SmileyCentral.com
Att barnbarnen är alldeles utmärkta ”värddjur” för ilskna baccelusker det visste vi innan, men nu har de slagit till med full kraft. På oss båda två. Hunden har än Iå länge klarat sig bra. Vi hostar, nyser, har ont i halsen och ömsom fryser och ömsom svettas. Men det är bara att bita ihop, snyta sig och fortsätta som vanligt. Mycket rejäl kvalitetstid har vi fått. Mycket gosa och krama. Och riktigt snälla och duktiga har de varit.

Men det är en liten lustig sak med barn, det har vi kommit på, vid flera tillfällen. De är helt annorlunda när vi är ensamma med dem, än de är med mamma eller pappa i närheten. Är det någon annan som märkt det också med barnbarnen?

När vi har hand om dem så lyssnar de bättre, de gör oftast som vi säger utan protester. Men när föräldrarna är i närheten blir det ofta rena rama maktkampen. Vem är starkast i viljan? Det är lustigt, men vi har upplevt det med flera av barnbarnen. Kanske vore något att forska om, eller?

Nu är i alla fall tiden över för den här gången och vi åker hem och kurerar oss. Ha’ en bra dag!”

SmileyCentral.com

3 M

Etiketter:

4 kommentarer till “Nu är det förkylt!”

 1. Elisabeth skriver:

  Nog är barnbarnen giftiga alltid. Men det kanske också har ett samband i att man får vara extra nära dem, när de är förkylda. Krya på er!

  • 3M skriver:

   Ja, det säger till och med vår husläkare; att barnbarnen är riktigt giftiga och det är också han som myntat uttrycket om att de är värddjur för alla elaka baccelusker. Han säger att de är som rådjur, både farliga och enormt söta. 3M

 2. Det där känner jag igen. Och vad det beror på ….det har även jag funderat över. Eftersom jag jobbat som dagmamma och familjehem så har jag stött på detta ”problem” otaliga gånger. Någon form av maktkamp är det nog…men det skulle vara intressant att få höra lite forskning på det området. Själv undrar jag om inte barnet testar föräldrarna för att se hur långt de kan gå.

  • 3M skriver:

   Kanske är vi lite mer rutinerade? Eller kanske mer konsekventa. Det verkar vara ett stort problem för det mesta. Men det struntar jag i, det problemet får de ta, bra för oss när de är snälla och goa mot oss. Då blir ju allt så mycket lättare. Nu skall vi kurera förkylningarna. 3M

Lämna en kommentar

Här skriver du ner de kommentarer, åsikter och synpunkter som du vill delge övriga läsare.