SmileyCentral.comSmileyCentral.com

Vem har det bäst optimisten eller pessimisten?  Personligen är jag nog optimist i de flesta situationer, det ger en positiv känsla och man känner sig gladare. Som optimist kan man ta ut glädjen i förskott, går det inte som man tänkt sig så har man  i alla fall glatt sig en gång. Går det som man tänkt sig får man ju dubbel glädje.

Även om man ibland är pessimistisk, så måste man ju vara en riktigt negativ personlighet för att ständigt gå omkring och vara pessimist. Jag skulle inte klara av det och dessutom tror jag att det viktigaste är att vara realist, men en positiv realist.

Sen finns det ju det gamla talesättet; ”Optimisten har lika ofta fel som pessimisten, men han har det roligare.”

3M

Etiketter: ,

2 kommentarer till “Optimist eller pessimist?”

 1. Agneta skriver:

  jagsällar mig till din potimistskara :-) är en obotlig optimist och anser att allt ordnar sig bara man tar det lugnt och är lite rationell. Hade jag varit pessismist hade jag gått under för länge sedan med tanke på de sjukdomar vi har i vår familj och det de gör med oss…nej, se framåt och tro alltid det bästa så brukar det gå bra i 9 fall av 10.

  • 3M skriver:

   Att du är optimist har vi aldrig tvekat om, men vad finns det egentligen för argument att vara pessimist?
   3M

Lämna en kommentar

Här skriver du ner de kommentarer, åsikter och synpunkter som du vill delge övriga läsare.