåja, det här med fällningen det får vi nog stå ut med, även om det är jobbigt under tiden det pågår. En hund ger ju så enormt mycket annan glädje och att borsta henne flera gånger det är nog egentligen ett kärt besvär. Ibland undrar man om en hund har ett sjätte sinne. Förresten det vet vi ju sedan länge och har pratat om det också. Men man kan ta som exempel nu när vi båda varit krassliga.

Då ligger hon som klistrad bredvid oss i sängen och lämnar oss inte med blicken för en enda sekund. Hon vaktar och är extra kelig och vill att man skall må så bra så möjligt. Nästan som en riktig liten doktor som sköter om oss efter bästa förmåga. Hur kan de veta sådant här om det inte vore att de har ett sjätte sinne, inte vet jag. Vi är i alla fall glada att vi har den här lilla underbara varelsen omkring oss. Hon ger så mycket glädje så lite hår det är det värt att stå ut med. Vi får ta fram tålamodet och borsten lite oftare bara.

Kärlek, det får man på köpet och inte lite, utan alldeles utan gränser. Så mycket kärlek och omsorger kan man nog aldrig få från en människa, utan bara från en hund!

Inte svårt att gilla dem tillbaka.
SmileyCentral.com

3M

4 kommentarer till “Hunden har ändrat färg!”

 1. Matts Torebring skriver:

  Svärfar sa ofta när han levde, ”Vad roligt att ni älskar era barn”. Detta kan ju tyckas vara självklart. Men att älska sin hund är inte alla som gör. Roligt att läsa att ni älskar er kompis. Jag lider när jag hör hussar och mattar ryta och skrika åt sina hundar.

  Vi hade hund i tretton år och det var nog bland det käraste vi haft. Brownie, en brun ”Schabrador” (korsning mellan Schäfer och Labrador). Hon följde mig varje steg jag gick och kunde aldrig förstå att hon inte kunde följa med precis jämt.

  Vid ett tillfälle när jag blev otroligt sårad av medminniskor och tog till tårarna, då hoppade Brownie upp och slickade hela ansiktet på mig. Detta hände bara en gång på tretton år.

  • 3M skriver:

   De är fantastiska de små liven. Vi har haft många hundar och alla har varit lika kära och vi har lidit när de blivit gamla och sjuka. Har flera gånger sagt att vi inte skall ha någon hund.Men vi har som tur är ändrat oss. Den kärleken man får av en hund, den kan ingen annan ge. Vi älskar vår lilla Molly enormt.Hon gör oss glada. 3M

 2. Monica skriver:

  Så här års får de ju lätt andra färger i sina pälsar. Fast det är nog inte det ni menar. Jag tänker på lerfärgade hundar. BC:n är numera 4-färgad och pudlarna är tvåfärgade.

  Ska man ha hund får man absolut inte vara pedant. Dåå skulle det bli jobbigt.//Monica

  • 3M skriver:

   I det här fallet är det faktiskt överhåret som blivit så mörkt. Vår hund undviker att bli både smutsig och blöt, vilket är skönt. Tar också gärna besvären som en hund innebär, är alltid värt det. De ger kärlek i stora lass. Vår förra hund var alltid blöt och skitig från det att isen gått och till den la sig igen. Men det var en retriever. Går det bra med din nya valp? 3 M

Lämna en kommentar

Här skriver du ner de kommentarer, åsikter och synpunkter som du vill delge övriga läsare.