SmileyCentral.com

Just det här med att ge och ta i livet är verkligen viktigt. Hade just i dagarna den diskussionen med barnbarnen. Det är ganska skönt att tala om för dem vad som gäller och att det är av de viktigaste sakerna vi har att tänka på både som barn och vuxna. Idag är det tyvärr alldeles för mycket tagande, utan att ge ett enda dugg tillbaka. Därför tyckte vi det var viktigt att diskutera just detta med ”ungarna”. Nu har vi egentligen ingen anledning att klaga just på våra ”ungar”. De har förstått budskapet, men det är ändå bra att påminna. Sa också att man skall inte skryta och briljera om att man är duktig i alla lägen. Många har en tendens att framställa sig själva som ”jag är bäst” i alla lägen. Det kan slå tillbaka. Jag sa att om man är bäst så lär omgivningen se och märka det, utan att man talar om det. Det hade de inte tänkt på. Så bra, då gjorde det också intryck. Ibland blir man så himla besviken på människor som har för vana att bara roffa åt sig utan att tänka på andra.

Tyvärr har vi själva blivit utsatta för det flera gånger, men man repar sig och får tillbaka tron på människor trots alla besvikelser man går igenom. Min älskade make skrev efter en av våra stora besvikelser i livet för många, många, år sedan, kring 1997 en liten vers om just ämnen som nu varit uppe till diskussion med barnen. Den lyder som följer;

 

Att ge och ta tillsammans hör,

och den som blott det ena gör,

han blir besviken uppå andra

och får ofta ensam vandra.

 

Om du ger och aldrig får,

Du utan riktig vän i livet går.

om du tar och aldrig ger

Du ingen vän omkring dig ser.

 

Att ge och ta i lagom mix,

det är livets gyllene tricks.

Vänner ger och vänner får

det ger vänskap som består.

Såg också en bonad, på ett gammaldags fik nere i Skåne, där de byggt upp autentiska miljöer från olika tidsepoker,  denna bonad som också har ett budskap.

Lite tänkvärda ord

Visst är det fint!
SmileyCentral.com

1M

Etiketter: ,

Lämna en kommentar

Här skriver du ner de kommentarer, åsikter och synpunkter som du vill delge övriga läsare.