Tar vårt morgonkaffe och färska frukostbröd ute. Skönt att njuta av att kunna sitta ute. Därefter den vanliga proceduren med tömning och påfyllning innan vi drar vidare. Vi åker en bra bit längs Donau, floden som fullkomligt vibrerar av liv och en skytteltrafik med båtar som fraktar grejer. Den ena längre än den andra och så dess böjande kullar runt omkring. Efter ett tag passerar vi massor av småstäder och bla. Ulm. Gör en lunchpaus och köper frukt och jordgubbar igen. De små pittoreska byarna passerar vy. Otroligt vacker och återigen är vi upp på höga höjder ca 673 m.ö.h.. Vi siktar mot Bad Saulgau och Sonnehof Therme där ställplatsen är stor och rymlig med härliga parkområden runt om. Nu skall ju vi bara övernatta och eventuellt tvätta lite kläder och handdukar. Så vi kan inte njuta av faciliteterna som faktiskt ingår i ställplatspriset som är mycket prisvärt ca 10 €. Vi äter en härlig middag och tar sedan en riktig promenad i omgivningarna. Tvättstugan var helt upptagen så det var bara att låta tvätten ligga stuvad kvar i bagage. Får ta det vid ett senare tillfälle. På kvällen vaggar ett lätt regn som friskar upp, oss till sömns. Hade pratat en hel del med grannarna från Schweiz som hade en hel del goda råd att förmedla och som vi funderade på och diskuterade innan droppandet sänkte oss in drömlandet.

Vilar ut efter dagens strapatser

Dagen efter beslöt vi oss för att göra ett litet hopp närmare Isny och drar oss mot vårt nästa mål som är Amtzell. Vi stannade vid Kaufland för att handla. Det började vara slut på det mesta. Går lugnt och handlar allt vi behöver, och kommer till kassan. De tar inga kreditkort. Vi vet ju att många tyska affärer är sena med denna modernitet, men en jättemataffär. Det var bara att låta allt stå och gå till en bankomat och ta ut kontanter. Det är faktiskt lite jobbigt att det fortfarande förekommer. Men tyvärr inget vi kan ändra på. Det löste sig och vi får våra kassar och kan packa in allt i kyl och frys innan vi fortsätter vidare. Det är också idag fantastiskt vackert landskap vi åker igenom och slår återigen höjdrekord med Mysan 7187 m.ö.h. Så framme i Büchel och ställplatsen som ligger otroligt fint ovanför Langasthof Adler. Många bilar på plats och tyvärr många fina platser som redan är reserverade. Vi hittar dock en fantastisk plats med hjälp av en bofast wohnmobilist som åker runt och säljer LED-lampor i omgivningarna. Tar en enkel lunch när vi parkerat och tar sedan en promenad i omgivningarna för att göra oss hemmastadda. Vi beslutar oss för att äta på Landgasthofet till kvällen och behöver inte göra några förberedelser för middagen utan kan njuta av naturen och det fina vädret.

Välordnad ställplats

De kan det här med ställplatser i Tyskland!

Vi åt så klart en riktig schnitzel som sig bör. Som vanligt pratar alla med alla och det är en underbar stämning. När vi just skall till och gå, börjar bordsgrannen att fråga varifrån vi kommer för han hade märkt en brytning när vi pratade. Det visade sig att den familjen hade goda vänner som bara bodde 3-4 mil från oss och då var vi tvungna att ringa dem. Allt blev så lustigt och humorristiskt och till slut satt alla på restaurangen ihop vid våra bord och ägarna kom med egen likör som de brygger och det sjöngs och var livat värre. En helt underbar kväll där vi lärt känna nya vänner och verkligen hade jättekul. Värdparet var också bekanta med dessa människor, eftersom de hade varit på den här ställplatsen många gånger. Alla var som en enda jättestor familj. Och vi fick vara med där. Det blev sena kvällen innan vi glada i hågen kom hem igen. Men det sköna är ju att Molly får ju också vara med, hon ingår ju i familjen också. Då behöver man heller inte sitta på nålar när man är borta länge.

