SmileyCentral.com

Det blir allt lättare att hitta till ställplatser och campingar. Antalet appar som som ska hjälpa oss att hitta dessa platser och att hitta till dem ökar.

Mest känd är väl ProMobils app mobil life (gratis) och mobil life + (7,00 kr, tror jag). Täcker större delen av Europa, men tyngdpunkt på Tyskland. En annan intressant app är den franska Aires CC, som bara täcker Frankrike, men gör det grundligt.

En svensk app Rast & Camp täcker såväl ställplatser, rastplatser som campingar. Appen ger också möjlighet till att rapportera nya platser och kommentera befintliga.

Bordatalas hade tidigare en app som uppenbarligen dragits tillbaka, man förlitar sig nu till en speciell webbsida anpassad för mobiler och paddor. Kräver dock abonnemang och inloggning.

Vad gäller appar för campingar så har CampingDanmark.dk och CampingSverige.se släppt var sin app för respektive land.

BVCD (Bundesverband der Campingwirtschaft in Deutschland e.V.) har gett ut en app med campingar och RV parker i hela Tyskland.

ACSI Eurocampings app täcker in hela Europa.

När det gäller dessa appar så måste man vara uppmärksam utomlands, en del av dom kräver on-line kommunikation vilket kan bli dyrt, beroende på anslutning, medan andra fungerar off-line. I några av apparna kan man själv välja on- eller off-line.

Det finns säkert fler appar så tipsa gärna. Vi har ännu inte hittat någon renodlad app iPad ännu, men det kommer säkert.

3M

SmileyCentral.com

Etiketter: , ,

4 kommentarer till “Appar för ställplatser och campingar”

 1. Freedomtravel skriver:

  Tack för genomgången! Det där med att använda appar utomlands tycker jag överhuvud taget är lite läskigt. Känns som att det kan vara svårt att veta vilka som använder Internet och drar pengar…

  • 3M skriver:

   Internet utomlands är bedrägligt. Har via bekanta skaffat mig ett tyskt USB-stick för mobilt bredband som vi kan använda för laptopen, men iPhone och iPad är lurigt, man måste kunna sina appar. Här desssutom lärt mig att det finns en App för norska campingar enligt den svenska och danska modellen.

   3M

 2. Kors och Tvärs skriver:

  Håller med Freedomtravel att det inte känns så bra med appar ute i Europa. Senast vi var iväg kollade jag nog 100 gånger så att telefonen inte skulle gå igång på roaming. Bäst är väl att köpa landets telefonkort, med surf, om man nu måste använda apparna.
  (Å andra sidan har jag ju rest massor av gånger utomlands och klarat mej så bra utan) :)

  • 3M skriver:

   Jag kan bara hålla med. Man kan inte vara för noggrann med att kolla roamingen. Förra året slog vi på roaming i Holland för att kolla mejl på iPhonen. Just då hade en god vän skickat jättestora PDFer som bilagor, vilket resulterade i att Telias spärr slog till, som tur var. Men det hann bli flera hundra kronor bara för några futtiga mejl. Man kan aldrig vara nog försiktig. Därför har vi skaffat lokalt abonnemang för vår laptop. Nästa steg är att hitta ett lokalt abonnemang för iPaden.

   3M

Lämna en kommentar

Här skriver du ner de kommentarer, åsikter och synpunkter som du vill delge övriga läsare.