SmileyCentral.com

Tänk, vad skönt det är med husbilen! Man har alltid sitt hem med sig oavsett var man är. Vi åkte ner till Blekinge för att njuta av det nyvunna vårvädret och njuta lite av att lufta bilen igen. Men, man vet aldrig vad som händer! Plötsligt var vi behövda när det gällde barnbarn. Det var bara att ställa kosan till Ronneby och rycka in som barnvakt. Det fungerar jättebra med de små så det är egentligen inget problem. Bara när mamma tittade in som hastigast och stack igen.  Då fick den lilla 2 1/2 åringen, som storebror, snart 7 sa, tokbryt  Oroa dig inte farmor, när han får tokbryt så är han arg och sur en liten stund, sedan glömmer han bort det och är glad igen. Hur rätt hade han inte, det tog ca 10 minuter  och litet sura i soffan, så var han glad igen och sprallade snart omkring som vanligt med full fart..

När det var dags för godnattsaga så följde han snällt med  och berättade om hela dagens äventyr.  I boken som valdes ut för att läsa i var det så små bokstäver, så det fick bli en hittapåsaga. Men den accepterades till fullo och farmor blev kramad och gnodd och gosad på öronen så de var röda resten av kvällen. Det är bra gosigt. Den stora killen sa att nu var det hans tur att få saga läst, men han läser för oss istället. Jätteduktig. Så satt man där och tittade på de små söta ungarna som sov sött. Nu var det slut på ”sportlovet” och dags för den normala bestyren igen för dem. Tur är då att vi kan dra oss tillbaka till vår husbil, när föräldrarna kommer, och sova ut imorgonbitti, utan att bli väckta av morgonpigga små barn.

För en kort minut kändes det som man var förflyttat bakåt tiden. Tänk vad fort åren går, men ibland behövs man fortfarande som mamma. Det är rätt skönt, även om man nu behövs som farmor och farfar. Skönt att man kan finnas till hands.

Så traskar man iväg tillbaka till den närbelägna parkeringsplatsen och sover i sin egen säng, det är ju skönt.

SmileyCentral.com

3 M

 

 

2 kommentarer till “De’ ska va’ husbil!”

 1. Deciree skriver:

  Det är väl därför man har husbil. Att ha sin egen säng med sig. Det är hur skönt som helst. Ni verkade ha det härligt m barnbarnen. Mysigt när man får rycka in som farfars o hjälpa till.
  Dina bilder kunde jag inte se på din blogg. Synd om det var bilder på eran husbil:)
  Ha det gott:)

  • 3M skriver:

   Snacka om desserten, när man får kvalitetstid med de små. Men man blir trött, orkar inte för länge, tyvärr. Du kan titta på vårt fotogalleri, där finns det ganska många bilder på vår husbil. Hör av dig om det är något speciellt du är intresserad av, så ordnar vi det. Tack för din kommentar.
   3M

Lämna en kommentar

Här skriver du ner de kommentarer, åsikter och synpunkter som du vill delge övriga läsare.