Vi beslöt oss för att stanna ytterligare en dag, för det var bara så mysigt. Precis när vi vaknat hör vi ett plingeling. Då kommer brödbilen först, sedan kommer varubilen med skinka, ost, mjölk och annat man behöver. Det regnar enormt men vi beslutar oss för att göra en dagsutflykt in i Österrike bara över dagen. Vi beslutar oss för att i alla fall strunta i att köpa en transponder för motorvägarna i Österrike och åker bara på småvägarna. Vi åker längs Bodensjön och kommer till Bregenz.Det är otroligt vackra vyer, trots regn och dis. Vi snirklar runt lite på småvägar och tittar oss omkring och åker sedan mot Friedrichhafen för att besöka några museum som vi hört talas om och som intresserar oss. Vi kör därför tillbaka mot Lindau och åker sedan en liten smal väg utefter Bodensjön igen mot Friedrichshafen. Vårt första mål där är Zeppelinarmuseét som ligger centralt vid färjeläget och tågstationen. Hittar en bussparkering i närheten där vi parkerar intill en riktigt gammaldags buss.

I Frierichhafen finns Zeppelinmuséet.

Fantastiska utställningar och all historia

Zeppelinmuseét var väldigt intressant. Det var kul att se hela historien om dem och se dess storhetsdagar med flygningar över Atlanten. Det som också var intressant var att höra och se hur Hitler utnyttjade just den luftfarten för sin räkning. Också att se hur enormt stora dessa Zeppelinare var i verkligheten. Vilka konstruktioner, helt otroligt. Vi hade heller ingen aning om att det var så fantastiska passagerarutrymmen i dessa farkoster. Har visserligen sett moderna farkoster av samma slag, men de har varit mindre och inte alls så ”passagerarvänliga” med sovhytter, badrum och matsalar som dessa enorma faktiskt hade. Var ett mycket intressant besök och vi drar oss mot nästa flygmuseum. Dornier, som har sitt otroliga museum vid flygplatsen. Där visar de flygbåtar, senare tids flygplan men även rymd och annan högteknologisk utveckling. Väldigt informativt och enormt stort. Vi inser att vi hade behövt mer tid för att hinna se allt intressant. Klockan börjar bli mycket och vi beger oss hemåt igen. Vi passerar enorma humleodlingar och också fruktodlingar. Är bestämt ett väldigt gynnsamt klimat omkring Bodensjön. Ser de höga fjällen i bakgrunden mot Schweiz. Landskapet är väldigt kuperande och vägarna slingrar fram mellan de oerhört gröna kullarna.

Dorniers fantastiska museum.

Flygplan, flygplan ....

Det var härliga och givande dagar i Amtzel som är det område som har flest bryggerier per innevånare i hela världen. Det har Guiness Rekordbok slagit fast. 3 bryggerier på 1500 innevånare. Då dricks det en hel del öl, det är då säkert. Men det är ju alltid något speciellt med riktigt gott tyskt öl, säger en som knappt dricker öl annars. På morgonen eftersedan vi fixat till allting drar vi oss mot Isny som ju var huvudmålet med resan och den stora jubileumsträffen hos Dethleffs som de ordnat för oss Dethleffåkare. Vi hade ju fått program och visste ungefär vad som skulle hända, men att det skulle vara så mycket folk, hade vi inte ens varit i närheten att tro.

Fortsättning följer…

SmileyCentral.com

3M

Etiketter: , ,

2 kommentarer till “Åker längs Donau …”

 1. Agneta skriver:

  så trevligt att hamna i en ensa storfamilj på ett gasthaus, jag ibland blir man förvånad över allt som kan hända när man gör små stopp helt plötsligt!

  • admin skriver:

   Det stämmer, men just sådana här incidenter har vi faktiskt varit med om ofta just i Tyskland. Vi upplever de flesta tyskar som väldigt lättsamma och inte så bullriga som många tycker. Vet inte om det beror på att man kan språket och det då är lättare. Vi hadeju det uppe för ett tag sedan. Vi är ju alla olika, men?..
   3M

Lämna en kommentar

Här skriver du ner de kommentarer, åsikter och synpunkter som du vill delge övriga läsare.